Christmas is coming en in huize Mama’s Meisje zal er voor iedereen een cadeautje onder de boom liggen. Maar wat zijn leuke cadeau-ideeën voor mezelf? Misschien haal je wat inspiratie uit mijn Christmas Wishlist, kijk maar mee!

Cadeautips voor vrouwen

Toen ik nog een scherp geheugen had, wist ik altijd wel iets op te noemen als iemand bijvoorbeeld informeerde naar mijn cadeauwensen voor een verjaardag of andere gelegenheid. Sinds ik een chronische vorm van zwangerschapsdementie heb, ligt dat iets anders. Wanneer ik google op ‘cadeautips voor vrouwen’ beland ik meestal op websites en lijstjes van bedrijven die hun eigen producten aanprijzen. Tegenwoordig hou ik een lijstje bij in mijn telefoon, gewoon in ‘notities’. Daar staan niet alleen de verlanglijstjes voor de kinderen, maar ook cadeau-ideeën voor mezelf. Gaandeweg het jaar kom ik weleens leuke dingen tegen: zowel in de winkel als via familie/vriendinnen of social media. Ik zet ze dan direct op het lijstje en als er gevraagd wordt wat mijn cadeauwensen zijn, heb ik altijd een antwoord. Voor de feestdagen leggen wij altijd een cadeautje voor de kinderen onder de boom en ik heb ook al iets voor Erik gekocht. Voor mezelf koop ik ook iets onder het mom van een kerstpakket. En wie weet kijkt hij nog op mijn Christmas Wishlist. Voor het gemak heb ik de huishoudelijke hulp (staat stiekem bovenaan mijn wishlist) en het enkeltje naar de tropen maar even weggelaten, haha. Nee, zonder gekheid: wie weet heb je iets aan mijn verlanglijstje en doe je weer inspiratie op voor jezelf, een familielid, vriendin, collega óf vrouw. Kijk maar mee!

Christmas Wishlist cadeau-ideeën voor mezelf - Mama's Meisje blog

Een tijdschrift

Ik lees steeds vaker op mijn e-reader, maar wordt wel heel blij van de speciale winter- en kerstedities van tijdschriften. Welke er op mijn Christmas Wishlist staan? Denk aan de Linda, het volgende magazine van Miljuschka of het winterboek van Flair. Dit zijn leuke cadeautips voor vrouwen omdat de magazines vaak bewaaredities zijn met heerlijke recepten en leuke tips. Fijn voor in de koudere maanden en voor velen een welkom me-time momentje!

Flair winterboek - cadeautips voor vrouwen ideeën verjaardagscadeau vrouw - Mama's Meisje blog

HK Living look a like mokken

Stiekem viel mijn oog een tijdje geleden al op de mokken van HK Living. Ik vind ze prachtig, maar ook behoorlijk prijzig. ‘Gelukkig’ zijn er een heleboel budgetproof look a likes te vinden die dus op het lijstje met cadeau-ideeën voor mezelf belandden. Ik kocht er al enkele bij Blokker (de Capetown serie, maar die schijnt niet meer verkrijgbaar te zijn) en spotte ook mooie exemplaren bij Søstrene Grene, Kwantum, Intratuin en Xenos. Toen wij in 2015 gingen samenwonen, had ik van tevoren het servies van Jamie Oliver in de aanbieding bij Albert Heijn gescoord, maar ik zou ze nu rustig vervangen voor een nieuwe collectie leuke mokjes! Een leuk item dus om één voor één bij elkaar te ‘sparen’ bij verjaardagen en dergelijke.

hk living look a like mokken - Mama's Meisje blog

Gorgeous van Michael Kors

Geen lijstje met cadeautips voor vrouwen zonder parfum! Zo staat er ook een parfum op mijn wishlist voor deze kerst en het goede nieuws is dat ik ‘m krijg… Deze koop ik namelijk onder het mom van een kerstpakket! Vorige maand bestelde ik mijn favoriete wenkbrauwverf bij Douglas en daar zit altijd een tester bij. Zo ook in mijn bestelling en dat bleek de heerlijke Gorgeous! van Michael Kors te zijn. Ik houd van iets zwaardere parfums zoals Jungle van Kenzo, Rush van Gucci, La Vie Est Belle van Lancôme en Lady Million van Paco Rabanne. Ben je een keer in de parfumerie, dan zou ik ‘m zeker eens ruiken. My new fave!

michael kors gorgeous - Mama's Meisje blog

Een fijne plaid

Niets is zo fijn als met de beentjes hoog op de bank Netflix kijken of lezen op m’n e-reader. Ik ben een gigantische koukleum dus een dekentje is een must tijdens de koude wintermaanden! Het liefst eentje die zacht is, niet pluist, groot genoeg is zodat ik ‘m dubbel om mijn voeten kan vouwen en er ook nog leuk uitziet. Oh, en die niet door mijn meiden wordt ingepikt als onderdeel van hun hobby om tenten te bouwen en ermee over de vloer te slepen… Een fijne plaid staat dus hoog op het lijstje met cadeau-ideeën voor mezelf en ik zag een aantal leuke opties! Bij Kwantum bijvoorbeeld: dit kleed met panterprint in terra kleur! Xenos heeft een mooie beige variant in de collectie en bij Leen Bakker een zachte in taupe. Ook bij IKEA en Action liggen regelmatig mooie dekens voor budget prijsjes in de schappen!

plaid kado tips voor vrouw vrouwen - Mama's Meisje blog

Cadeaubon van een kledingwinkel

Ik heb twee weken terug flink opgeruimd, zo ook in mijn kledingkast. Er gingen eerder al 3 vuilniszakken kleding weg, nu kwam daar nog eentje bij. Genoeg ruimte om mijn garderobe weer wat aan te vullen dus! Daarom mag een bon voor een kledingwinkel zeker niet ontbreken in deze lijst met cadeau-ideeën voor mezelf. Ik shop meestal bij C&A, H&M, Bristol, MS Mode en TerStal, maar ook weleens bij Zeeman of Primark. Een bon die bij meerdere winkels in te leveren is, is wat mij betreft altijd een aanrader als je op zoek bent naar cadeautips voor vrouwen!

Lunchen bij de Broodbode cadeau ideeën voor mezelf - Mama's Meisje blog

Lekker lunchen bij de BroodBode

Onze plaatselijke favoriet is by far de BroodBode: we bestellen hier weleens een lunch of een speciale box als ze die weer eens hebben. Superleuk als je op zoek bent naar een cadeautje voor iemand anders én je weet wat haar favoriete koffie- of lunchtentje is: een bon of uitnodiging om daar lekker te lunchen!

Welke van deze cadeau-ideeën voor mezelf noteer jij ook op jouw wensenlijstje? En kun je nog originele cadeautips voor vrouwen opnoemen die hier nog niet bij staan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer