Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Precies op de uitgerekende datum beginnen bij Iris de weeën. Binnen twee uurtjes bevalt zij in het bijzijn van de verloskundige en kraamhulp. Lees het bijzondere bevallingsverhaal van Iris.

Lieve Nora,

Je bent nu alweer 2 weken oud en ligt lekker te slapen op mijn borst. Je zussen, Evi (5) en Lynn (2) spelen met hun step in de tuin. Papa is bezig om de trampoline neer te zetten. Die hebben we de komende periode wel nodig, ik zal je straks vertellen waarom.

Maar eerst je “geboorteverhaal”!
In de zomer van 2019 zagen papa en ik dat ik in verwachting was van jou. We waren heel blij en wisten al snel dat jij een lente kindje zou zijn. We gingen met de auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Mama was best misselijk en moe, dus we hebben er een rustige vakantie van gemaakt. Na de vakantie hadden we de eerste echo en alles bleek goed te zijn/gaan met jou! Opgelucht en dolgelukkig hebben we het leuke nieuws al snel aan jouw zussen verteld. Evi begreep het heel goed (toen 4 jaar), Lynn vond het nog wat lastig maar wel leuk (net 2 jaar).
Uiteindelijk hebben we het na 12 weken aan de rest verteld. Aan de opa’s en oma’s met een leuke foto aan ballonnen.
Jij groeide heel goed in mama’s buik. We kregen wat extra echo’s omdat Evi wat klein was bij de geboorte, maar jij groeide netjes “gemiddeld”. 16 maart 2020 zou ik uitgerekend zijn.

Bevallingsverhalen 2020 - Mama's Meisje blog

Mama werd dikker en dikker en ik kon steeds wat minder goed met je zussen spelen. Gelukkig was het einde in zicht! Zou jij lang op je laten wachten?
Op 16 maart (toen was ik dus precies 40 weken zwanger) had ik nog een controle bij de verloskundige. Alles zag er goed uit. Je was netjes ingedaald. Daniëlle (de verloskundige) dacht dat jij deze week wel zou komen.
Rond 21:00 ging ik naar bed, lekker bijtijds. Papa lag er ook vroeg in. Na enkele uurtjes moest ik even plassen en voelde ik dat mijn darmen wat rommelden. Dit was rond 22:00 uur. Ik moest weer naar het toilet en had wat last van mijn buik. Ook begin ik wat te trillen. Was het een maaggriepje? Of zouden dit weeën zijn? Rond 22:30 uur wist ik het zeker. Dit zijn weeën! Papa was inmiddels ook wakker en belde de verloskundige.
Zij kwam rond 22:50 uur en gaf aan dat ik 4 centimeter ontsluiting had. Bij 10 mocht jij komen, dus nog even te gaan! De kraamhulp werd gebeld en het ging ineens heel hard. Mijn vliezen werden gebroken en net na 00:00 uur (dus niet op de uitgerekende datum, maar op 17 maart) om 00:20 werd jij geboren! Wat een vlotte bevalling was dit! In 2 uurtjes ben jij geboren en alles ging heel goed. Jij zag er super goed uit en kwam lekker bij mama liggen. Na alle controles mocht jij ook al lekker bij mama drinken. Ook dit ging goed.

Jeetje wat zijn wij blij met jou! Jij bent zo mooi en klein! Je woog 3640 gram (de dagen erna iets lichter, maar nu alweer wat zwaarder) en je hebt hele lange benen. Een lief klein koppie en mooie ogen.
De volgende ochtend was het één grote verrassing voor Evi en Lynn. We hebben er een mooi filmpje van gemaakt. Wat waren ze verrast dat er ineens een kleine baby in de wieg lag!

Iris bevallingsverhaal 2020 de bevalling van 2 - Mama's Meisje blog

Lynn geeft jou iedere dag 100 kusjes. Evi vindt het wat spannend dat je wel eens huilt, maar zij kan jou goed troosten met lieve woorden.

Papa en mama zijn zo blij en trots op jou! Het enige jammere is, is dat wij jou momenteel niet live kunnen showen aan familie en vrienden. Dit is heel verdrietig. Er speelt zich namelijk een hele bijzondere situatie af. Er is een griepvirus vanuit China over heel de wereld aan het trekken. De Covid-19 oftewel het Corona virus. Dit is een forse griep waar ouderen en gevoelige mensen ernstig ziek van kunnen worden. Daarom zijn momenteel de scholen, opvang, restaurants, dierentuinen, zwembaden etc. dicht. We moeten allemaal een afstand van 1,5 m hebben met anderen om het virus niet te verspreiden. We moeten zoveel mogelijk thuis blijven, tot het virus weer een beetje uitgestorven is of er een vaccinatie is ontwikkeld.
Papa werkt dus thuis en Evi hoeft niet naar school. Dit is precies sinds jij geboren bent tot zeker mei 2020.
Wij vermaken ons thuis gelukkig goed. De meiden doen schoolwerkjes en spelen lekker met elkaar. Ze leren jou heel goed kennen en mama en papa ook.
Gelukkig is het lekker weer en kunnen we veel in de tuin spelen. Papa maakt daarom nu een trampoline. Als jij groter bent kan jij er ook op!

Als het virus weer vertrokken is gaan er een groot “kraam”feest houden, zodat iedereen jou kan bewonderen. Nu sturen we gewoon veel foto’s en gaan we video bellen met familie. Binnenkort spreken we ook af in de tuin en houden we afstand, zodat de opa’s en oma’s jou in elk geval even kunnen zien. Ook heel bijzonder! We krijgen veel kaartjes en cadeautjes met de post.

Lieve Nora, een bijzonder lief meisje geboren in een bijzondere tijd. Wij houden van jou en hopen dat jij op zal groeien in een fijn gezin waarin jij je geliefd voelt. In een fijne wereld zonder oorlog en dat jij je maar heel gelukkig zal voelen!

Veel liefs en kusjes,

Van mama

Bedankt dat je jouw bevallingsverhaal met ons wilde delen, Iris! Het zijn inderdaad rare tijden (geweest) om te bevallen! Desondanks een prachtig bevallingsverhaal.

Wil jij, net als Iris, ook graag je bevallingsverhaal (anoniem) vertellen op Mama’s Meisje? Of wil je reageren op dit verhaal? Ik lees graag jouw reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Mailen mag ook: info@mamasmeisje.com