Je knippert een keer met je ogen en er staat weer een kinderverjaardag voor de deur… Hoe snel kan het gaan? Over anderhalve week wordt Niene 2 jaar en al snel rees de vraag wat haar cadeauwensen zijn. Ik vind het maar lastig, aangezien ze de tweede in de rij is en we al zoveel speelgoed hebben… Hoe ik dat heb opgelost? Lees maar mee!

Wat staat er op het verlanglijstje?

Over 10 dagen is het zover: mijn ‘baby’ wordt alweer 2! Alle clichés zijn waar, want de tijd is voorbij gevlogen en het leek nog maar zo kort geleden dat ze als klein hummeltje in de wieg lag. Sterker nog: ik zie haar groot worden en vind het wederom wonderbaarlijk hoe snel alles is gegaan! Vond ik Suus tegen haar tweede verjaardag al heel groot, heb ik nu meer babyfeelings bij mijn tweede dropje. Terwijl ze ook al heel groot is en steeds meer zelf kan! Bij een verjaardag hoort natuurlijk een verjaardagsfeestje en daarom stuurde ik anderhalve week geleden de digitale uitnodigingen de deur uit. Dit jaar kiezen we voor een klein feestje, want met een babyzusje onderweg zijn we behoorlijk druk met verbouwen. De jarige Jet moet namelijk nog ‘even’ verhuizen naar haar nieuwe slaapkamer voordat baby nummer 3 zich meldt en dat kost altijd meer tijd dan van tevoren ingeschat… Al snel na het versturen van de uitnodigingen kwam de eerste vraag binnen: “zijn er nog cadeauwensen?“. En dat is nu precies wat ik zo lastig vind, want wat staat er op het verlanglijstje van je tweede jarige kind als de kast al vol speelgoed ligt?

cadeauwensen voor een meisje van 2 jaar - Mama's Meisje blog

We hebben alles al!

Bij Suus was (en is) het doorgeven van cadeauwensen zoveel makkelijker. Niet alleen omdat ze nu al heel goed zelf kan aangeven wat ze graag zou willen vragen voor haar verjaardag, maar ook omdat zij de eerste in de rij is. Net als met het kopen van nieuwe kleding of kinderschoenen, gaat het ook zo met speelgoed. Voor haar is er niets ‘bewaard’, dus zij heeft als het ware altijd eerste keus. Dat is heel wat anders dan het lot van het tweede kind zijn… Niet alleen bewaar ik alle kleding van Suus, zodat Niene het kan dragen. Ook het speelgoed kan prima door voor een tweede ronde. Daarom vind ik het deze keer extra lastig als me gevraagd wordt wat er op het verlanglijstje van Niene staat. We hebben alles al! Dat is natuurlijk overdreven, maar wat heb je bijvoorbeeld aan nieuwe puzzels als de kast al vol ligt met puzzels? Aan de andere kant verslijt er ook wel eens speelgoed en komen er nieuwe items in de winkel, waardoor er altijd leuke nieuwe dingen zullen blijven komen. Een tijdje geleden schreef ik al eens over het ontvangen van gratis producten als blogger: één van de redenen waarom ik de speelgoedvoorraad van onze kids goed bewaak. Ik wil niet dat het uit de hand loopt, maar vond uiteindelijk toch enkele leuke opties voor op Niene’s verlanglijstje.

cupcakes sweet table - Mama's Meisje blog

Niene’s cadeauwensen

Heeft een meisje dat 2 jaar wordt al cadeauwensen? Nee, maar dat werkt nu nog in mijn voordeel. Over enkele jaren is ze zich heel bewust van haar verjaardag en de cadeautjes die ze krijgt. Dan wil ze verrast worden met échte cadeaus zoals bijvoorbeeld een Magic Scratch Book van TOPmodel en niet met een paar sokken. Dan zal deze mama weinig invloed meer hebben op de verlanglijstjes van haar girls squad ;) Dit jaar is dat nog niet zo en dat is prima. Zo weet ik dat er enkele envelopjes gegeven zullen worden en dat stoppen we in een speciaal spaarpotje. We hebben daar in het verleden al eens een zandbak en een nestschommel van gekocht, waar nu nog volop mee gespeeld wordt als het weer het toelaat. Daarnaast heb ik gekeken naar wat bij Niene past. Ze is dol op boekjes, maar praat nog niet zoveel. Een zoekboek leek me dus ideaal! Op die manier kan ze spelenderwijs woordjes leren terwijl ze de bijbehorende plaatjes mag aanwijzen. Ook wordt ze over enkele maanden grote zus en ter voorbereiding hadden we een leuk boekje dat ik destijds voor Suus kocht. Helaas is die kwijtgeraakt (ik heb overal gezocht, onvindbaar!), dus heb ik zo’n boekje toegevoegd aan het lijstje met Niene’s cadeauwensen. Verder laten we ons verrassen zoals bij een verjaardag hoort. Ik vind het nu al moeilijk om cadeautjes te verzinnen, dat wordt nog wat als we straks een derde meisje rijker zijn!

Vind jij het ook zo lastig om cadeauwensen te verzinnen voor je kleintje(s)? Weet jij nog leuke opties voor op het verlanglijstje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer