Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Karin heeft tijdens de zwangerschap een cursus hypnobirthing gevolgd, welke goed van pas komt tijdens het opvangen van de weeën. Maar als ze eenmaal onder de douche gaat, moet de verloskundige snel haar kant op komen! Lees het bijzondere bevallingsverhaal van Karin. 

Na 41 weken en 3 dagen had ik wel af en toe voorweeën gehad, maar steeds zette het niet door. Totdat we op een dinsdagavond in het park gingen wandelen. Ik had om de paar minuten een flinke wee. Ik vond het fijn om te kunnen wandelen zodat ik wat afleiding had. Na de wandeling zakte de weeën weer wat weg. We hebben op mijn verzoek spaghetti gegeten. Dat wilde ik graag. Ik had zo’n voorgevoel dat ik zou gaan bevallen dus ik wilde een stevige maaltijd hebben gehad om ’s nachts genoeg energie over te hebben.

De rest van de avond heb ik niet veel meer gevoeld. Pas toen we naar bed gingen kwamen er weer weeën. De verloskundige kwam kijken en ik had nog maar 3 centimeter ontsluiting. Het zou dus nog wel even gaan duren.
Vanuit mijn cursus hypnobirthing had ik ontspanningsmuziekjes mee gekregen dus die heb ik de hele nacht aangezet. Daar viel ik steeds half mee in slaap. De weeën kwamen niet heel snel achter elkaar – soms zat er wel een uur tussen – maar ze werden wel steeds heftiger. Ik heb de hele nacht mijn ademhalingsoefeningen gedaan om door de weeën heen te komen. Ik wilde mijn man nog zoveel mogelijk laten slapen omdat hij dan energie over zou hebben voor de daadwerkelijke bevalling.

 

Rond 04:00 uur ’s nachts maakte ik hem toch wakker, omdat mijn onderrug steeds meer ging zeuren. In de hypnobirthing-cursus hadden we geleerd hoe hij mij d.m.v. zijn eigen rust en d.m.v. massage kon helpen met ontspannen. Ik zat op mijn skippybal en mijn man bleef over mijn rug wrijven. Dat voelde fijn. Ik merkte wel dat de weeën steeds nog iets zwaarder werden. We belden de verloskundige die mij het advies gaf om te gaan douchen. En toen ging het snel!

Bevallingsverhalen3

Vanaf het moment dat ik onder de douche stond, kreeg ik persweeën. Ik kon niet meer rechtop staan en ik vroeg mijn man om meteen de verloskundige weer te bellen. Ze kwam direct onze kant op. Toen ze aanbelde waren we een beetje in paniek, want ik voelde echt al dat de baby eraan zou komen. Ik wilde niet dat mijn man naar beneden zou gaan. Toch moest het. Hij gaf mij een paar handdoeken voor op de grond voor het geval dat de baby echt al zou komen. Mijn man rende naar beneden en samen met de verloskundige kwamen ze weer naar de badkamer. Mijn man vroeg aan de verloskundige of de douche misschien uit moest want hij zag dat ze helemaal nat werd. Ik riep: “Nee, de douche gaat niet uit!”. Die douche was de enige ontspanning die ik nog had en het gaf me ook warmte. Helaas zaten mijn man en de verloskundige daardoor wel in een soort sauna. De verloskundige zei gelukkig al meteen dat ze het geen probleem vond. Ze bleef gewoon naast me zitten met een halve douchestraal over zich heen.

Ze voelde het hoofdje al dus we wisten dat het niet lang meer zou duren. De verloskundige had zelf ook een cursus hypnobirthing gedaan en daar waren we achteraf heel blij om! Ze stelde ons gerust door bij ons te blijven zitten en door mee te gaan met mijn manier van ademhalen en persen. Ze hielp me wel door te zeggen dat ik mijn energie moest proberen anders te gebruiken. Ik schreeuwde (brulde) zo hard dat ik helemaal schor werd. Ze zei dat ik die energie binnen moest proberen te houden zodat ik het kon gebruiken om de baby naar beneden te persen/ begeleiden. Dit hielp direct. Na 2 à 3 persweeën was de baby geboren.

De verloskundige hielp me zodat ik de baby zelf kon aanpakken. Met baby Chloë op mijn borst en de navelstreng nog vast ben ik naar mijn bed gelopen waar ik eindelijk weer kon liggen. De kraamverzorgster kwam er op dat moment ook aan. Mijn man heeft de navelstreng doorgeknipt en de moederkoek kwam vrij snel. De verloskundige heeft haar ‘medische handelingen’ (je weet wel, iets met een naald en een draad) aan het bed afgerond zodat ik kon blijven liggen. Dat was voor mij superfijn. Er was gelukkig geen haast met wegen of andere controles bij de baby, dus de kleine mocht het eerste kwartier heerlijk bij mij en mijn man in bed blijven liggen. Nadat de controles bij de baby waren gedaan is de verloskundige vertrokken en heeft de kraamverzorgster ons weer verder op weg geholpen.

Zoekresultaten van Bevallingsverhalen

 

Al met al kijk ik terug op een hele rustige en snelle bevalling. ik weet zeker dat de cursus hypnobirthing daar een groot aandeel in heeft gehad. Ik en mijn man gingen ontspannen en zelfverzekerd de bevalling in. Mijn eerste bevalling was een 12 uur durend proces geweest. Ik moest toen naar het ziekenhuis waar ik weeënopwekkers kreeg en waar ik veel stress heb gehad. Nu – bij deze tweede bevalling – heb ik bijna geen stress of pijn gehad. Vanaf het moment dat ik zware weeën kreeg, heeft het een half uur geduurd totdat ik bevallen was. Ik ben heel dankbaar voor de persoonlijke begeleiding die we in de cursus heb gehad en voor de begeleiding die we ter plekke van de (hypnobirthing)verloskundige kregen. We kijken terug op een hele unieke, mooie ervaring.

Bedankt dat je jouw bevallingsverhaal met ons wilde delen, Karin! Bijzonder dat de bevalling onder de douche ineens zo doorzette, gelukkig was de verloskundige op tijd! Wat fijn dat je zoveel aan de cursus hypnobirthing hebt gehad.

Wil jij ook graag je bevallingsverhaal (anoniem) vertellen op Mama’s Meisje? Of wil je reageren op dit verhaal? Ik lees graag jouw reactie in de comments of op FacebookInstagram of Twitter! Mailen mag ook: info@mamasmeisje.com

roze