Aftellen naar de zomer: ik ben alvast begonnen! Ik maakte een blog met leuke waterspelletjes voor in de tuin, lees maar mee!

Uren speelplezier

Ben ik de enige of zijn er meer mensen die toe zijn aan de zon? Toelevend naar de feestdagen vond ik de kou nog wel cozy, maar inmiddels ben ik er wel klaar mee. En de kinderen ook, want hoewel ze heus nog regelmatig buiten spelen, is het ook veel schermtijd en bankhangen momenteel. We wachten allemaal op de lente en de zomer, want dat betekent: urenlang in de tuin vertoeven en bij mooi weer het zwembad opzetten! Ik geniet altijd volop van het tuinleven en de kinderen vervelen zich geen moment. Dit bracht me op het idee om een blog met de leukste spelletjes voor in het zwembad in de tuin te maken. Het lijkt nog héél lang te duren als je naar buiten kijkt, maar voordat je het weet heb je het zwembad staan!

Zwembad spelletjes

De eerste en onmisbare tip voor de zomer: schaf op tijd je zwembad aan! De ervaring leert dat een zwembad kopen bij een plotselinge warmteperiode ontzettend populair is en de zwembaden letterlijk de winkel uitvliegen. Beetje jammer als de buren lekker een bommetje in eigen tuin kunnen doen terwijl jouw kinderen niet kunnen zwemmen omdat je misgreep! Dat plezier wil je ze niet ontzeggen en in de vakantie is het ook leuk om andere kinderen uit te nodigen voor een middagje plonzen, duiken, watergevecht en leuke spelletjes!

De leukste zwembad spelletjes voor in de tuin - Mama's Meisje blog

Leukste spelletjes

Wat is leuk voor de kinderen, waarmee vermaken zij zich de hele middag? Altijd als ik mezelf dat afvraag, denk ik terug aan mijn eigen kindertijd. Zo ook bij het maken van deze blog met leuke zwembadspelletjes, want die zijn natuurlijk van alle tijden. Het kan zo simpel zijn: gooi waterbestendig speelgoed dat op de bodem blijft liggen in het zwembad en laat de kinderen dit opduiken! Ieder stuk opgedoken speelgoed is een punt en ze kunnen extra punten verdienen als ze ook nog een handstand op de bodem doen. Houdt hierbij natuurlijk rekening met de diepte van het water en de zwemvaardigheid van je kinderen! Het is natuurlijk nogal een verschil of je een opblaasbaar pierenbadje of een stalen zwembad hebt staan. Een andere praktische optie is echt een hele nuttige: speelgoed schoonmaken in het zwembad! Ik heb eens de hele Duplo collectie in het zwembad gegooid en liet de meiden dit schoonmaken met sponsen en doekjes. We gooiden het Duplo erin aan de ene kant van het zwembad en aan de andere kant lag een grote badhanddoek, waarop we de stukken te drogen legden. Een middagje waterplezier meets een schone Duplocollectie in de speelhoek: werd ik als mama heel blij van!

Leuke waterspelletjes

Ook al heb je een zwembad staan, de ervaring leert dat leuke waterspelletjes niet alleen ín het zwembad plaatsvinden. Ik som er een aantal op:

  • Waterballonnen gooien: zo’n watergevecht staat garant voor een heleboel plezier! Maak twee teams en speel een soort trefbal maar dan met waterballonnen! Wie geraakt wordt, moet het spel verlaten.
  • Laat kinderen een schat verstoppen, dit kan zowel onderwater als in de tuin.
  • Speel schipper mag ik overvaren, dat ken je vast nog wel van vroeger! Voor dit spel is wel wat ruimte nodig, bijvoorbeeld een houten zwembad met een grote diameter. Bij schipper mag ik overvaren is één van de kinderen de schipper, die gaat aan de andere kant van het zwembad staan. De rest zingt het bekende ‘Schipper mag ik overvaren ja of nee?’ en de schipper bepaald dan of dit mag, of ze geld betalen moeten en vervolgens op welke manier ze de overkant moeten bereiken.
  • Duiken maar! Door met je benen wijd in het zwembad te gaan staan, kan je kind door het poortje heen duiken. Mijn kinderen vinden dit erg leuk, al moeten de volwassenen wel het poortje vormen omdat de zusjes onderling niet allemaal door elkaars poortje heen kunnen duiken.
  • Voor dit spelletje heb je een lichtgewicht balletje per persoon nodig, bijvoorbeeld in verschillende kleuren, dat blijft drijven. De beste optie zijn pingpongballen, die zou je kunnen markeren met een watervaste stift zodat je weet welk balletje van wie is. Met de handen op de rug moeten de pingpongballen van de ene kant van het zwembad naar de andere kant van het zwembad worden geblazen. Logischerwijs wint degene die als eerste de bal naar de overkant van het zwembad heeft geblazen!

Aftellen tot we in het zwembad staan!

Met de eerste zwemdiploma al in the pocket en diploma B in het vooruitzicht, is het aftellen tot we in het zwembad staan! Voor de andere meiden liggen de zwembandjes al klaar en tellen we enorm af naar de zomer. Familie en vrienden over de vloer, de barbecue aan, lange zomeravonden en veel gezelligheid: ik kan niet wachten!

Wat vind jij de leukste spelletjes voor in het zwembad? Ik lees graag je tips in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimerafbeelding