Je knippert een keer met je ogen en ineens duurt het nog maar een week voordat je met zwangerschapsverlof gaat! Tenminste, zo voelt het voor mij wel… Het is echt aftellen tot de baby zich aandient, maar voordat het zover is, moet deze mama nog éven genieten van de rust. En dus ga ik mijn tijd héél nuttig besteden: deze Netflix films en series wil ik nog zien voordat de baby er is! Misschien staat er nog wel een leuke tip voor je tussen óf heb je een leuke tip voor mij! Lees je mee?

Netflix tijdens zwangerschapsverlof

Over een week begint mijn zwangerschapsverlof en als er één ding is dat bovenaan mijn prioriteitenlijstje staat, dan is dat… Netflixen! Voordat het zover is, heb ik nog een heleboel te doen. We moeten de nieuwe slaapkamer van Niene nog afmaken en inrichten, vervolgens moet ik de babykamer compleet indelen, de wieg opzetten en ga zo maar door. Daarnaast had ik qua werk ook een hele waslijst aan technische ‘achter de schermen’ to do’s die moesten gebeuren, maar door de hele coronacrisis is daar weinig van terecht gekomen. Toch ga ik bewust rustig aan doen in de laatste weken van mijn zwangerschap. Uit ervaring weet ik namelijk dat er een soort aardverschuiving plaatsvindt zodra ons derde meisje er is. Dan staat alles in het teken van ons gezin en moeten we allemaal weer even opnieuw het wiel uitvinden. Zeg maar dag tegen ritme, slaap en me-time en hoewel je mij daar écht niet over hoort klagen (ik kan niet wachten!), zorg ik er nu voor dat ik me bewust op de bank nestel met een kopje thee, reep chocolade en een dekentje. En zo maakte ik een soort wishlist met alles wat ik nog ‘even’ moet zien voordat baby no. 3 zich meldt. Deze Netflix films en series wil ik nog zien voordat de baby er is!

KIJKTIP: DE WERELD VAN EVA OP VIDEOLAND!

Deze Netflix films en series wil ik nog zien voordat de baby er is - Mama's Meisje blog

Outlander

Ik weet nog dat ik de serie Reign net had afgerond, toen ik als suggestie Outlander kreeg aangereikt. Ik klikte ‘m aan en was vanaf de eerste aflevering verkocht: wat een geweldige serie! En dat is niet alleen omdat Jamie zo’n charmante verschijning is, maar ook door het hele verhaal. Ik heb de nieuwe seizoenen steeds verslonden en ben nu keihard aan het aftellen naar seizoen 5. Helaas is nog niet bekend wanneer dit nieuwe seizoen op Netflix staat en omdat ik het vierde seizoen niet heel aandachtig heb bekeken, ga ik de laatste afleveringen terugkijken. Mocht je deze serie nog niet gezien hebben: aanrader!

Las Chicas del Cable

Nog zo’n serie die ik bij toeval ontdekte: Las Chicas del Cable. Een heerlijke Spaanstalige serie die begint in de jaren 20 en het verhaal vertelt van vier telefonistes die bij de telefoonmaatschappij werken. Dat is wel héél kort en bondig omschreven, maar als je net als ik een zwak hebt voor Spaanse dramaseries, dan is dit echt een kijktip. Er zijn vijf seizoenen, waarbij het vijfde (en helaas allerlaatste) seizoen is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel staat inmiddels online, ik heb al een aflevering gezien maar de rest volgt nu snel! Wanneer deel twee uitkomt op Netflix, is nog even afwachten!

La Casa de Papel

In een lijstje met Netflix films en series kan La Casa de Papel natuurlijk niet ontbreken. Ik moet toegeven dat wij vrij laat waren met het starten van deze serie, toen stonden er al twee seizoenen op Netflix. En gelukkig maar, want deze serie is écht bingewaardig. Als we eenmaal kijken, dan kunnen we niet meer stoppen en dus verwacht ik dat we seizoen 4 (die sinds begin deze maand te zien is) er in een weekendje doorheen hebben gewerkt. En dan maar weer wachten op een nieuw seizoen, haha!

Jane the Virgin

Jaaaa ik weet het: Jane the Virgin is een opvallende verschijning in dit lijstje met Netflix films en series. Ik ben ooit met deze serie begonnen nadat ik een lijstje maakte met Netflix series die leuk zijn als je zwanger bent. Deze serie kijkt supermakkelijk weg en je kunt ‘m rustig maandenlang negeren, om ‘m vervolgens weer op te pakken. Ik vind het vooral fijn als ik in een drukke periode zit en ik zin heb om een serie te kijken waarbij je niet teveel hoeft na te denken. Ik ben bezig met seizoen 2, dus nog even te gaan want er staan in totaal 4 seizoenen op Netflix!

Vis a vis

Voor de La Casa de Papel kijkers volgde er al snel een alternatief om het lange wachten te verzachten: Vis a vis. In deze serie komt een jonge vrouw in de gevangenis terecht nadat ze geld heeft verduisterd voor haar vriend. Ze moet leren overleven in deze harde wereld en dat doet een beetje denken aan Orange is the New Black, maar volgens critici ontwikkelt deze serie wel degelijk een eigen karakter naarmate de afleveringen vorderen. En ik? Ik heb er nog geen aflevering van gezien… Oeps! Ik hoor er eigenlijk alleen maar goede verhalen over, dus ik ben heel benieuwd! Deze serie wil ik écht nog kijken voordat de baby er is, dus ik ga me er tijdens mijn zwangerschapsverlof door laten verrassen!

The Irishman

Dit wordt nog een uitdaging, want de vermoeidheid overheerst in dit laatste trimester van mijn zwangerschap. Toch staat The Irishman hoog op mijn prioriteitenlijstje als het gaat om Netflix films en series die ik tijdens mijn verlof wil zien. Deze film gaat over huurmoordenaar Frank Sheeran die terugkijkt op de vermissing van vakbondsleider Jimmy Hoffa en zijn banden met de maffia. De uitdaging zit hem vooral in de duur van deze film: 3,5 uur! Dat wordt dus een filmavond die om 18.30 uur begint, haha!

Virgin River

Tijd voor romantiek! Met de Netflix serie Virgin River gaat dat vast wel lukken, aangezien het over een verpleegster uit Los Angeles gaat die een nieuwe start wil maken. Daarom verhuist ze naar een afgelegen stadje in het Noorden van Californië en daar gebeurt natuurlijk van alles! Ik zeg: kopje thee erbij, chocolade on the side en bingen! Momenteel staat er 1 seizoen op Netflix en werd het tweede seizoen al aangekondigd. Naar verwachting verschijnt dat eind dit jaar.

The Blind Side

Hoe handig is de functie ‘mijn lijst’ om allerlei interessante Netflix films en series op te bewaren? Voor het schrijven van deze blog keek ik nog even wat er op mijn lijst staat en daar trof ik The Blind Side weer aan. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een rijk stel die een dakloze jongen in huis neemt. Het blijkt dat deze jongen enorm veel talent heeft en onder hun vleugels ontpopt hij zicht tot een atleet. Sandra Bullock speelt de rol van de moeder des huizes en ik ben erg benieuwd naar deze film!

Unbroken

Op mijn e-reader lees ik graag waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook films over dit onderwerp vind ik altijd erg interessant om te kijken. Daarom zette ik Unbroken op het lijstje met films en series die ik graag wil zien. Deze film vertelt het verhaal van Louis Zamperini, een Olympisch atleet die tijdens de Tweede Wereldoorlog piloot wordt en moet zien te overleven wanneer hij gevangen wordt genomen door de Japanners. Aangezien Erik ook graag naar dit genre films kijkt, is een datenight at home een uitstekend plan tijdens mijn verlof!

Netflix welke serie of film kijken tijdens zwangerschapsverlof zwangerschap - Mama's Meisje blog

Genoeg te doen…

Deze lijst met Netflix films en series die ik nog wil zien voordat de baby er is, is behoorlijk lang geworden. De komende tijd heb ik dus genoeg te doen… Of het gaat lukken? Ik denk het niet, maar als de rust over een tijdje weer geland is, kan ik altijd dit lijstje er weer eens bij pakken om inspiratie op te doen bij het kiezen van een nieuwe film of serie! Tijdens het maken van dit lijstje had ik nog geen weet van de maatregelen omtrent corona, dus ik verwacht dat ik tijdens mijn verlof géén kindjes naar de opvang breng en dus geen lekkere lange dagen Netflix kan inplannen ;) Ik ga in ieder geval proberen om mijn momentjes te pakken en zo optimaal mogelijk te genieten van mijn verlof!

Welke Netflix films en series vind jij helemaal geweldig? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1