Op zoek naar een leuk uitje in de zomervakantie voor de kids? Ilse ging met dochter Elin naar de nieuwste: ‘De Kleine Heks’ bioscoopfilm! Vandaag vertelt ze alles over deze film, naar het boek van Otfried Preussler, en we mogen iemand blij maken met een leuk prijzenpakket! Doe jij mee?

De wereld van tovenaars en heksen

We leven tegenwoordig in een snelle, zakelijke wereld die keihard kan zijn. Tenminste, zo ervaar ik dat zelf vaak. Je kinderen daartegen beschermen gaat niet lukken of in ieder geval niet helemaal. Zelf kruip ik daarom graag samen met mijn dochters weg in andere werelden; de werelden van prinsen en prinsessen, van dwergen en boze stiefmoeders en van tovenaars en heksen. Hoe leuk was het daarom dat wij voor het schrijven van deze review het boek mochten lezen èn de film mochten kijken over ‘De Kleine Heks.’ Het boek ‘De Kleine Heks’ is al in 1957 geschreven door wijlen de Duitse schrijver Otfried Preussler en verscheen in 1979 voor het eerst in het Nederlands. De film draait sinds 18 juli jongstleden in de Nederlandse bioscopen. Het verhaal gaat over een kleine heks die samen met haar pratende raaf Abraxas ergens diep in het bos woont en graag ‘groot’ zou willen zijn. Want als je een grote heks bent mag je een keer per jaar, tijdens de Walpurgisnacht, mee dansen op de Bloksberg. Maar de kleine heks is nog nooit uitgenodigd om mee te dansen op de Bloksberg en met haar 127 jaar is ze nog veel te jong om serieus genomen te worden door de oudere heksen. Hier is ze het zelf helemaal niet mee eens en ze doet dan ook heel hard haar best om een goede heks te worden. Maar wanneer ben je nou een goede heks…?

de kleine heks bios boek1

Boek ‘De Kleine Heks’

Ter voorbereiding op de film heb ik mijn oudste dochter (4 jaar) eerst het boek voorgelezen. Een heerlijk boek verdeeld in korte hoofdstukjes; ideaal voor het slapengaan en duidelijk geschreven met het oog op de aandachtsspanne van jonge kinderen. Er wordt in het boek duidelijk de nadruk gelegd op goed en kwaad en iets daar tussenin; de kleine heks houdt namelijk ook wel van een beetje kattenkwaad, tot groot vermaak van mijn dochter. De prachtige, kleurrijke illustraties van Winnie Gebhardt-Gayler maken het geheel compleet.

de kleine heks bios boek

Sprookjesachtige familiefilm

De film volgt dezelfde rood draad als het boek en is daarmee geschikt voor alle leeftijden. Geen overdreven enge kostuums en gebroeders Grimm praktijken en geen heksen die kindertjes opeten of giftige appels uitdelen. De kleine heks (gespeeld door Karoline Herfurth) beleeft in deze sprookjesachtige familiefilm het ene na het andere avontuur en, net als in het boek, kan zij het ook in de film niet laten om hier en daar wat heksenstreken uit te halen. Wederom tot groot vermaak van mijn dochter die bij bepaalde stukjes hardop zat te schateren. De film is, net als het boek, oorspronkelijk van Duitse makelij maar is nagesynchroniseerd in het Nederlands, hetgeen ze op een dusdanig goede manier hebben aangepakt dat ik er pas na drie kwart van de film achterkwam. Na het lezen van het boek en het zien van de film kunnen mijn dochter en ik niet anders dan fan zijn van het kleine, vrolijke en ondeugende heksje. Wij zullen bij het woord ‘heks’ in ieder geval nooit meer alleen maar denken aan oude, lelijke en gemene vrouwtjes met een pukkel op hun neus!

UIT TIP: Loop eens een kabouterpad!

WIN: 2 bioscoopkaartjes + boek ‘De Kleine Heks’!

Niet alleen Ilse en Elin mochten genieten van het boek en een bezoekje aan de familiefilm ‘De Kleine Heks‘! We mogen een set van twee ‘De Kleine Heks’ bioscoopfilm kaartjes en het boek weggeven! Wil je kans maken op deze leuke prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op deze ‘De Kleine Heks’ bioscoopfilm kaartjes!
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 5 augustus 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 8 augustus bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.