Bijna uit de luiers, maar deze babyspullen blijven altijd handig en zijn nog steeds in ons huis te vinden! Lees je mee?

Het cliché is waar!

Het lijkt nog maar even geleden dat ik met een steeds dikker wordende buik in afwachting was van onze derde dochter. In werkelijkheid wordt ze aankomend voorjaar alweer drie. Het cliché is waar: de tijd gaat enorm snel. Inmiddels zijn we flink aan het opruimen geweest, want kleine meisjes worden (veel te snel) groot. En dus namen we afscheid van een heleboel babyspullen! Waar ik na de geboorte van Suus en Niene absoluut nog geen afstand kon doen van die schattige babykleertjes, ladingen babyspeelgoed en alle herinneringen die eraan kleefden, heb ik daar vandaag de dag veel minder moeite mee. Eerlijk gezegd was ik duidelijk klaar met deze babytijd en vond ik het heerlijk om weer ruimte te creëren in huis! Maar ik heb niet alles weggedaan: deze babyspullen blijven altijd handig, óók als ze al uit de luiers zijn!

Voedingskussen

In ieder uitzetlijstje voor mommy’s to be zijn ze terug te vinden: zwangerschapskussens. Tijdens de zwangerschap van Suus kocht ik er eentje en eerlijk? Ik kan niet meer zonder! Nog steeds slaap ik iedere nacht met mijn voedingskussen en ik mis ‘m echt tijdens weekendjes weg of op vakantie. Het kussen heeft me niet alleen geholpen om een fijne houding aan te nemen tijdens het voeden van mijn baby, het bezorgde me ook meer comfort in bed tijdens en na de zwangerschap. Het zwangerschapskussen was voor mij echt een lifesaver omdat ik niet meer pijnloos kon liggen door bekkenklachten. Van alle babyspullen in dit lijstje denk ik dat ik deze over vijf jaar nog steeds gebruik!

Babydeken

Tijdens het opruimen van de babyspullen wilde ik het beddengoed van het wiegje en ledikantje in eerste instantie allemaal wegdoen. Toch besloot ik de babydeken te houden en die bleek inderdaad meermaals van pas te komen! Bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg, toen we het campingbedje meenamen en er beddengoed voor nodig hadden. Of toen we op autovakantie gingen en de kinderen zonder jas in de autostoeltjes zaten. Toen het ’s avonds kouder werd en we nog uren moesten rijden, gaven we ze een lekkere warme deken.

Deze babyspullen blijven altijd handig (óók als ze al uit de luiers zijn!) - Mama's Meisje blog

Woller

Nog zo’n musthave die niet bij je babyspullen mag ontbreken: een Woller! Dit is een kleine pittenzak die qua vorm en gewicht perfect is voor de allerkleinsten. Ik warmde ‘m op, legde ‘m even in het bedje voordat de kleine naar bed ging en daarna legde ik ‘m tegen de kleine aan. Het zorgde voor een geborgen gevoel en gaf ze veel rust, ik denk ook door de warmte. Maar we gebruiken de Woller nog steeds, bijvoorbeeld als ze het koud hebben in bed of bij buikpijn. Ideaal!

Hydrofiele doeken

Last but not least: hydrofiele doeken! Stapels hebben we hier in de kast liggen en ik gebruik ze stuk voor stuk totdat ze helemaal gaar gewassen zijn. Ze zijn niet alleen handig voor het afdrogen van je mini baby, maar ook voor na zwemles, op het strand óf voor huishoudelijke klusjes! Bijvoorbeeld om de boel af te drogen na het schoonmaken van de badkamer, om de kranen te ontkalken met azijn of om de ramen mee te lappen. De swaddles vind ik qua formaat ook fijn om hoogzomer in de tuin te leggen als de meiden buiten spelen. Van alle babyspullen zijn hydrofiele doeken echte alleskunners die je gerust kunt bewaren als je kids al uit de luiers zijn!

Welke babyspullen heb jij bewaard nadat je kinderen groter werden? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer