Sinds wij mama en papa zijn van twee meiden, moeten we regelmatig om elkaar lachen. Daar zitten we dan hoor, in de auto te zingen op de hits van K3 terwijl de kids op de achterbank liggen te slapen… Herkenbaar? Ik zette nog veel meer grappige dingen op een rijtje die alle ouders doen… Toch? Lees maar mee!

Grappige dingen die alle ouders doen

My oh my, af en toe zijn wij net van die melige geiten als zich weer eens hilarische situaties voordoen met de kinderen. Wij als ouders: hoe zwaar de nachten soms ook waren en hoe roerig de zwangerschappen verliepen, tegenwoordig hebben we samen best veel lol om het ouderschap. Er gebeuren namelijk dingen die, als je ze vertelt aan andere ouders, super herkenbaar blijken te zijn! Daarom maakte ik een rijtje van grappige dingen die alle ouders doen. Tenminste, dat hoop ik dan maar ;)

Deze grappige dingen doen alle ouders... Toch - Mama's meisje blog

Meezingen

Dat wij regelmatig lange autoritten maken, daar schreef ik al eens uitgebreid over. Alleen met de kids in de auto is geen succes, maar als we met z’n vieren zijn verloopt het stukken rustiger. Zo rustig zelfs, dat het regelmatig voorkomt dat papa en mama nog luidkeels meezingen op de hits van K3 of Twee Kleine Kleutertjes terwijl er op de achterbank twee kids liggen te snurken. Mocht je eens een auto voorbij rijden met zo’n tafereeltje, zwaai dan even. Grote kans dat wij het zijn. En we kennen alle teksten uit ons hoofd :P

Ruiken

Voordat we kinderen hadden, vonden we het maar gek als iemand de baby optilde om te ruiken aan de luier. Tegenwoordig doen wij gewoon aan die polonaise mee. Hop, kind omhoog en snuffelen maar! Zit die luier vol of niet? Ongegeneerd en volgens mij doen álle ouders dit!

Verstoppen

Leuk, die lichtgevende en zingende olifant die tante Patries meenam op de verjaardag van je zoon, maar kan dat ding even heel snel kapot gaan? Stom speelgoed, wij hebben er ook ‘last’ van en dus komt het regelmatig voor dat we besluiten het te verstoppen. Nu moet ik dit even nuanceren, want ik besloot de ‘kutpiano’ te ontdoen van zijn batterijen. Wat een ellendig ding en ik bleef tegen de peuter natuurlijk volhouden dat deze dierenpiano toch echt kapot was. Totdat ik, na een middagje met vriendinnen, thuiskwam. Wat bleek? Vadertje lief had nieuwe batterijen in de piano gestopt. Deze valt dus eigenlijk niet in de categorie ‘grappig’, (eerder onder bad karma) maar het is vast herkenbaar. Net als het weggooien van stom speelgoed en daarna heel onschuldig mee helpen met zoeken. “Nee schat, mama kan het ook niet vinden!“.

Hilarische en grappige momenten ouderschap als partners om elkaar lachen - Mama's Meisje blog

“Das verstehen sie nicht”

Ze kunnen voor geen meter luisteren, maar peuters horen álles, ook dingen die ze niet moeten horen. En daarom vertalen wij regelmatig alles in het Engels óf spellen de woorden. Staan we in steenkolen Engels te overleggen over het toetje, of we nog naar de kinderboerderij gaan (go we to the childsfarm or not?) en of hij de c-h-o-c-o-p-a-s-t-a niet vergeet in de tas te doen voor het weekendje weg. Heerlijk! Maar peuters horen niet alleen alles, ze zijn ook vet slim. En dus moeten we steeds creatiever te werk gaan, omdat ze het Engelse woord ook alweer begrepen hebben of al op groep 8 niveau kunnen spellen voordat ze goed en wel op de basisschool zitten. Gelukkig zijn we nog wel meer talen machtig en schakelen we probleemloos over op Duits, Frans of Russisch… Nouja, het was wel makkelijk geweest.  “Das verstehen sie nicht“, zou je denken, maar I kid you not. Ik voel een cursus Schots of Oezbeeks aankomen, want jeetje: ze snappen echt alles!

Moet je even aan papa vragen!

Je net-door-papa-geknuffelde-kind uit de box tillen en concluderen dat ie gepoept heeft. Tuurlijk Frits, dát had jij vijf seconden geleden écht niet in de gaten! Het gezicht dat ie dan trekt: de onschuld straalt er vanaf. Een poker face is er niets bij en het wordt altijd glashard ontkent, maar dit afschuifsysteem is niemand vreemd ;) Van “mama maakt je staartjes wel” tot aan “nee, dat weet ik ook niet! Moet je even aan papa vragen!“. We all do it!

Grappige dingen die alle ouders doen - Mama's Meisje blog

De andere ouder herkennen in je kinderen

Hoewel het soms een ware wedstrijd is of je nazaten op papa of op mama lijken, is niets zo grappig als het herkennen van de andere ouder in je kinderen. Dat je je dochter uitspraken hoort doen die ze overduidelijk van papa heeft gehoord. Of je zoon die precies op dezelfde manier kan kijken als mama. En haalt je peuter je weer eens het bloed onder de nagels vandaan of ligt ie te krijsen op de vloer in de supermarkt? Overduidelijk! “Dat heeft ie van z’n vader!“.

Welke grappige dingen die alle ouders doen mis jij nog in dit lijstje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1