Wat geef je een derde kindje dat 2 jaar wordt? Het moest echt uit mijn tenen komen, maar ik bleek behoorlijk inspiratieloos. Daarom zette ik een ‘cadeau meisje 2 jaar’ oproepje op Instagram en zette alle ingezonden tips op een rijtje. En het is allemaal goed gekomen, want ik vertel in deze blog óók wat Linn voor haar verjaardag krijgt. Lees maar mee!

Ideeën cadeau 2e verjaardag

De uitdaging wordt steeds groter: de zoektocht naar cadeautips voor een meisje dat 2 jaar wordt. En niet zomaar een meisje, nee; dit meisje heeft twee grote zussen en die hebben natuurlijk al een heleboel verjaardagen gevierd. De inspiratie voor een leuk cadeautje is daarom erg schaars bij onze bijna jarige derde dochter. Daarom stortte ik me eerst maar op de sweet table preps en alles wat ik daarvoor moest regelen. Je raadt het al: alles is afgestreept van mijn to do list, maar bij ‘cadeau meisje 2 jaar’ stond nog geen vinkje. Niet alleen wij als ouders waren op zoek naar cadeauinspiratie, ook de uitgenodigde visite vraagt naar suggesties. Het moest, net als bij haar eerste verjaardag, echt uit onze tenen komen en ik had na een brainstormsessie precies één idee. Ik besloot via Instagram om tips te vragen en in deze blog deel ik de binnengekomen tips. Ook verklap ik wat Linn voor haar verjaardag zal krijgen!

Cadeau meisje 2 jaar dit krijgt Linn voor haar verjaardag - Mama's Meisje blog

Cadeautips kind 2 jaar

Hoewel het onderwerp van deze blog ‘cadeau meisje 2 jaar’ is, zijn veel cadeauopties geschikt voor alle kindjes. Wat geef je een kindje van 2 jaar cadeau? Ik vond het voor een derde kindje ontzettend lastig. Als blogger en Instagrammer krijg ik regelmatig van alles opgestuurd, waaronder boeken en speelgoed. Ik leg dit vaak in de kast om te bewaren voor speciale momenten zoals verjaardagen en feestdagen. Ik wil niet dat de kinderen het vanzelfsprekend vinden om ‘zomaar’ iets groots cadeau te krijgen en volgens mij lukt het aardig. Zo vieren we Sinterklaas on a budget en geef ik regelmatig dingen weg aan familie en vriendinnen. Toch horen cadeautjes bij een verjaardag, althans dat vind ik. Ook al is het maar een kleurboek of een pak potloden: hoe ouder de meiden worden, hoe meer ze toeleven naar hun verjaardag en uitkijken naar het uitpakken van de cadeautjes. Door alle binnengekomen tips heb ik inmiddels al een wensenlijstje voor Linn kunnen maken en daarnaast deze toffe lijst met cadeautips voor een kind van 2 jaar kunnen samenstellen:

Buitenspeelgoed

Als je kindje zijn of haar verjaardag in het voorjaar of de zomer viert, is buitenspeelgoed een leuke optie. Zo werd Berg Toys genoemd: zij hebben naast trampolines en skelters ook loopfietsen en een playbase. Ik vind die investering nogal groot voor een tweede verjaardag. Een meer betaalbare optie is bijvoorbeeld een modderkeuken, die je zowel kant en klaar (zoals bij Lidl) kunt kopen als zelf kunt maken. Sowieso heeft Lidl een uitgebreid en budgetproof buitenspeelgoed assortiment, zeker een tip om eens te kijken. Ook de zandbak, (zand- en) watertafel, kinder picknicktafel en schommel werden genoemd. Wij kochten 4 jaar geleden de nestschommel van Lidl voor twee tientjes en de kwaliteit is top: de kids hebben er nog bijna dagelijks plezier van. Tevens populair als cadeau voor een meisje van 2 jaar: een Micro Step of een Scoot and Ride step: beide kunnen worden omgebouwd waardoor er langdurig mee gespeeld kan worden. Wij zijn zelf rijkelijk voorzien in buitenspeelgoed, dus van deze tips hebben we geen gebruik gemaakt.

buitenspeelgoed tips kadootjes tweede verjaardag - Mama's Meisje blog

Praktische cadeaus

Ik weet het: ze hebben al zoveel speelgoed! En dus werden er veel praktische cadeaus voor onze bijna jarige genoemd. Bijvoorbeeld kleding, zoals pyjama’s of ondergoed, of schoeisel. Of een puddle jumper vanwege het aankomende zwemseizoen. Een andere optie is een dagje weg of een abonnement voor een uitje in je omgeving. In de blog van vorig jaar vertelde ik het al: sommige ouders vragen geld of cadeaubonnen om dit te bekostigen. Een abonnement op de speelotheek of oud speelgoed nogmaals inpakken en cadeau geven werden ook deze keer genoemd.

praktische cadeaus cadeautips kind 2 jaar verjaardag - Mama's Meisje blog

Nog meer cadeau inspiratie

Andere cadeautips die ik kreeg voor de tweede verjaardag van onze mini, zijn:

  • knutselspullen
  • badspeelgoed, met name het merk Yokidoo werd veel genoemd
  • Een poppenwagen, speelgoedkeukentje of marktkraam werden genoemd.
  • De VTech Glamper en de VTech IJscokar werden ook meermaals getipt
  • Magna Tiles, Playmags en Stapelstein
  • Janod magneetboek
  • Hetty mini stofzuiger
  • Duplo voor in bad
  • Playmobil meeneemhuis

cadeautips tweede verjaardag kind - Mama's Meisje blog

Dit krijgt Linn voor haar 2e verjaardag

Nou, aan cadeautips geen gebrek en naast bovenstaande ideeën om cadeau te geven voor een tweede verjaardag, zijn we er zelf inmiddels ook uit wat we haar gaan geven. Zo krijgt ze de boerderij set van SmartMax, als uitbreiding voor twee kleinere sets waar ze graag mee speelt. Daarnaast heb ik een samenwerking met VTech en krijgt ze daarom de Vrolijke DierenBoerderij uit de Zoef Zoef Dieren collectie. Uit een eerder ontvangen Social Box heb ik Colorino van Ravensburger bewaard: deze krijgt ze dus ook met haar verjaardag. En als laatst krijgt ze van ons Grote Kralen Rijgen van SES: goed voor de motoriek en perfect voor haar leeftijd! Andere cadeautjes die ze krijgt, zijn de Evenwichtsset van Decathlon (die werd ook heel vaak getipt en krijgt ze van haar opa en oma) en een setje met ondergoed en hemden.

ideeën cadeau 2e verjaardag kind peuter meisje jongen cadeautips verlanglijstje - Mama's Meisje blog

Wij hebben veel gehad aan de ‘cadeautips kind 2 jaar’ oproep voor ons derde meisje, hopelijk jij ook! Welke cadeautips voor een kind van twee jaar vind jij nog meer een aanrader? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer