Vlak na de jaarwisseling van 2013-2014 bedacht ik een romantische verrassing voor Erik. In februari zouden we vijf jaar samen zijn en ik wist dat Erik héél graag eens naar Londen wilde.

Een verrassingsweekend naar London

Dus ging ik heel sneaky aan de slag met de voorbereidingen. Ik regelde vrij voor zijn werk, vroeg zijn broertjes om de zorg voor de boerderij over te nemen en zocht op internet naar leuke hotels en goedkope vliegtickets.
Ik boekte een gezellig en mooi hotel in de wijk Victoria, googlede op de hotspots van Londen en last but not least, boekte ik twee vliegtickets naar London Stansted. Alles was geregeld en ongeveer twee weken voor vertrek kon ik mijn snode plannen niet meer voor me houden. Erik was blij verrast en had er al helemaal zin in. En ik werd nog enthousiaster van zijn enthousiasme. Dat tripje ging helemaal goed komen!

Van Eindhoven Airport naar London Stansted

We woonden nog niet samen, dus hadden we afgesproken dat Erik mij thuis zou ophalen. Daarna zouden we samen naar Eindhoven rijden, want we vlogen vanaf Eindhoven Airport. Aangezien ons vliegtuig rond 4 uur ’s middags vertrok, gingen we ruim op tijd richting het Zuiden des lands.
Daar aangekomen parkeerden we de auto op de vooraf gereserveerde parkeerplaats, checkten onze koffers in en concludeerden dat onze vakantie begonnen was. Aangezien we de lunch gemist hadden, gingen we in het restaurant op de eerste verdieping nog even voor de inwendige mens zorgen.

airplane wing and jet engines at the airport picjumbo com

In het restaurant was het verder helemaal niet druk. We kochten ieder een broodje en een flesje sap en gingen er zitten. Er hingen daar grote schermen met alle vluchtinformatie en opeens zag ik dat onze vlucht kon inchecken. Daarvoor stond ruim een half uur, dus even ons sapje opdrinken, nog naar de wc en dan zouden we naar de gate lopen. Ik weet niet HOE we het voor elkaar kregen, maar toen we naar beneden wilden lopen, hoorde ik ineens een stem omroepen: ‘ Last call for passengers mrs Karin ….. and mr Erik …… for flight …. to London Stansted‘…

LEES OOK: BESTOLEN WORDEN OP VAKANTIE…

Last Call for passengers Mrs Karin…

Last call? Huh? Ik had nog helemaal geen eerdere omroepen voor ons gehoord. Het zweet brak me uit, ik zag het vliegtuig al vertrekken zonder ons! Dus we renden naar de gate, klampten daar een medewerker aan en zeiden dat we zojuist waren omgeroepen. Hij rende met ons naar de detectiepoortjes, zodat we voor werden gelaten. Ik was er heel snel door, maar bij Erik bleef het ding afgaan. Dus steeds weer opnieuw moest hij erdoor en bleek er iets van metaal in zijn schoenen te zitten. Nog meer paniek…

center of london uk with londons eye from the airplane picjumbo com

Na de detectiepoortjes renden we door naar de douane. Ik dacht dat Eindhoven een kleine luchthaven was, maar ik heb heel wat meters gemaakt. Want toen we door de douane waren, moesten we naar de plek waar het vliegtuig ons (hopelijk nog) op stond te wachten. En dat was zonder grappen zo’n 5 minuten rennen. Helemaal oververhit, met een rood bezweet hoofd, kwamen we uiteindelijk bij het vliegtuig aan. Daar werden we opgewacht door een crewlid die slightly not amused was. We stapten in (iedereen gunde ons een geïrriteerde blik), namen plaats en vlogen gelukkig gewoon mee naar Londen, waar we een fantastische tijd hebben gehad!

En op de terugweg stonden we drie kwartier voordat de bus naar het vliegveld ging al te blauwbekken op de verzamelplaats. Dit gaat ons niet nog een keer gebeuren!

Is het jou wel eens overkomen? Je vlucht (bijna) gemist? Ik ben erg benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: vliegtuig, luchtfoto Londen