Hoewel wij drie dochters hebben, hebben we ons tijdens de zwangerschappen óók gebogen over jongensnamen! Deze jongensnamen stonden op ons lijstje…

Jongensnamen

Baalde Erik niet, dat het geen jongetje is?“. Hoe vaak ik die vraag wel niet gehad heb tijdens mijn derde zwangerschap, echt gênant. Nee, wij zijn allebei ontzettend blij met ons gezin met drie meiden! Hoewel een jongetje natuurlijk ook enorm welkom was geweest, zijn wij niet aan kinderen begonnen met de gedachte dat er toch écht een jongen bij had moeten zitten. Daarnaast vond ik de vraagstelling ook vrij bevooroordeeld, want waarom zou Erik de enige kunnen zijn die zou balen? Voor hetzelfde geld had ík een voorkeur! Ik kan er een boek over schrijven, maar waar ik jullie natuurlijk meer over wil vertellen in deze blog, zijn jongensnamen. Hoewel wij bij alle drie de zwangerschappen al rond de 16e week een geslachtsbepalende echo lieten maken, brainstormden we voor die tijd echt al wel over jongensnamen. Wij zijn fan van korte, Hollandse namen. Deze jongensnamen stonden op ons lijstje!

zoeken naar een leuke jongensnaam korte Hollandse naam - Mama's Meisje blog

Duuk

Toen ik net zwanger was van Suus en we nog niet wisten dat we een meisje verwachtten, stond Duuk op ons lijstje met jongensnamen. We vonden dit een stoere naam en hij paste ook goed bij de achternaam. Maarrrr we hadden nog een tweede optie:

Noud

Ik denk dat het komt door Goede Tijden, Slechte Tijden want daar speelde een Noud in en ik vond dat echt een leuke naam. Erik gelukkig ook, zelfs zo leuk dat we deze optie ‘meenamen’ naar de tweede zwangerschap. Zou Niene een jongen zijn geweest, dan was het Noud geworden!

Jim

En toen kondigde baby no.3 zich aan. We hadden al een Suus en een Niene, dus kwamen tot de conclusie dat Noud nu afviel. We wilden geen namen met dezelfde voorletters en bij het scrollen door namenlijstjes viel mijn oog op de jongensnaam Jim. Wel op zijn Nederlands uitgesproken, maar wat een toffe naam! Dit was zeker een kanshebber geweest!

Deze jongensnamen stonden op ons lijstje - Mama's Meisje blog

Dries

Soms kom je jongensnamen tegen die je associeert met bepaalde personen en laten we eerlijk zijn: Dries is nu niet zo’n top voorbeeld. Ik denk dat half Nederland aan Dries Roelvink denkt en dan vooral aan de gele zwembroek situation. Voordat we wisten dat onze derde baby ook een meisje was, vond ik Dries geweldig, maar ook zó jammer dat er een BN’er met die naam is. Daarom stond deze jongensnaam wel op ons lijstje, maar was het ‘m zeer waarschijnlijk niet geworden.

Rens

En dan onze nummer één: Rens! Kort, stoer, passend bij de achternaam, een andere voorletter dan de namen van de grote zussen en gewoon helemaal leuk! Was onze derde dochter een zoon geweest, dan hadden we hoogstwaarschijnlijk voor Rens gekozen!

Wat vind jij van de jongensnamen die op ons lijstje stonden? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Bron: foto beer