Oké, vorige week werd Suus geboren en over een klein weekje wordt ze ineens 3. Drie! Hoe dan?! Zoals het een moeder betaamt ben ik alweer wekenlang druk met haar birthday preps. Alle versiering is besteld, de uitnodigingen zijn de deur uit, het hapjesmenu is compleet en we zijn bijna ready for het feest! Enig puntje waar ik best mee worstel: wat geef je een meisje van 3 jaar cadeau? En dat niet alleen: welk antwoord geef je als genodigden vragen wat er op haar wensenlijstje staat? Met een speelhoek die uit z’n voegen barst en ervaringen uit het verleden, besloot ik het dit jaar anders aan te pakken. De vorige verjaardagen wist ik namelijk amper iets te verzinnen. Terwijl ik de rest van het jaar hele leuke dingen tegenkwam. Deze keer heb ik dus een notitie in mijn telefoon geopend en daarin bijgehouden wat leuke dingen zijn om te vragen voor haar 3e verjaardag. Dat is dus gelijk de eerste tip, want op het moment suprême ben je al dat leuks weer vergeten ;) Ook vroeg ik via Instagram tips aan andere mama’s en vervolgens maakte ik deze lijst met cadeautips voor een meisje van 3 jaar. Ben je dus op zoek naar een leuk cadeautje voor je eigen meisje of voor die van een ander? Zet je schrap voor leuke inspiratie!

Step

Volgens mij was ik een jaar of 12 toen de step een rage was, maar inmiddels is dat zeker weer het geval. Ik kreeg ‘m in ieder geval heel vaak binnen als cadeautip voor een meisje van 3. Hij staat inderdaad al op het verlanglijstje van Suus en ik heb er één gespot die ook nog eens in de categorie ‘budgettip’ past! Deze Playtive Junior Tri-step van Lidl is verkrijgbaar in 2 kleuren (blauw en donkerroze) en kost €19,99. De voorwielen hebben gekleurde LED-verlichting en de stuurhoogte is verstelbaar. Lidl is sowieso een tip om in de gaten te houden, want ze hebben regelmatig allerlei verschillende soorten speelgoed voor fijne prijsjes in het assortiment!

Tri-step van Lidl cadeautips meisje jongen verlanglijstje 3 jaar budgettip - Mama's Meisje blog

IJskraam van de Action

Een tijdje geleden zag ik ‘m al in de winkel en ik was geneigd om ‘m mee te nemen, maar ik liet ‘m toch staan. Ik heb het over de ijskraam van de Action! Wat een leuke cadeautip is dit, want voor €11,95 kan de jarige in de zandbak naar hartelust ijsjes en cupcakes maken. Mocht de ijskraam bij jouw Action uitverkocht zijn: hij staat ook op bol.com voor €15,49.

Collage ijskraam van de action zandbak ijsjes cupcakes speelgoed verlanglijstje cadeau - Mama's Meisje blog

Oefenspelletjes

Nu Suus 3 jaar wordt, begint het echte aftellen voor de basisschool. Naast kleuren en stickers plakken, vindt ze het ook geweldig om ‘opdrachtjes’ te doen. Ze vraagt dan aan mij wat ze moet tekenen en tekent dan bijvoorbeeld een bloemetje, zon of huis. Of nouja, iets wat daarvoor door mag gaan ;)  Ik stuitte op deze leuke oefenspelletjes van Deltas en besloot deze cadeautips ook mee te nemen in het lijstje voor meisjes van 3 jaar. Door op een speelse manier deze spelletjes te doen, wordt ze al een beetje voorbereid op de basisschool!

Deltas oefenspelletjes 2-3 jaar 3-4 jaar voorbereiding basisschool - Mama's Meisje blog

Fiets

Een cadeautip die ik, naast de step, heel vaak kreeg ingestuurd, is een fiets. Voor haar tweede verjaardag kreeg Suus een loopfiets en hoewel ze er toen nog amper op kon, is ze er in een jaar tijd alweer bijna te groot voor. Ik kan het me soms amper voorstellen, maar een fiets is dus het volgende ‘voertuig’ in het rijtje! En dan begint de grote zoektocht die soms meer vragen dan antwoorden oplevert. Hoeveel inch willen we dan aanschaffen? Welke kleur fiets is leuk? Ik selecteerde drie modellen die allemaal 14 inch zijn. Een mintgroene fiets van Popal, een wit met mintkleurige fiets van Spirit en een wit met blauwe fiets van Nogan. Ondertussen twijfel ik nog even verder… Iemand met briljante fiets cadeautips voor een meisje van 3 jaar?

collage meisjesfiets meisjesfietsen 14 inch mintgroen cadeautips meisje 3 jaar - Mama's Meisje blog

Elektrische tandenborstel

Dit is dus zo’n cadeautip die in de categorie ‘nuttig’ valt. Ik vind het namelijk niet nodig om alleen maar speelgoed te vragen. Aangezien Suus steeds meer interesse heeft voor de elektrische tandenborstel van papa en mama, hebben we er eentje op het verlanglijstje voor haar 3e verjaardag gezet. Natuurlijk wel eentje met prinsessen en roze ;)

collage oral b tandenborstel disney princess cadeautip meisje 3 jaar - Mama's Meisje blog

Poppenkleertjes

Sinds een maand of drie is Suus drukker dan ooit met de verzorging van haar vijfling. Ja, ze heeft maar liefst vijf poppen, dus die hoeven we niet meer te noteren als cadeau op haar verlanglijstje ;) Maar deze hippe poppenmoeder wil haar poppenkinderen natuurlijk wél in dito outfit voor de dag laten komen. En dan niet in standaard poppenkleertjes in zoetsappige kleurtjes… Via Instagram stuitte ik op het account van Zigzacht, de webshop van Marlies die hele hippe poppenkleertjes maakt! Ik noem panterprint, okergeel en haarbandjes voor verschillende poppen zoals Baby Born… Need I say more? Dit is pas een originele verrassing tussen alle cadeautips voor een meisje van 3 jaar! Bij ons staat ie genoteerd!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marlies (@zigzacht) op

 Houten speelgoed

Dat ik fan ben van houten speelgoed heb ik al meerdere malen op de blog laten weten. Zo verzamelde ik laatst 30 houten speelgoed tips onder de €15 en in dat artikel staan meerdere items die op het verlanglijstje van Suus staan. Zo heb ik de houten kralen opgeschreven, evenals de houten make-up set en de houten kassa.

hema houten speelgoed kassa kralen make-up set cadeautips meisje 3 jaar - Mama's Meisje blog

Spelletjes

Na het plaatsen van het oproepje op social media, kreeg ik ontzettend veel cadeautips voor een meisje van 3 jaar binnen. Een veelgenoemde is Knappe Koppen. Dit is een spel dat geschikt is om te spelen op jonge leeftijd en nadat ik er meer over opzocht, bleek dat er ontzettend veel varianten en uitbreidingen verkrijgbaar zijn! Aan de reacties en recensies te lezen, worden kinderen door dit spel op een leuke manier voorbereid op het leren op de basisschool en op het spelen van spelletjes. Twee vliegen in één klap dus! Ik heb verschillende varianten bekeken en besloten om Knappe Koppen Dierenvrienden op het verlanglijstje van Suus te zetten. In de voorbeelden zag ik namelijk leuke opdrachten staan, zoals: ‘spring als een kikker!’. Aangezien Suus echt dol is op dieren, leek mij dit een leuke manier om kennis te maken met dit spel. Ook het spel Eendjesdans werd meerdere malen aangeraden. In dit spel moet je zorgen dat je alle eendjes van jouw eendjesfamilie verzamelt. Als je drie dezelfde eendjes hebt gevonden, dan heb je gewonnen. Volgens de recensies is ook dit spel een leuke manier om kennis te maken met het spelen van spelletjes.

collage spelletjes geschikt voor kinderen peuters kleuters eendjesdans knappe koppen dierenvrienden - Mama's Meisje blog

Poppenhuis

Last but not least spotte ik deze suuuuuperschattige poppenhuizen van Petit Amélie. Wauw! Nu is een poppenhuis iets waar ik vroeger zelf nooit mee heb gespeeld, maar ik vind ze wel ontzettend leuk voor mijn meisjes. Lees: Ik wil dit voor op haar slaapkamer! Er staat namelijk nog een mini make-over op de planning en deze poppenhuizen passen perfect bij het geheel. Het witte poppenhuis is ook als wandrekje te gebruiken. De meubelset zit niet inbegrepen bij dit poppenhuis. Het andere poppenhuis heeft maar liefst 4 verdiepingen en komt met een complete meubelset. Wauw, ik kan haast niet kiezen, maar denk dat dit een perfecte cadeautip is voor een meisje van 3 jaar!

poppenhuis petit amelie wit hout nordic scandinavische stijl - Mama's Meisje blog

Heb jij nog meer cadeautips voor een meisje van 3 jaar? En welk cadeau uit dit overzicht vind jij het leukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Wat geef je een meisje van 3 jaar cadeau verlanglijstje cadeautips - Mama's Meisje blog