De scholen zijn weer begonnen en met de r in de maand wordt het straks een komen en gaan van griepjes. Tijd om je weerstand een boost te geven! Ik gebruik al een half jaar visolie en deel graag mijn ervaring met je. Lees maar mee!

Komen en gaan van griepjes

Na een regenachtige en koele zomervakantie begonnen de kinderen een maand geleden weer op school. Daar waren ze na zes weken schoolvakantie ook wel aan toe en eerlijk is eerlijk: deze mama ook! Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om samen te zijn en avonturen te sparen, maar terug naar het ritme en de regelmaat is ook weer erg fijn. Suus is begonnen in groep 4, Niene in groep 2 en Linn mag aftellen naar haar allereerste schooldag, die eind mei volgend jaar gepland staat. De start van het nieuwe schooljaar viel voor onze regio in de maand september en dat betekent dat de r in de maand zit. Het is altijd weer afwachten, maar met de aftrap van deze maand ben ik altijd bedacht op het komen en gaan van griepjes. Vooral vanuit school, de BSO en de kinderopvang nemen de meiden regelmatig een virusje mee en die gaan mij helaas amper voorbij. Ik pik voor mijn gevoel altijd alles mee en heb vorig najaar behoorlijk snotterig doorgebracht. Tijd om mijn weerstand weer een boost te geven!

De r in de maand je weerstand een boost geven - Mama's Meisje blog

R in de maand: vitamine

Als de r in de maand zit, worden de dagen korter en daalt de temperatuur. Vanaf september tot en met april zit de r in de maand en vroeger was dit de periode waarin er minder vers fruit en verse groente beschikbaar was. Het mogelijke tekort aan belangrijke voedingsstoffen werd heel makkelijk opgelost, namelijk met een lepel levertraan per dag. Dit bevat de vitamines A en D én het visvetzuur Omega 3, die allen onmisbaar zijn voor het immuunsysteem. Hoewel dat steuntje voor je weerstand erg belangrijk is, kreeg de smaak van levertraan vroeger over het algemeen geen goede beoordelingen. Ik heb de verhalen van mijn grootouders wel gehoord: die levertraan van vroeger was absoluut geen pretje om in te nemen. Vandaag de dag is dat gelukkig helemaal anders, want de visolie van Möller’s Omega-3 komt in verschillende smaken. Zoals je in mijn blog over verkoudheid in de zomer al hebt kunnen lezen, gebruik ik zelf ook visolie voor mijn weerstand. Ik ben fan van de smaak citroen: ik lust absoluut geen vis en waardeer de originele visolie smaak dus ook niet, maar bij de citroenvariant is er géén vissmaak te ruiken of te proeven. Een enorm pluspunt vind ik!

Omega-3 voor je weerstand - Mama's Meisje blog

Omega-3 voor je weerstand

Maar wat doet die dessertlepel visolie per dag dan precies voor je immuunsysteem? Ik vertel je wat er in Möller’s Omega-3 visolie zit én wat het doet voor je weerstand:

  • Vitamine A heeft een positieve invloed op het imuunsysteem. Daarnaast is het goed voor het gezichtsvermogen en de conditie van de huid.
  • Vitamine D is niet alleen goed voor de botten en de conditie van de tanden, maar heeft ook een positieve invloed op het immuunsysteem.
  • Omega-3 werkt ontstekingsremmend. In het snotterseizoen is dit onmisbaar, want het ondersteunt je immuunsysteem in het bestrijden van virussen die verkoudheden veroorzaken.

Inmiddels gebruik ik al een half jaar visolie van Möller’s en nu de r in de maand zit, blijf ik zéker doorgaan. De scholen zijn weer begonnen, de agenda’s raken ongelooflijk snel volgepland, het is werktechnisch de drukste periode van het jaar voor mij en we stevenen af op de gezellige, maar drukke feestdagen. Deze drukke periode (lees: haasten en vliegen) in combinatie met het komen en gaan van griepjes maken dat ik mijn immuunsysteem wil blijven ondersteunen, óók naast mijn gezonde voeding. Waar ik eerst iedere dag een vitamine D tabletje innam op doktersadvies, ben ik nu over op een lepeltje olie in de morgen: dat bevalt goed en blijf ik dus doen! Möller’s Omega-3 is verkrijgbaar in 4 smaken: Citroen, Appel en Naturel én de variant speciaal voor kinderen: Tutti Fruti. Een fles bevat 250 ml visolie (€21,85 per fles), hier haal je ongeveer voor 2 maanden een dagelijkse dessertlepel uit. Nieuw zijn de visoliecapsules, waar je er 2 per dag van inneemt als de vloeibare variant niet jouw ding is (112 capsules, €25,15). Je koopt Möllers Omega-3 via de webwinkel of bij o.a. Etos en Holland & Barrett.

Neem jij extra maatregelen nu de r in de maand zit? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer