Moederschap en alle balletjes hoog houden: het is best een uitdaging. Ik maakte een lijstje met dingen die mijn leven als moeder makkelijker maken en ben benieuwd of andere moeders dit herkennen! Lees je mee?

Het draait allemaal om planning

In mijn puberjaren rolde ik regelmatig met mijn ogen als mijn moeder weer eens liep te stressen. Waar kon ze zich nu zo druk om maken? Inmiddels ben ik zelf moeder van drie en geef ik haar met terugwerkende kracht credits. Hoe mooi en bijzonder ik het moederschap ook vind, één ding kan ik niet ontkennen: het is behoorlijk druk. Little did I know in mijn puberjaren, want nu is het soms net alsof ik mijn moeder hoor praten. Om alle balletjes hoog te houden (en er valt er af en toe heus eentje), zijn er een aantal dingen die mijn leven als moeder makkelijker maken. Het draait in ons gezin namelijk allemaal om planning en als er tijdrovende dingen sneller en simpeler kunnen, dan stem ik voor!

Boodschappen laten bezorgen

De één vindt het heerlijk, de ander een wekelijkse kwelling: boodschappen doen. Ik zag dit voorheen echt als een uitje, want ik kon lekker even de deur uit zonder kinderen. Maar tijdens de zwangerschappen kreeg ik al snel teveel last van kwaaltjes, waardoor Erik het stokje van me overnam. En toen kwamen er landelijke maatregelen en merkten we dat boodschappen doen best een uitdaging is als je afstand wilt houden. Daarbij was ik herstellende van de keizersnede en moesten we planningtechnisch echt even wennen aan ons gezin van vijf. Dus besloten we de boodschappen te laten bezorgen en ik kan wel zeggen dat dit de beste keuze ooit is. Het scheelt ontzettend veel tijd, we zijn tevreden over de versheid van de geleverde producten én we hoeven niet te sjouwen. Het maakt mijn leven als moeder in ieder geval een stuk makkelijker!

LEES OOK: EASY PEASY GERECHTEN VOOR TIJDENS HET SPITSUUR!

Boodschappen voor een gezin van 5 alles over onze uitgaven! - Mama's Meisje blog

Luiers online bestellen

Sinds de geboorte van onze derde dochter zitten we letterlijk en figuurlijk ‘in de luiers’. Ik weet niet wat het is, maar die dingen vliegen er bij bosjes doorheen. Heb ik voor mijn gevoel nèt een voorraadje ingeslagen, kan ik alweer een tripje naar de drogist maken… Die tripjes komen tegenwoordig nog maar zelden voor, want ik ben nu aanvoerder van team luiers online bestellen. Zó ideaal: ik grijp nooit mis en bij Kruidvat zijn ook vaak wasmiddel en andere verzorgingsproducten in de aanbieding die op hetzelfde moment in mijn digitale wagentje verdwijnen. Net zoals bij het online boodschappen doen, scheelt ook deze online shopsessie weer een boel sjouwwerk. Voorheen liep ik dus mét kinderwagen aan één hand, peuter op het meerijdplankje en zware pakken luiers in de andere hand. Kon ik niet eens alles in één keer meekrijgen en moest ik dus meerdere keren terug om mijn lange boodschappenlijstje af te kunnen strepen. Dat is dus verleden tijd en het moederschap is daar een stuk makkelijker van geworden!

Onze nieuwe HP Printer

Ik zie een frons op je gezicht verschijnen. In de opsomming van dingen die mijn leven als moeder makkelijker maken staat… een printer? Haha, zeker weten en ik zal je uitleggen waarom! Ik denk dat het bij onze oudste dochter begon na een logeerpartijtje bij opa en oma. Ze wilde graag kleuren maar we waren vergeten het kleurboek in de logeertas te doen. Oeps! Gelukkig was daar snel een oplossing, want opa printte wel even een mooie kleurplaat uit vanaf zijn computer. Ontzettend leuk en een nieuwe hobby van ons meisje was geboren. Want wat is er nu leuker dan een kleurplaat uitkiezen tussen álle prachtige kleurplaten die er op internet staan? Of het nu Nijntje, Woezel en Pip, een unicorn of een Disney prinses moet zijn, papa of mama drukte er met één muisklik eentje af. En toen ging de printer kapot… Gelukkig is alles opgelost want met onze nieuwe HP Printer kunnen we gewoon weer printen. En dat is heus niet alleen maar handig voor het afdrukken van kleurplaten. Een printer is eigenlijk een apparaat dat onmisbaar is, aangezien onze HP ENVY 6020 ook met een scan- en kopieerfunctie is uitgerust. Ik kan ‘m via mijn telefoon bedienen, dus als ik bijvoorbeeld een retourbon van een webshop moet uitprinten, hoef ik niet eerst de laptop op te starten. En met het HP Instant Ink abonnement hebben we altijd genoeg inkt aangepast op onze printbehoefte, we zitten nooit meer zonder! Zijn we nog bewust en duurzaam bezig ook. Via de link lees je meer info op de website van Coolblue. Nog zo’n puntje waarover je als moeder geen zorgen hoeft te hebben, ideaal!

HP Envy 6020 printer coolblue - Mama's Meisje blog

Een draagzak

Na de geboorte van Niene kocht ik een draagdoek, maar al snel belandde het ding achterin de kast. Het paste toch niet zo goed bij me en ik vond het knopen ook lastig, waardoor ze er niet goed in zat. Met twee kindjes was het trouwens nog wel goed te doen, maar sinds ik moeder van drie meiden ben, piep ik wel anders. Ik wist wat mijn lifesaver ging zijn: een draagzak! Ik heb nu een klikbare variant en my oh my wat ben ik daar blij mee. Sinds een paar weken is onze jongste regelmatig onrustig rondom etenstijd en dan is het zó handig om haar in de draagzak te doen. Ik heb gewoon mijn handen vrij en zij wordt getroost door mijn nabijheid. Ik zeg: twee vliegen in één klap en deze kon dus absoluut niet ontbreken van het lijstje met dingen die mijn leven als moeder makkelijker maken!

een wasmand per kind momhack lifehack life hack - Mama's Meisje blog

Never ending story

De was: hét ding dat een apart hoofdstuk verdient in het moederschap… Het is een never ending story en als het eventjes makkelijker kan, dan graag! Van de dingen die mijn leven als moeder makkelijker maken, staat mijn nieuwste ontdekking op één: voor ieder kind een eigen wasmand. Het duurde drie kinderen voordat ik hier achter kwam, maar het bespaard echt tijd. Vanaf het wasrek sorteer ik alles direct in de juiste wasmand, dus vouwen en opruimen maar! Liep ik eerder met een bomvolle wasmand heen en weer te leuren tussen de slaapkamers, gaat het opbergen van de schone was nu veel sneller. Een goede afsluiter dus!

Welke dingen maken jouw leven als moeder makkelijker? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer