Per week lezen wat er in je buik gebeurd, je foto’s bewerken en zelfs een app speciaal voor aanstaande papa’s: ik zette de leukste apps voor tijdens je zwangerschap op een rijtje! De 7 leukste zwangerschapsapps die ik gebruikte tijdens mijn zwangerschap!

Leuke apps tijdens de zwangerschap

Een app om mijn cyclus bij te houden gebruikte ik voordat ik zwanger werd. Maar toen de zwangerschapstest eenmaal positief was, downloade ik al snel een aantal zwangerschapsapps op mijn telefoon. Het is toch leuk om te weten hoe groot je kindje iedere week gegroeid is, welke ‘nieuwe’ ontwikkelingen er in die week centraal staan en welke kwaaltjes er allemaal benoemd worden. Speciaal voor dit artikel dook ik nog iets dieper in de wereld van de zwangerschapsapps en ik ontdekte dat er echt veel leuks te downloaden is. Daarom zette ik de 7 leukste apps tijdens je zwangerschap voor je op een rijtje!

SAM 4121

Prénatal app

De Prénatal app kun je zowel tijdens als na je zwangerschap gebruiken. Deze zwangerschapsapp geeft niet alleen de voortgang van je buikbaby weer (0-40 weken) maar eenmaal geboren, kun je de ontwikkeling van je kindje gedurende het eerste jaar blijven volgen met de babykalender. Daarnaast kun je de nieuwste video’s van Mommy Proof TV bekijken, een uitzetlijst vinden én bijhouden, leuke nieuwtjes lezen en de laatste aanbiedingen van Prénatal bekijken. De app is vormgegeven in pastelkleuren (my favourite!) en de groei van je kindje wordt vergeleken met de grootte van groenten en fruitsoorten. Leuke app!

Zwangerschapsapp3

Zwangerschapsmeter

De Zwangerschapsmeter app geeft je iedere week een update over de groei en ontwikkeling van je kindje. Daarnaast zie je ook op hoeveel procent van de zwangerschap je bent. Je kunt zelf de lay-out van deze zwangerschapsapp aanpassen (kleur, lettertype), er staat wekelijks een tip voor je partner bij én je kunt steeds een kort filmpje bekijken over de baby in je buik. Heel informatief!

Zwangerschapsapp4

Zwanger & Fit app

In deze lijst met leuke zwangerschapsapps zocht ik naar een app die je kan helpen bij oefeningen en bewegen tijdens de zwangerschap. De Zwanger & Fit app heeft een aantal gratis basis workouts die geschikt zijn om met je preggo belly te doen. Ik las in de recensies dat er ook betaalde onderdelen zijn, maar dat die weinig voorstellen. Je kunt de app dus gratis downloaden zodat je in ieder geval de gratis workouts kunt checken! Om de oefeningen uit te voeren hoef je geen gevorderde sporter te zijn en de oefeningen worden veelal uitgevoerd met behulp van een bodyband, dumbbells en een oefenbal. Wees er wel op bedacht dat je de oefeningen correct uitvoert, anders kun je vervelende klachten ontwikkelen. Twijfel je? Vraag de deskundige hulp van een bekkenfysiotherapeut!

zwanger en fit app zwangerschapsapps leuke apps tijdens de zwangerschap - Mama's Meisje blog

Zwitsal Babynamen app

Met de Zwitsal Babynamen app kunnen zowel jij als je partner je buigen over het vraagstuk welke babynaam het gaat worden! Door te swipen maak je duidelijk of je de naam leuk vindt of niet. De namen die je wel leuk vindt, worden bijgehouden in een aparte lijst, waar je ze dus makkelijk terug kunt vinden. En zo kun je ook checken of jullie misschien overeenkomstige namen leuk vinden! Na het registreren en het eventueel invullen van de namen van oudere broertjes of zusjes, kun je starten met swipen! Naast de database die ontzettend veel leuke maar ook vreselijk lelijke namen bevat, is er de mogelijkheid om zelf namen toe te voegen. De naam Niene heb ik in deze app gevonden en heeft ons dus geholpen met de uiteindelijke keuze voor dé naam!

Zwitsal babynamen zwangerschapsapps zwangerschap apps leukste - Mama's Meisje blog

ZwangerHap

Wat mag je nu wel en niet eten tijdens de zwangerschap? Die vraag is voortaan makkelijk te beantwoorden als je de ZwangerHap van het Voedingscentrum download. In deze app vind je up to date informatie over welke producten je beter niet kunt nemen, maar ook wat je dan wél mag. Verder lees je alles over gezonde voeding tijdens de zwangerschap en krijg je tips over wat je kunt eten bij zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en brandend maagzuur. Het handige is dat je deze informatie altijd bij je hebt, want wie gaat er tegenwoordig nog van huis zonder smartphone ;) Ideaal dus als je zwanger bent en twijfelt over je menukeuze in een restaurant.

ZwangerHap voedingscentrum wat mag je wel of niet eten tijdens zwangerschap app - Mama's Meisje blog

Zwanger en Zo app

De Zwanger en Zo app geeft je niet alleen een wekelijkse update over de groei en ontwikkeling. Door de tekening zie je ook hoe groot je baarmoeder steeds is en natuurlijk het kindje dat erin zit. Daarnaast kun je in deze zwangerschapsapp foto’s van je buik uploaden in de buikengalerij, zit er een uitgebreide checklist in de app (o.a. babyuitzet, bevallen, kraamweek, regeldingen en vluchtkoffertje) en een voedingslijst. Met deze laatste kun je van verschillende productgroepen per voedingsmiddel checken of je dit mag eten/drinken tijdens je zwangerschap. Een informatieve, veelzijdige app!

Zwangerschapsapp2

Baby Story – Pics Editor app

Met de Baby Story app kun je je zwangerschaps- en babyfoto’s heel leuk pimpen en personaliseren! Er zijn allerlei onderdelen in deze zwangerschapsapp met verschillende categorieën plaatjes die je kunt toevoegen aan de afbeelding. Ook kun je de kleur veranderen of zelf tekst invoegen (met zelfgekozen lettertype en kleur). Op deze manier kun je heel leuk een wekelijkse buikfoto maken, de foto bewerken en deze later in een klein fotoboekje verzamelen als herinnering aan je zwangerschap!

Zwangerschapsapp1

Túúrlijk Schatje

Zwangerschapsapps zijn er niet alleen voor mommy’s to be… De app Túúrlijk Schatje zag ik een tijdje geleden via Twitter voorbij komen en ik moet zeggen: hij is leuk! Eigenlijk is dit een zwangerschapsapp speciaal voor papa’s, maar als je wilt lezen hoe mannen vaders worden in 9 maanden, dan zou ik zeker deze app downloaden (of ‘m tippen aan je vriend/man). Ik verklap verder niks en zou zeggen: neem een kijkje!

Zwangerschapsapp

Moeders voor Moeders

Geen app, maar wel een heel leuk Berichtje uit je Buik die je wekelijks ontvangt als je bent aangemeld voor Moeders voor Moeders. Door urine op te vangen kun je anderen helpen om hun kinderwens werkelijkheid te laten worden. Via deze website kun je je aanmelden, waarna je wekelijks een mooi filmpje ontvangt met wat er zich in je buik afspeelt. Ik vond dit altijd heel bijzonder om te zien, dus een tip!

Moeders voor Moeders berichtje uit je buik - Mama's Meisje blog

Welke zwangerschapsapps heb jij tijdens je zwangerschap op je telefoon gebruikt? Heb je nog een leuke tip die hier niet tussen staat? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

 

Leukste apps tijdens zwangerschap