Ook al bestaat mijn blog pas 4 maanden, ik vind het wel leuk om een korte terugblik te doen op 2016!
Wat waren de hoogte- en dieptepunten op Mama’s Meisje?

Het begin

In september werd ik 28 en de dag voor mijn verjaardag trok ik de stoute schoenen aan: ik begon een eigen blog! Ik had er heel mijn zwangerschap al over na gedacht maar twijfelde steeds. Nu ben ik blij dat ik er toch aan begonnen ben, want ik kan er mijn ei in kwijt en vind het super leuk om te schrijven over allerlei onderwerpen die mij bezig houden en dingen die ik meemaak. Het begon dus allemaal met deze post.

Ik startte met ongeveer 2 á 3 artikelen per week. Er zat nog geen regelmaat in of vaste dagen in de week. Vanaf november postte ik iedere dag een blog. Doordat ik nog veel last heb van lichamelijke klachten, moest ik al snel weer stoppen met mijn nieuwe baan. Daarover vertelde ik in deze post. Ik ben blij dat ik, ondanks dat ik thuis zit, nu wel iedere dag een doel heb. Ik heb toch iets voor mezelf en vind het ontzettend fijn dat mijn blogs gelezen worden door (voor mij) zoveel mensen!

Gastblogger en winacties

Maar omdat ik zelf pas sinds de zomer moeder ben, leek het me ook leuk als een wat meer ervaren mama haar ervaringen met ons wilde delen. En dus vroeg ik mijn vriendin Ilse, die al vaker korte verhaaltjes op haar Facebookpagina plaatste, om gastblogs te schrijven voor Mama’s Meisje! En dus verscheen er vanaf november iedere maand een gastblog! Dit blijft in 2017 natuurlijk gewoon doorgaan :)

Verder heb ik een aantal winacties georganiseerd, want het is natuurlijk ook heel leuk om af en toe iets weg te geven! Mijn eerste gesponsorde winactie was in samenwerking met Pieke&co, waarbij een setje houten naamblokken werden verloot. Verder gaf ik een Frozen handdoek, een Infusion Bottle, een Lekker&Simpel kookboek en een Garnier pakket weg. Op dit moment loopt de winactie van Tastea, waarbij je een superhandige theebeker kunt winnen! En in januari komen er ook nog hele leuke winacties aan ;)

Mama’s Meisje ging viral

Maar wat was nu het ultieme hoogtepunt van Mama’s Meisje? Er is één moment wat er met kop en schouders bovenuit steekt. In oktober las ik een bericht op de site van LINDAnieuws. Het ging over Carice van Houten, die met haar zoontje aan de wandel was en belaagd werd door fotografen. Ze had toen haar middelvinger opgestoken en dat was dus nieuws. Ik vond het zo belachelijk en kreeg direct een ingeving voor het schrijven van een blog en postte die dezelfde middag nog.

De volgende ochtend zat ik een kopje thee te drinken toen ik een Facebook bericht kreeg bij de aankondiging van mijn blog. Een volger complimenteerde me over de blog en ze zei dat Carice de blog zelf had gedeeld op Twitter…
Dus ik opende Twitter en zag inderdaad dat zij de post had gedeeld:

Toen ik mijn statistieken opende, wist ik niet wat ik zag. Dit is dus wat ze bedoelen met viral gaan… Heel veel mensen hebben de blog weer gedeeld op Twitter en zo ook Jan Handsome Kooijman :D Hihi, meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem een tweet te sturen en kreeg er nog één terug ook (persoonlijk hoogtepunt hahaha). Maar end of story had ik in één dag bijna 5000 unieke bezoekers. Jeetje, echt leuk om mee te maken en vooral omdat ik gewoon een hersenspinseltje op de blog had gepost over iets wat ik echt belachelijk vind! Ik had er helemaal geen verwachtingen van en ineens had het zo’n effect. Ik heb dus wel even gegloeid van trots ;)

Cijfertjes

Maar die torenhoge statistieken heb ik echt niet iedere dag! Gemiddeld komen er dagelijks 80 tot 100 mensen langs op mijn blog. En daar ben ik superblij mee! Ik denk altijd maar zo: zet ze eens allemaal in de woonkamer, ruimte tekort. En ik ben heel dankbaar dat zoveel mensen de moeite nemen om mijn verhalen te lezen. Want het zou toch jammer zijn als je blogs post en er kijkt niemand naar. Tuurlijk valt het wel eens ’tegen’: dan zijn er bijvoorbeeld maar 30 bezoekers geweest. Maar ik blog omdat ik het heel leuk vind om te doen en dan zijn bezoekersaantallen leuk meegenomen, maar niet leidend! In totaal hebben van september tot december iets meer dan 11.000 unieke bezoekers mijn blog bezocht.

Al met al vind ik het leuk om te zien dat in 4 maanden tijd mijn blog al groei heeft doorgemaakt van af en toe een post naar iedere dag een post. Van een gratis WordPress site naar een betaalde site, inmiddels een verhuizing naar een andere host en daardoor ook een hele nieuwe lay-out! En ik vind het leuk om te zien dat mijn blogs gelezen worden, dat er reacties komen, dat ik complimenten krijg, dat betekend heel veel voor mij!

image3 1

Om af te sluiten heb ik een top 5 van best gelezen artikelen op Mama’s Meisje:

5. BenFit Update week 1
4. Zwangerschap deel 3
3. Ik ben het zat
2. De Bevalling
1. Carice

In 2017 hoop ik jullie nog meer te inspireren met persoonlijke verhalen van mijzelf, maar ook van andere mama’s. En te laten zien dat ik, ondanks dat ik Mama ben, nog steeds het Meisje in mijzelf niet ben verloren!

Bedankt voor jullie bezoekjes aan mijn blog en ik hoop jullie in 2017 ook terug te zien op Mama’s Meisje!

Liefs Karin