Geen oppas, wel behoefte aan een romantische avond? Een date night thuis is altijd een goed idee! Ik deel mijn tips met je in deze blog, lees je mee?

Quality time

Werk, het huishouden, de kinderen, sport, een sociaal leven: er zitten maar 24 uren in een dag, maar als je eens optelt hoeveel tijd je dagelijks kwijt bent aan deze punten… Quality time schiet er bij veel ouders als eerst bij in, vooral tijdens de tropenjaren als de kinderen nog veel hulp en zorg nodig hebben. Tel daarbij op dat je zuinig wilt zijn op je uurtjes slaap en soms al knikkebollend aan het ontbijt zit, dan is een romantische avond misschien wel het laatste waar je aan denkt. Toch raden veel deskundigen aan om tijd voor elkaar tot een prioriteit te maken. Sterker nog, hoe vaak hoor of lees je wel niet over stellen die compleet langs elkaar heen gingen leven en elkaar uit het oog verloren? Je bent niet alleen mama of papa, je bent óók partner, vriendin, zus, dochter, noem het maar op. Waar een wil is, is een weg en ook zónder oppas kun je het gezellig maken. Je hoeft er de deur helemaal niet voor uit, want een date night thuis kan net zo geslaagd zijn als een avondje buiten de deur eten. Ik deel mijn tips voor een romantische avond graag met je!

Tips voor een date night thuis

In de waan van de dag vergeet je heel makkelijk om tijd voor elkaar vrij te maken. We zijn allemaal druk; er moet gewerkt worden, de kinderen moeten naar school/opvang, ’s avonds wil je graag sporten of ben je onderdeel van een verenigingsleven. In het weekend nog een verjaardag of alle huishoudelijke klusjes waar je doordeweeks niet aan toekwam. Misschien heb je niet zo makkelijk toegang tot een betrouwbare oppas of weinig financiële middelen, waardoor een hapje eten buiten de deur bij wijze van spreken al onmogelijk is. Maar er zijn andere manieren om samen tijd door te brengen. Eén daarvan is een romantisch avondje in je eigen huis en met deze tips voor een date night thuis heb je genoeg inspiratie om er iets leuks van te maken:

ideeën voor een gezellige avond samen thuis - Mama's Meisje blog

Samen eten als de kinderen in bed liggen

Deze passen wij zelf regelmatig toe. Natuurlijk is het héél belangrijk om als gezin aan tafel te eten, maar het kan ook enorm fijn zijn om in alle rust je bord leeg te eten. En dus eten wij zeker één keer per week samen als de kinderen al in bed liggen. We koken dan vaak iets anders, iets dat die kleine fijnproevers niet zo lekker vinden. Geur kaarsen aan, een leuke film of serie op televisie en lekker bankhangen samen. Heel simpel, maar echt een aanrader!

Koken of bestellen?

Over eten gesproken: ga je zelf koken of bestellen? Voor het echte restaurantgevoel is eten bestellen bij een date night thuis natuurlijk ultiem. Bijvoorbeeld sushi, al kun je dit ook zelf maken. Andere favorieten hier zijn nacho schotel (guilty pleasure!), home made pizza (waarbij we een pizzabodem zelf beleggen) of een tapasavondje met lekkere hapjes.

Tips voor een romantische avond

Andere leuke ideeën voor een date night thuis waar je je eigen draai aan kunt geven, zijn:

  • een spelletjesavond houden
  • de woonkamer omtoveren tot een thuisbioscoop
  • een online escaperoom of pubquiz doen
  • zelf cocktails maken
  • een online kookworkshop volgen of een thuiskok inhuren
  • wijn- of bierproeverij

Heb jij nog originele ideeën voor een romantische avond thuis? Ik lees ze graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer