Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Femke is iets meer dan 38 weken zwanger als het begint te rommelen. Als ze ’s ochtends uit bed stapt, voelt ze iets knappen. Zijn dit nou gebroken vliezen? Lees het bijzondere bevallingsverhaal van Femke.

Ik werd op woensdagochtend rond 05.00 uur wakker met een raar gevoel in m’n buik. Op dat moment was ik 38 weken en 3 dagen zwanger. Mijn partner en ik hadden afgesproken dat hij de maandag erna met eigen auto naar het werk zou gaan zodat hij elk moment thuis kon komen. Vol van adrenaline bleef ik stil in bed liggen zodat mijn partner in ieder geval niet wakker zou worden. Om de paar minuten trok mijn buik samen: was het dan echt begonnen? Om 06.15 uur ging de wekker van mijn partner, ik vertelde hem dat het misschien verstandig was dat hij vandaag met eigen auto naar het werk ging. Hij was gelijk klaarwakker. De hele dag zeurde het een beetje door, maar het bleef op hetzelfde niveau en werd niet erger. Die dag ben ik nog even met een vriendin koffie wezen drinken in het dorp om wat afleiding te zoeken.

Bevallingsverhalen 2020 - Mama's Meisje blog

De volgende ochtend wilde ik uit bed gaan toen ik iets voelde knappen. Ik verloor een minimale hoeveelheid vocht, waren m’n vliezen nu gebroken? Omdat de baby nog niet was ingedaald moest ik gaan liggen wanneer m’n vliezen braken tot de verloskundige had bevestigd dat de baby ingedaald was. Dit uit voorzorg zodat niet eerst het armpje of de navelstreng zou indalen. Omdat ik twijfelde ben ik toch even naar het toilet gegaan, maar daar was niks bijzonders te vernemen. In overleg met m’n partner heb ik de verloskundige gebeld die vlak daarna is langs gekomen om te kijken of het m’n vliezen waren. Uit de test bleek niet duidelijk dat ze gebroken waren, maar uit voorzorg mocht ik niet meer in bad etc. tot de weeën goed op gang kwamen. Die avond kwamen de (voor)weeën erg regelmatig en sterker om de 5 minuten, en later om de 3 á 4 minuten.

Toch maar weer even de verloskundige bellen. Bij onderzoek bleek dat ik nog maar 1 centimeter had en dat dit waarschijnlijk nog steeds voorweeën waren. Met een paar paracetamol zijn we weer ons bed ingedoken. Vrijdag zeurde het wederom de hele dag door, tot ik ’s avonds om 19.30 uur op de bank lag en een enorme druk in m’n rug voelde. Ik móést even gaan staan. PATS, daar braken m’n vliezen met een stortvloed aan vruchtwater. Geen twijfel mogelijk. Ik stond op het vloerkleed en ben snel op de pvc vloer gaan staan terwijl m’n partner voor handdoeken zorgde. M’n partner belde daarna de verloskundige terwijl ik horizontaal ging op bed. De verloskundige bevestigde dat de baby was ingedaald en dat het nu afwachten was of de weeën goed uit zichzelf op gang kwamen. En of die weeën op gang kwamen! Omdat ik mijn moeder graag bij de bevalling wilde hebben is zij bij ons thuis gekomen om mij te steunen in de weeën.

Beschuit met muisjes bevallingsverhalen 2019 - Mama's Meisje blog

Om 23.00 uur waren de weeën zo heftig dat we de verloskundige weer hebben gebeld, ik zat toen op 3 à 4 centimeter. Op mijn verzoek zijn we naar het ziekenhuis gereden waar ik om een ruggenprik heb gevraagd. Na een half uur monitoren kon ik door naar de OK voor de ruggenprik. Wat een opluchting was dat, met de ruggenprik verdween de pijn van de weeën als sneeuw voor de zon en kon ik nog even een paar uur slapen. Toen de weeën weer door de ruggenprik heen kwamen hebben we op de bel gedrukt, het bleek dat ik al bijna op 9 centimeter zat waardoor de ruggenprik uitgezet werd zodat ik later met persen weer al het gevoel terug had. Binnen no-time zat ik op volledige ontsluiting en na een kleine 20 minuten persen is onze zoon om 05.42 uur geboren! Mijn moeder heeft ons de hele nacht gesteund en prachtige foto’s gemaakt. Achteraf een perfecte bevalling om op terug te kijken.

Bedankt dat je jouw bevallingsverhaal met ons wilde delen, Femke! Wat fijn dat je zo goed op je bevalling kunt terugkijken!

Wil jij, net als Femke, ook graag je bevallingsverhaal (anoniem) vertellen op Mama’s Meisje? Of wil je reageren op dit verhaal? Ik lees graag jouw reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Mailen mag ook: info@mamasmeisje.com