Suus heeft ons leven enorm verrijkt en we zijn dolgelukkig met haar, maar het ouderschap is niet alleen maar unicorns and fairy dust… Er zijn ook minder leuke klusjes en Charlotte van Aukjes Wereld bedacht daarop de ‘Rotklusjes van het ouderschap’-tag. Door Simone van Papa is de liefste werd ik gevraagd om ‘m ook in te vullen en daarom geef ik jullie vandaag een kijkje in onze taakverdeling: wie verschoont de luiers en gaat er ’s nachts uit als dochterlief wakker is?

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Te weinig… Eigenlijk zou ik dit veel beter bij moeten houden, want Suus houdt nogal van ravotten en heeft regelmatig van die gezellige zwarte randjes onder haar nagels. Oeps! Ik schrijf ‘m bij de goede voornemens voor dit jaar, oké?

En de teennagels?

Uhmm.. zie bovenstaande antwoord? Al moet ik zeggen dat de teennagels van Suus minder hard groeien dan die van haar vingers. Maar als ik dan bezig ben, check ik meteen alles ;)

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Suus heeft al een tijdje last van luchtweginfecties en chronische verkoudheid. De snotjes blijven helaas niet in haar neus zitten maar belanden tijdens het slapen lekker in haar hoeslaken. Daarom verschoon ik de hoeslaken iedere dag en de molton twee keer per week.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Omdat Suus door die chronische verkoudheid ook regelmatig last heeft van haar oren, maakte ik ze erg vaak schoon. Echter kreeg ik het advies van de huisarts om dit vooral niet te doen, omdat er dan nog meer oorsmeer wordt aangemaakt en de oortjes makkelijker ontstoken kunnen raken. Dus nu haal ik alleen weg wat helemaal voorin zit. Ik check het iedere dag maar maak het gemiddeld één keer per week schoon.

IMG 0286

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Dat doen we allebei. Het is maar net wie er op dat moment thuis is en bij Suus in de buurt zijn handen vrij heeft.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

In de meeste gevallen is dat Erik. Op het moment ben ik niet echt soepel in het uit-bed-stap-ritueel en wij slapen zelf beneden. Omdat ik qua bekkenklachten liever niet teveel moet traplopen én omdat Erik tenminste wakker wordt van huilende Suus, is hij meestal degene die er naartoe gaat. Ik heb de slechte gewoonte om gewoon niets te horen ’s nachts, al is dat nu tijdens de zwangerschap wel verbeterd.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Ik ben degene die met Suus naar het consultatiebureau gaat. De eerste keer is Erik wel mee geweest maar daarna was het altijd zo dat ik de afspraak plande op mijn vrije dag, terwijl Erik moest werken. Zo’n bezoekje stelt ook niet echt veel voor dus ik vind het ook niet nodig dat hij daarvoor vrij neemt of iets dergelijks.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Die regel ik. Dan weet ik zeker dat het ook gebeurd en dat we niet per ongeluk zonder oppas zitten ;)

Ik vraag op mijn beurt of Stephanie van Wolferien deze tag willen invullen! Ik ben benieuwd hoe jullie de taken verdelen als het op deze klusjes aankomt!

En hoe zit het bij jou? Wie gaat er ’s nachts uit als de kleine wakker is en wie verschoont de luiers/veegt de vieze billen af? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin