Heb jij al eens van cannabidiol gehoord? Voor mij was het nieuw, maar ik mocht van Cibdol anti-age gezichtsverzorging met CBD uittesten. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees maar mee!

Ervaring met CBD

Of ik gezichtsverzorging met CBD (cannabidiol) wilde uitproberen? Qua producten met CBD ben ik een newbie: ik heb nog geen ervaring met CBD, maar heb me hier natuurlijk wel in verdiept. Laten we wel wezen, bij CBD denk ik persoonlijk direct aan wietplanten. CBD wordt inderdaad gewonnen uit wietplanten (hennep), maar er is een duidelijk onderscheid. Cibdol is een Zwitsers merk dat CBD verkrijgt uit eersteklas Europese hennep. Zij maken gebruik van speciale technieken waardoor het stofje TCH nagenoeg verdwijnt en er zuivere CBD overblijft. TCH is het stofje dat ‘psychoactief’ is: met andere woorden, hier raak je van onder invloed. Door dit stofje weg te laten, blijft CBD over en juist die stof heeft een heleboel gezondheidsvoordelen. Cibdol maakt allerlei verschillende producten waarin deze CBD verwerkt is; olie, supplementen maar ook gezichtsverzorging. Ik besloot het anti-age pakket te testen en vertel je vandaag meer over mijn bevindingen.

Cibdol anti-age gezichtsverzorging met CBD review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Gezichtsverzorging met CBD

Hoe zouden de producten ruiken? En welke gezondheidsvoordelen worden er beloofd? Allemaal gedachten die bij me opkwamen nadat ik de anti-age gezichtsverzorging met CBD van Cibdol ontving. Allereerst ging ik op zoek naar welk effect CBD op de huid heeft en daarover vond ik het volgende. Crèmes en huidverzorgingsproducten met CBD werken lokaal en beïnvloeden de receptoren van de huid. Het belooft de huid te verzachten, hydrateren en kalmeren en de crèmes zouden anti-bacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Doordat gebruik wordt gemaakt van zogeheten ‘liposomen’, bereiken de werkzame stoffen nóg beter de plek waar ze nuttig zijn. Liposomen zorgen ervoor dat actieve ingrediënten doordringen tot de diepere lagen van de opperhuid dan andere methoden. Liposomen vergroten de biobeschikbaarheid van huidverzorgingsproducten op aangetaste cellen en houdt de vochtigheid vast zodat je huid fris en gezond blijft. Tijd om de proef op de som te nemen!

LEESTIP: HUIDVERZORGING TREND CLEAN BEAUTY

Cibdol anti-age schoonheidsset

Ik ontving de Cibdol anti-age schoonheidsset en was erg benieuwd naar de werking van CBD op mijn huid. Sinds de zwangerschappen heb ik allerlei verschillende stadia meegemaakt: van een rustige huid tot een huid met pigmentvlekken en veel roodheid en irritatie. Momenteel is mijn huid ook vrij onrustig, iets wat volgens mij te wijten is aan het ontzwangeren. Vooral door de beloftes over ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen van gezichtsverzorging met CBD die ik las, kon ik niet wachten om te beginnen met smeren! De anti-age set bestaat uit 4 producten: CBD Anti-age crème, CBD gezichtsserum, CBD ooggelroller en CBD lippenbalsem. Ik heb deze de afgelopen tijd getest en zal stuk voor stuk benoemen hoe mijn ervaring was. Ik was vooral benieuwd naar de geur van de producten, of mijn huid het kon verdragen en hoe snel ik resultaat zou zien.

ervaring met cbd - Mama's Meisje blog

Mijn ervaring

Laten we beginnen met de geur, want daar was ik toch wel het meest nieuwsgierig naar. Daar kan ik kort maar krachtig over zijn: deze gezichtsverzorging met CBD ruikt absoluut niet naar de plant waarvan het grotendeels gemaakt is. In plaats daarvan ruiken de crème en lippenbalsem lekker zacht en zoetig, terwijl de ooggelroller en het gezichtsserum een frissere geur hebben. Prima dus! De crème is rijk van textuur en bij het uitsmeren komt er een frissere geur naar boven die me doet denken aan aloë vera. De crème is erg voedend en vind ik persoonlijk vooral geschikt voor de nacht. Omdat ik overdag make-up draag, gebruik ik dan liever een lichtere huidverzorging. Het serum zit in een pipetflesje waardoor het gemakkelijk te doseren is. Ik heb dit steeds ’s avonds aangebracht voordat ik de crème smeerde. Het serum voelt lekker fris aan, als een echte oppepper voor mijn huid en het trekt snel in. De ooggelroller heb ik overdag gebruikt en dit ging prima, omdat dit product geen laagje op mijn huid achterliet. Door de roller verdeelt de gel goed over mijn huid en trekt snel in. Als laatst smeerde ik regelmatig met de lippenbalsem en qua seizoen komt dat helemaal goed uit. Door het herfstachtige weer zijn mijn lippen sneller droog en ontstaan er makkelijk barstjes, waardoor een balsem meer dan welkom is. Ik heb ‘m ook een aantal keer op droge plekjes op mijn neus gesmeerd, dat verzachtte direct. Deze ruikt niet alleen lekker zoet, maar er zit ook een beetje een zoet smaakje aan. De lippenbalsem is zuinig in gebruikt, is niet plakkerig en doet wat ie moet doen. Mijn huid kon alle geteste producten goed verdragen: geen overgevoeligheid of iets anders geks. Om het resultaat goed te kunnen beoordelen, denk ik dat ik de producten minimaal 2 à 3 maanden zou moeten gebruiken. Wel merkte ik al snel dat enkele rode plekjes weg zijn getrokken, wat al erg fijn is. Ik smeer dus nog lekker even door!

huidverzorgingsproducten met cannabidiol gemaakt van hennep wiet - Mama's Meisje blog

Verkrijgbaarheid

Ben je nieuwsgierig geworden naar gezichtsverzorging met CBD? Via de website van Cibdol kun je producten bestellen. Alle door mij geteste producten zijn los verkrijgbaar, maar kun je ook als anti-age pakket bestellen. Dit is zelfs voordeliger: los kosten deze producten samen €68,80, voor het pakket betaal je €48,16. Ik vind de prijs/kwaliteitverhouding van de producten goed en mijn ervaring is positief.

Heb jij al eens gezichtsverzorging met CBD gebruikt? Hoe is jouw ervaring hiermee? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer