Aangezien Suus ongeveer 20 maanden is als haar zusje wordt geboren, zat ik een beetje in dubio: gaan we onze kinderwagen omruilen voor een duowagen of kopen we een meerijdplankje? Ik vertel meer over hoe ik tot mijn keuze kwam. 

Twee kindjes onder de twee jaar

In maart verwachten we dochter nummer twee en dan is Suus ongeveer 20 maanden. Op dit moment loopt ze nog niet, maar dat zal tegen die tijd heel anders zijn. Ook wij gaan wel eens een eindje wandelen of de stad in en dan worden kindjes die zelf kunnen lopen toch moe. Of ze worden vervelend en dan wil je ze gewoon vastknopen in een wandelwagen. Een kijkje in de toekomst is best lastig: we kunnen niet echt inschatten hoe Suus zich ontwikkeld en hoe ze dan zal zijn. Allemaal mitsen en maren die we meenamen in ons besluit.

Duowagen of meerijdplakje 001

Duowagen of meerijdplankje

Voordat ik alles goed en wel kon afwegen, besloot ik tijdens mijn bezoekje aan een babywinkel eens te kijken wat er allemaal verkrijgbaar is. De verkoper probeerde me ervan te overtuigen om een duowagen aan te schaffen. Het zou namelijk ‘echt onmogelijk‘ zijn om met twee jonge kids op pad te gaan waarvan één peuter. “Let me think of that“, dacht ik bij het zien van die verschrikkelijke duowagens. Het spiet mie donders, zoals we dat hier in ’t Oosten zeggen, maar ik vind die dingen écht wanstaltig. Of de wagen nu van Joolz, Bugaboo, ABC Design of noem maar op is, ik voel me net zo’n verhuisbedrijf. Respect als je dus wel moet, bijvoorbeeld met een tweeling. Want loop ik vol trots achter m’n Joolz Day, zie ik me echt nog niet met zo’n paradegeval door de winkelstraat lopen. Het ene model is nog breder en langer dan het andere. En wil ik een compactere versie, dan zit er altijd één tegen niets aan te kijken, terwijl de ander alles kan zien. Ik was er dus al snel uit: zo’n duowagen, dat wordt ‘m gewoon echt niet voor ons. Met de hartelijke groeten aan iedereen die zich nu beledigd voelt :P

MutsyEen buggy will do

Wij houden dus gewoon onze Joolz Day en kunnen een tweedehands meerijdplankje overnemen van familie. Naast het feit dat ik de duowagens echt niet mooi vind, is het ook een groot bedrag dat je moet uitgeven. Tegen de tijd dat de baby groot genoeg is voor de wandelwagen, is Suus al ruim 2,5 dus ook alweer een stuk groter. Als ik er alleen met de kindjes op uit ga, zal het vast geen urenlange wandeltocht worden dus voldoet een meerijdplankje. We zijn van plan er een fijne buggy bij te kopen, zodat Suus nog een uitvalsbasis heeft als we wat langer van huis zijn. Bijvoorbeeld samen de stad in, naar de dierentuin of iets vergelijkbaars. De buggy die we op het oog hebben is de nieuwe van Mutsy: de Nexo. Die vind ik erg mooi! Maar voorlopig kan Suus nog in de wandelwagen van Joolz totdat de baby er is!

Wat was jouw overweging toen kindje nummer 2 (of 3, 4, 5…) zich aankondigde? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin