Nog even en de zomervakantie breekt weer aan. Maar hoe gaan je kids zich vermaken tijdens een lange reis met auto, bus of trein? Ilse ontving van Uitgeverij Deltas ‘de leukste spelletjes voor onderweg’ en vertelt daar vandaag alles over. Je maakt ook kans op een exemplaar! Dus wil jij deze zomer zorgeloos op vakantie omdat je kids zich vermaken? Lees dan snel verder!

Kinderen en een lange reis

De zomervakantie komt eraan. Een moment waarop veel gezinnen er één of twee weekjes op uit trekken om te ontsnappen aan de alledaagse sleur. Sommige mensen reizen met het vliegtuig en sommige mensen pakken de auto, bus of trein. Voor deze laatste categorie is er wat leuks: ‘De leukste spelletjes voor onderweg’ van Deltas. Ouders met kinderen weten als geen ander dat kinderen en een langere reis vaak geen ideale combinatie zijn. De kids moeten lang stil zitten en tsjah, dan wil de verveling wel eens toeslaan. Op zo’n moment is het tijd voor wat spelletjes voor onderweg. Ik zal eerlijk zijn, verder dan ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ en ‘zoek de rode auto’ kom ik eigenlijk niet… Deltas gelukkig wel. ‘De leukste spelletjes voor onderweg’ is een verzameling van 50 spelletjes voor één of meer spelers, voor urenlang speelpret in de auto, bus of trein (hoewel er ook best wat spelletjes tussen zitten die je in het vliegtuig zou kunnen doen, al wordt bijvoorbeeld het spel waarin je dieren moet spotten dan wellicht wat lastig).

20180415 143315 1

Kom maar op met die lange reis!

De 50 spelletjes staan op 50 stevige kaarten in vrolijke kleuren, verpakt in een compact doosje. Op iedere kaart staat een spel met een duidelijke uitleg van hoe het spel te spelen. De spelletjes kan je verdelen in verschillende categorieën: observatiespelletjes, raadspelletjes, taalspelletjes, geheugenspelletjes, rijmspelletjes, rekenspelletjes en spelletjes waarbij je moet zingen. Voor ieder wat wils dus. Pak de stapel kaarten, trek een kaart en speel het spel!
Hoewel er niets genoemd wordt over de leeftijd vanaf wanneer de spelletjes geschikt zijn, zou ik zelf zeggen vanaf een jaar of 5. Mijn kinderen zijn voor het overgrote deel van de spelletjes in ieder geval nog wat te klein. Desalniettemin vind ik het idee erg leuk. En ja ik weet het, natuurlijk biedt die tablet voor onderweg ook heel wat mogelijkheden en zoethoudertjes maar ‘De leukste spelletjes voor onderweg’ speel je samen. En dat is voor mij waar een vakantie om draait: familietijd! Je zou ook zelf nog allerhande spelletjes kunnen bedenken om te doen in de auto maar deze mooie, kleurige kaarten maken het geheel toch wat aantrekkelijker. Met name voor de kinderen. En als de kids het naar hun zin hebben, maakt dat de rit voor iedereen een stuk aangenamer. Kom maar op met die lange reis!

‘De leukste spelletjes voor onderweg’ is verkrijgbaar voor €10,95 (ISBN: 9789044745269, Uitgeverij Deltas) bij de boekhandel en online.

WIN: ‘De leukste spelletjes voor onderweg’

Van Uitgeverij Deltas mag ik één exemplaar van ‘De leukste spelletjes voor onderweg’ weggeven! Wil je kans maken op deze leuke prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op deze leuke spelletjes
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 30 mei 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 2 juni bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Liefs Ilse

 

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.