Na drie kinderen heb ik een behoorlijk merkvast favorietenlijstje opgebouwd van musthaves die ik andere mama’s zou aanraden. De zoektocht naar de beste babyfles en fopspeen kan namelijk best een uitdaging zijn… Ik vertel in deze blog meer over mijn Difrax S-fles ervaring en deel een fijne kortingscode met je! Lees je mee?

Zoektocht naar de beste babyfles

Langzaamaan nemen we afscheid van de babyfase. Een paar weken geleden werd Linn 1 jaar en wat is dat eerste jaar voorbij gevlogen! Binnen nu en korte tijd zal het eetpatroon van onze dame er anders uit gaan zien, maar we doen alles stap voor stap. In tegenstelling tot haar grote zussen is Linn niet zo’n fanatieke broodeter en dus vallen de flessen nog niet weg. Ze krijg er nog twee per dag: één rond 14.00 uur en een avondfles. Zoals ik eerder vertelde op mijn blog, zijn onze drie kinderen groot geworden met flesvoeding. In mijn ogen bestaat er geen goed of fout op het gebied van babyvoeding: fed is best. Dat wil ik trouwens wel nuanceren, want in mijn ogen is het het best als een mommy (to be) haar opties kent en een keuze maakt waarvan zij voelt en van mening is dat dit het beste is voor háár en haar kindje. En dat ze daarin ondersteund wordt door haar omgeving. Mijn borstvoedingsavontuur strandde na de geboorte van Suus al na 4 dagen. Bij Niene heb ik geen poging gedaan en startten we gelijk met de fles. Na de geboorte van Linn heb ik niet live gevoed, wel gekolfd. Maar na 3 weken heb ik dit weer helemaal afgebouwd omdat ik mij daar veel prettiger bij voelde. Bij alle drie mijn newborns was er één overeenkomst: na de geboorte startte de zoektocht naar de beste babyfles.

s-fles difrax review ervaring flesvoeding - Mama's Meisje blog

Difrax S-fles ervaring

Wat voor de één wel werkt, werkt voor de ander niet. Suus ging na een week of 4 over op een AR-voeding: een speciale voeding bij spugen. De zoektocht naar de beste babyfles begon, want deze voeding was net een tikkeltje dikker dan de standaard variant en dus probeerden we allerlei verschillende merken en modellen. Dat was een uitdaging, hoor! Een nieuwe voeding, een hongerige baby en dat er dan geen drup uit die speen kwam. Of dat ze zich er haast in verslikte omdat het te hard liep. Het zweet brak me af en toe uit, maar gelukkig kwamen we tot een oplossing. Al snel bleek de S-fles van Difrax degene te zijn waar we het meest tevreden over waren. We gebruikten een 3-standen speen waardoor de voedingen weer rustig en zonder gestreste baby verliepen. In de vluchttas voor Niene’s geboorte stopte ik dus bij voorbaat al zo’n klein formaat flesje van Difrax en datzelfde deed ik bij Linn. Na drie kinderen kan ik dus een helder antwoord geven op de vraag hoe onze Difrax S-fles ervaring is: wij zijn fan!

Mijn ervaring met de Difrax S-fles - Mama's Meisje blog

Minder buikkrampjes

Waarom wij zo tevreden zijn over de Difrax S-fles? Door de vorm en het speciale ventiel in de bodem mengt er geen lucht door de voeding. Wij leerden vanuit het ziekenhuis al om de melkpoeder met een vork met water te mengen, zodat er minder lucht in kwam dan bij het schudden van de fles. Dit in combinatie met de S-fles zorgde dat onze kleintjes minder lucht naar binnen slokten en dat was in het geval van Suus met name erg prettig i.v.m. het spugen. Daarnaast zorgt het binnenkrijgen van minder lucht ook voor minder buikkrampjes. Helemaal weg waren ze natuurlijk niet, maar ik vond deze periode bij mijn dochters echt te overzien. Omdat je in een fijne houding kunt zitten tijdens het geven van deze fles, was het voor mij na de drie keizersnedes ook echt een ontspannen moment. En naderhand kun je de fles in zijn geheel uit elkaar draaien en schoonmaken. Zo blijven er nergens restjes achter, heel hygiënisch!

welke fopspenen gebruiken - Mama's Meisje blog

Difrax kortingscode

Naast de S-fles zijn de Difrax fopspenen ook rijkelijk vertegenwoordigd (geweest) hier in huis. Er zijn twee varianten: Dental en Natural, ik kocht altijd de laatste. Het leuke is dat Difrax heel regelmatig nieuwe collecties uitbrengt met de mooiste printjes en kleuren. Dat een speen er prachtig uitziet is natuurlijk een leuke bijkomstigheid, maar waar het echt om draait is de veiligheid en kwaliteit. Een Difrax speen herken je aan het vlindervormige ontwerp en de twee gaatjes die erin zitten. Deze vorm zorgt ervoor dat het neusje vrij ligt zodat de ademhaling van je kleintje niet wordt bemoeilijkt. De gaatjes in het schildje zitten er ter voorkoming van irritatie van het kwetsbare babyhuidje. Wist je dat deze spenen zijn ontwikkeld in samenwerking met logopedisten en tandartsen? Daarnaast zijn ze smaak-, geur-, allergie- en BPA-vrij en zijn er spenen verkrijgbaar voor diverse leeftijdscategorieën. Na drie kinderen heb ik uitgebreide Difrax fopspenen en Difrax S-fles ervaring en kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat wij tevreden gebruikers van dit merk zijn! Daarom mag ik van een Difrax kortingscode met je delen. Kortingscode mamasmeisje20 geeft 20% korting op het hele assortiment met een minimale bestelwaarde van €20 en is geldig tot en met 13 augustus 2021. Aan onze voedingsmomentjes komt binnenkort een einde, dus geniet ik er nu nog maar even dubbel zo hard van. Wat gaat het toch snel!

Is jouw Difrax S-fles ervaring ook zo positief? Wat is voor jou de beste babyfles? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer