Ik deed de zwangerschapstest deze keer op een hele bijzondere dag… Vandaag vertel ik meer over mijn positieve test!

Onregelmatige cyclus

Al een tijdje hield ik mijn cyclus bij met een app om te kijken hoe lang deze steeds duurde. Het wisselde enorm: van 28 dagen tot wel 42 dagen… Dit had ik ook voordat ik zwanger werd van Suus, dus niet geheel nieuw. Met zo’n onregelmatige cyclus was het dus weer even spannend hoe het deze keer zou gaan. Daarbij ben ik bevallen met een keizersnede. De gynaecoloog vertelde in het nagesprek (6 weken na de bevalling) dat dit invloed kan hebben bij een nieuwe zwangerschap. Zo kan het eitje minder goed innestelen op de plek waar het litteken zit. En daarom moesten we wel in ons achterhoofd houden dat we er eventueel iets langer over zouden kunnen doen. Daarom had ik geen hooggespannen verwachtingen van deze eerste ‘serieuze‘ cyclus.

Misselijk

Ik had mezelf dus voorgenomen om niet te vroeg te testen. Maar twee dagen voordat ik toch ging testen, voelde ik me al beroerd en had pijnlijke borsten. Hmm, vreemd, maar niet teveel aandacht aan besteed. Natuurlijk speelde er wel in mijn achterhoofd dat ik misschien zwanger was, maar ik wilde ook niet op de zaken vooruit lopen. Ik zei al wel tegen Erik: ‘volgens mij ben ik zwanger‘. Maar door dat uit te spreken, voelde het ook een beetje als valse hoop aanwakkeren.

En toen werd het 7 juli. De eerste verjaardag van Suus. Ik had de hele nacht wakker gelegen: een onbestemd, zenuwachtig gevoel. ’s Morgens besloot ik de stoute schoenen aan te trekken: ik ging een test doen. Eerst zo’n goedkope van de Action.

SAM 3405

Een positieve zwangerschapstest!

Zodra ik de test deed, verscheen er een tweede streepje op. Een knaltest! Wow, wat bijzonder. Op de verjaardag van Suus erachter komen dat het grootste kado nog even op zich laat wachten. Als alles goed gaat, komt er in maart een broertje of zusje!

Natuurlijk had ik ook een Clearblue test in huis met wekenindicator. Die deed ik een dagje later om te kijken hoever ik ongeveer zou zijn. Ook deed ik die dag nog véél meer zwangerschapstesten, voor de Grote Zwangerschaptesten Test. Benieuwd naar de uitslag van verschillende merken zwangerschapstesten? Je leest het hier!

SAM 3287

Het grote nieuws

Natuurlijk kon ik dit nieuws niet helemaal voor onszelf houden. De eerste die ik belde (met toestemming van Erik natuurlijk) was mijn mama! En zij was ook helemaal door het dolle heen om opnieuw oma te worden. Heerlijk, maar de rest van het weekend focuste ik mij volledig op de verjaardag van Suus en het ontwijken van alle hapjes (misselijk!). Vanaf vrijdag lees je op de blog alles over de eerste weken na deze positieve test!

Weet jij nog het moment van de zwangerschapstest? En met wie deelde jij als eerst het blijde nieuws? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin