Ik heb die van mij nog en kan niet wachten om ze voor Suus te shoppen: de eerste schoentjes! Een goede voorbereiding is handig als je op zoek gaat naar de eerste schoentjes voor je baby. Ik geef tips waar je allemaal op moet letten en ik ontdekte een hele leuke nieuwe collectie babyschoentjes van Develab!

Wanneer koop je schoentjes voor je baby?

Rond de eerste verjaardag van je kindje kan hij of zij al gaan staan of stappen gaan zetten. Dit is super gemiddeld, want sommige kindjes staan al met 10 maanden, terwijl anderen wat later zijn, bijvoorbeeld met 18 maanden! Ga dus niet vergelijken met andere kindjes, want ieder kindje ontwikkeld zich op zijn of haar eigen manier. Omdat kleine babyvoetjes in het eerste levensjaar een heleboel groei en ontwikkeling doormaken, is het belangrijk om de volgende punten in acht te nemen:

  • Baby’s trappelen en spelen veel met hun voetjes. De bewegingen die ze maken moeten niet beperkt worden door te kleine schoentjes, te strakke sokjes, te strak ingestopte dekentjes of te kleine babypakjes met voetjes eraan.
  • Babyvoetjes ontwikkelen zich continu, dus het is verstandig om regelmatig de schoenmaat op te meten.
  • Als je kleintje gaat staan en stapt (loopt), is het binnenshuis niet nodig om schoentjes aan te trekken. Juist het lopen op blote voetjes of sokjes helpt je kleintje om de kracht te ontwikkelen die nodig is om te stappen.
  • Als je naar buiten gaat, moeten de voetjes natuurlijk wel beschermt worden met schoentjes. Je kunt het beste schoentjes kopen als je kindje een paar weekjes zelfstandig stapt.

IMG 7262 e1488807831270

 

Waar moet een babyschoentje aan voldoen?

Als je kindje net leert lopen, heeft hij of zij de techniek nog niet perfect onder de knie. Het is belangrijk dat de zool van de schoentjes flexibel is, zodat de voet perfect kan ‘afrollen’. Het schoentje moet soepel, niet te zwaar en voorzien van een antislipzool zijn. Zo glijdt je kleintje niet snel uit en buigt het schoentje perfect met de kleine voetjes mee tijdens het stappen. Ondersteuning bij de hiel en een comfortabel voetbed dragen ook bij aan het bieden van steun tijdens het leren lopen. Babyschoentjes van natuurlijke materialen, zoals leer, zorgen dat de voetjes ademen en voorkomt zweetvoetjes. Het model en de instap bepalen of het schoentje makkelijk aan te trekken is. Verder is het belangrijk om goed te letten op de maat: liefst 0,5 tot 1 cm groter dan de voet op dat moment is. Babyvoetjes groeien snel, maar het is weer niet verstandig om té grote schoenen te kopen. Een te ruime schoen biedt onvoldoende steun en je kleintje zou ze kunnen verliezen tijdens het stappen.

De eerste stapjes met Develab babyschoentjes

Sinds kort heeft Develab een collectie babyschoentjes uitgebracht waar ik heel enthousiast van word. Niet alleen zijn deze schoentjes helemaal gemaakt van leer, ze hebben ook een antislip laag. De babyschoentjes zijn verkrijgbaar vanaf maat 19 tot en met maat 23. Maar het leukste is, dat ze er zo hip uit zien!

Ik vind de eerste stapjes echt een mijlpaal. Daar horen de mooiste eerste schoentjes bij! Niet alleen voor meisjes kun je bij Develab leuk slagen, ook voor de jongens zijn er superstoere stappers verkrijgbaar. Wil je meer zien van deze nieuwe babycollectie? Neem dan even een kijkje op de website van Develab!

Wanneer begon jouw kleintje met de eerste stapjes? En wist je waar een goed babyschoentje aan moet voldoen? Wat vind je van de collectie babyschoentjes van Develab? Ik lees graag jouw reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin