Uitgestrekte witte stranden, een azuurblauwe zee, wuivende palmen… Het ideale plaatje voor een zonvakantie. Op Curaçao zijn meer dan 30 stranden te vinden en ze zijn stuk voor stuk uniek! Op het ene strand kun je niet alleen zwemmen, maar je ook baden in luxe, terwijl je voor een bezoekje aan het andere strand een koelbox met eten en drinken meeneemt. Ik zette zeven van mijn favoriete stranden op Curaçao voor je op een rijtje!

Favoriete stranden op Curaçao

Bij iedere vakantie is er eigenlijk maar één bestemming waar ik altijd enthousiast van wordt: Curaçao. Als kind woonde ik er een tijdje en ik ben regelmatig terug geweest op dit mooie eiland voor vakantie en familiebezoek. Een van mijn favoriete bezigheden op Curaçao is genieten van de mooie stranden. Dit mooie eiland in de Caribische Zee heeft meer dan dertig stranden, maar ik zette mijn zeven favoriete stranden op Curaçao voor je op een rijtje. Ze hebben allemaal hun eigen charmes en ik vertel je waarom ze tot mijn favoriete stranden behoren :)

Playa Cas Abao

Ik begin meteen met mijn nummer één, mijn lievelingsstrand :D ! Vroeger gingen we uit school altijd ’s middags naar Cas Abao (voordeel van een tropenrooster). Ik bewaar dus goede herinneringen aan dit strand! Je betaald entree, maar er zijn dan ook faciliteiten aanwezig. Een toiletgebouw met douches, een eettentje waar je drinken en simpele snacks kunt kopen. Er is een duikschool en je kunt je laten masseren. Strandbedjes kun je huren en je krijgt er dan automatisch een douchemuntje bij. Lekker om het zout van je lijf te spoelen, daarna nog even opdrogen en dan helaas weer in de auto…

Favoriete Stranden op Curaçao Playa Cas Abao Nederlandse Antillen strand - Mama's Meisje blog

Favoriete Stranden op Curaçao Playa Cas Abao - Mama's Meisje blog

Playa Lagun

Een ander pareltje is Playa Lagun. Het is een klein, knus strandje omgeven door hoge rotsen. Het strand is gratis toegankelijk, strandbedjes kun je huren. Er zitten twee strandtentjes in de buurt waar je terecht kunt voor een hapje, drankje en toiletbezoek. Toen we bij Lagun waren, hadden we het geweldige geluk om tijdens het snorkelen zeeschildpadden te spotten. Vergeet dus je snorkels niet! Er liggen vissersboten op het strandje, je kunt er prachtige plaatjes schieten. Helaas zag ik laatst een filmpje voorbij komen tijdens de heftige regenval op de Antillen. Lagun was toen flink beschadigd, ik weet dus niet precies hoe het er nu is.

Favoriete Stranden op Curaçao foto Playa Lagun - Mama's Meisje blog

Favoriete Stranden op Curaçao Playa Lagun - Mama's Meisje blog

Playa Porto Marie

Porto Marie is een heerlijk strandje, wel een eindje rijden maar echt de moeite waard! Daarom mag deze absoluut niet ontbreken uit mijn  rijtje van favoriete stranden op Curaçao ;) Je betaald entree, maar er zit een toiletgebouw bij en een hele leuke strandtent. Daar kun je voor een goede prijs een hapje en een drankje krijgen. Bij Porto Marie hebben Erik en ik in 2015 een uitgebreide fotoshoot laten maken. Mijn twee grote liefdes (Suus was er toen nog niet :P ) in één reportage, ben supertrots op het resultaat! Omdat ik geen andere foto’s van het strand heb gemaakt, deel ik deze maar even:

Favoriete stranden op Curaçao Playa porto marie strand - Mama's Meisje blog

 

Playa Kenepa Grandi

De Grote Knip is gratis toegankelijk en er zijn wat faciliteiten aanwezig, maar niet iedere dag! Er staan picknickbanken met parasols erboven, als je er eentje wilt bemachtigen moet je vroeg aanwezig zijn. Vooral in het weekend kan het er heel druk maar gezellig zijn! Het beste kun je een koelbox met eten en drinken meenemen. Het water op Grote Knip is superhelder, azuurblauw en je hebt heel ver zicht als je gaat snorkelen. Zeker naartoe gaan! Na Cas Abao is dit by far één van mijn favoriete stranden op Curaçao!

Favoriete stranden op Curaçao Grote Knip Playa Kenepa Grandi - Mama's Meisje blog

Favoriete stranden op Curaçao Grote Knip Playa Kenepa Grandi collage - Mama's Meisje blog

Jan Thiel

Jan Thiel Beach is omgeven door resort: veel toeristen en vooral veel Nederlanders. Er zijn superveel faciliteiten maar persoonlijk zou ik liever de auto naar Westpunt pakken, waar veel mooiere stranden te vinden zijn. Als je een dagje wat meer wilt genieten van luxe en faciliteiten, is Jan Thiel een prima optie! Na een bepaalde tijd in de middag/avond vervalt de entree en is het strand een prima plek om van de mooie zonsondergang te genieten. Dat hebben wij dus ook gedaan :) Mede door de faciliteiten én deze prachtige ervaring geef ik Jan Thiel toch een plekje tussen mijn favoriete stranden op Curaçao.

Favoriete Stranden op Curaçao Jan Thiel - Mama's Meisje blog

Klein Curaçao

In de blog met hotspots van gisteren kwam Klein Curaçao al naar voren. Ik denk dat de foto genoeg zegt, deze kan niet ontbreken tussen mijn favoriete stranden op Curaçao. Ik bedoel: kijk naar de kleur van het water!

Favoriete stranden op Curaçao Klein Curaçao - Mama's Meisje blog

Mambo

Officieel heet dit strand Sea Aquarium Beach, maar het staat beter bekend als Mambo. Toen ik in 2012 op Curaçao was, was Mambo nog een simpele versie van wat het nu is. In 2015 liepen we over een gloednieuwe boulevard met veel winkeltjes en restaurantjes. Het is zien en gezien worden op Mambo, maar het is zeker een leuke afwisseling voor een dagje Westpunt. En al sinds mijn jongere jaren één van mijn favoriete stranden op Curaçao!

Favoriete stranden op Curaçao Mambo Beach Sea Aquarium Beach - Mama's Meisje blog

Zie je jezelf al liggen? Of ben je ook bekend met de mooie stranden die Curaçao rijk is? Wat is je favoriet uit mijn favoriete stranden op Curaçao? Ik vind het heel leuk om reacties te lezen! Je kunt er één achterlaten in de comments of op Facebook of Instagram

Liefs Karin 1