Wat geef je een meisje van 5 jaar cadeau? Wij zijn inmiddels flink aan het aftellen en onze dochter wist een prachtig lijstje met cadeauwensen voor haar vijfde verjaardag op te noemen. Inspiratie nodig? Lees maar mee!

Wat geef je een meisje van 5 jaar cadeau?

Ze is al maanden aan het aftellen, maar nu is het toch echt bijna zover: Suus is volgende week jarig! Niet te geloven dat dat kleine hummeltje dat ik vijf jaar geleden nog in mijn armen had inmiddels is uitgegroeid tot een gezellige kleuter met duidelijke cadeauwensen. Moesten we voor Niene nog echt zelf op zoek naar ideeën en moest de inspiratie bij Linn helemaal uit onze tenen komen, hoef ik Suus alleen maar te vragen wat ze wil hebben. Wat je een meisje van 5 jaar cadeau geeft? Suus somde haar cadeauwensen op! En dat is dan weer het voordeel als je de oudste bent: je hebt het voor het uitkiezen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld haar jongste zusje die een jaar werd. Ik zette onze cadeautips voor een meisje van 5 jaar voor je op een rijtje!

Skeelers

Als je googelt naar ‘cadeautips meisje 5 jaar’ dan vind je ze in bíjna ieder lijstje terug: skeelers! Ook in dit verlanglijstje ontbreken ze niet, want Suus wilde ze eigenlijk al hebben voor haar 4e verjaardag. Op dat moment vond ik dat nog een beetje te vroeg, maar nu is ze er in mijn ogen wél klaar voor om te leren skeeleren. En dus vroeg ik om tips in mijn stories op Instagram. De skeelers van Nijdam werden veel getipt omdat deze verstelbaar zijn en om te bouwen zijn tot schaatsen. Maar een andere veelgenoemde én budgetvriendelijke tip die ik kreeg, zijn de skeelers van Decathlon! Deze zijn verkrijgbaar in roze en blauw, zijn verstelbaar in maat en hebben aan de recensies te zien een hele goede prijs/kwaliteit verhouding. En dus krijgt Suus deze skeelers cadeau van haar opa en oma, samen met beschermers en een helm. Daar gaat ze enorm blij mee zijn!

vijfde verjaardag kado - Mama's Meisje blog

Spelletjes

Hoewel ze in de zomermaanden het liefst de hele dag buiten is, brengen we in de wintermaanden meer tijd binnen door. Een spelletje is dan altijd een goed idee en vooral leerzame spelletjes vindt ze heel leuk. Mijn oog viel op de Dessineo Leren Tekenen van Jumbo. Dit is een soort projector in combinatie met een lichtbak waardoor je kindje de figuren uit de projecter zelf kan tekenen. Er zitten verschillende kaarten met figuren bij en de Dessineo is zowel in de ‘gewone’ variant als in de Woezel & Pip variant verkrijgbaar. Daarnaast heb ik het leerzame spelletje ‘Ik leer woordjes‘ van Jumbo al een tijdje op het verlanglijstje van mijn bijna 5-jarige staan. Hierin zitten kaarten waarop met losse letters woorden staan afgebeeld. Deze letters zitten er ook los bij, dus je kind kan de letters leren herkennen en de woordjes vormen. Ook ‘Mens erger je niet (dierenvriendjes)‘ en ‘Loco Mini‘ staan tussen de cadeautips voor een meisje van 5 jaar en dus ook op Suus’ lijstje!

leerzame spelletjes cadeau tips meisje 5 jaar verlanglijstje verjaardagscadeau - Mama's Meisje blog

VTech Kidizoom

Voor haar vierde verjaardag kreeg Suus van VTech de Kidizoom Duo DX Kindercamera in, hoe kan het ook anders, roze! Ze heeft ‘m nu dus bijna een jaar en het is een enorm succes: ze maakt er regelmatig foto’s mee en speelt er spelletjes op. Voor haar vijfde verjaardag krijgt zij van VTech de Kidizoom Smartwatch DX2 roze. Met deze smartwatch voor kinderen kan ze niet alleen klokkijken, maar ook selfie’s, foto’s en video’s maken. Ook staan er diverse spelletjes en uitdagingen op en ik weet zeker dat ze hier nog jaren plezier van gaat hebben!

LEES OOK: REVIEW VTECH KIDIZOOM DUO DX KINDERCAMERA

VTech Kidizoom review ervaring beoordeling verjaardagscadeau - Mama's Meisje blog

Cadeautips meisje 5 jaar

Naast bovenstaande cadeau inspiratie voor onze bijna jarige, zijn er nog 3 dingen die niet in het lijstje van cadeautips voor een meisje van 5 jaar kunnen ontbreken. Zo wil Suus al tijden oorbellen, maar we hebben haar beloofd dat ze die krijgt als ze haar zwemdiploma haalt. Daarnaast is ze dol op dansen en zingen en dus staat er een radio met cd-speler op haar verlanglijstje. Dit roze exemplaar met zowel cd-speler als USB-poort én ingebouwde lichteffecten gaat vast voor een feestje zorgen! Daarbij heeft ze ook de nieuwe cd van K3 ‘dans van de Farao‘ op haar verlanglijstje staan en toevallig weet ik dat ze zowel de radio als de cd krijgt :) Als laatst staat Pixelhobby XL op haar verlanglijstje: dit is een soort pixelmat waarin pixels van verschillende kleuren een patroon vormen. Het doet me denken aan ministeck en deze Pixelhobby is geschikt vanaf 4 jaar. Heel leerzaam, goed voor de concentratie en het tellen… Van het ontwerp van de unicorn werd Suus helemaal enthousiast! Ook een optie: een tweedehands verjaardagscadeau! Eén ding is zeker: van alle drie onze kinderen was het maken van een verlanglijstje met cadeautips voor onze soon to be 5-jarige dochter het makkelijkst. En nu: aftellen maar!

Natuurlijk vertelde ik op de blog álles over haar unicorn sweet table én welke cadeaus ze gekregen heeft!

wat geef je een meisje van 5 jaar cadeau - Mama's Meisje blog

Heb jij nog meer cadeautips voor een meisje van 5 jaar? En welk cadeau uit dit overzicht vind jij het leukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1