Wauw, wat kreeg ik veel complimenten toen ik laatst mijn landelijke kast met Blond Amsterdam servies in de stories op Instagram deelde. Maar ik heb nieuws: ik verkocht driekwart van mijn Blond collectie én pimpte de buffetkast. Ook verving ik het theekastje in de keuken en hing daar een tof wandrek neer. Benieuwd naar het resultaat? Kijk maar mee!

Landelijke, romantische stijl

Ik was het helemaal zat: mijn inrichting… Echt, we hebben het mooiste huis van de wereld en ik prijs me heel gelukkig, maar toen we een kleine vier jaar geleden gingen samenwonen, was ik behoorlijk gecharmeerd van de landelijke, romantische stijl. En dus was ons huis gevuld met wit, roze en bloemetjes. Het pronkstuk van dit alles was mijn gepimpte buffetkast in de keuken. Destijds priegelde ik gebloemd papier op de achterwand aan de binnenkant en koos Duck Egg Blue van Annie Sloan als kleur voor de buitenkant. Nadat dit project af was, zette ik mijn Blond Amsterdam servies er vol trots in. Wauw, wat vond ik de kast prachtig, maar inmiddels is dat niet meer zo. Ik ben uitgekeken op de kleur, vind de bloemetjes vreselijk en ben ook niet meer zo gecharmeerd van het servies van Blond. Ook tikte ik ooit een theekastje op de kop, pimpte deze en zette er het poppenserviesje van Blond in. En je raadt het al: deze wilde ik ook vervangen. Het werd dus tijd voor een projectje!

collage buffetkast pimpen theekastje wandkastje landelijke stijl naar industrieel - Mama's Meisje blog

Van landelijk naar industrieel

Ik ben al een tijdje bezig om zachtjesaan de accessoires in huis te vervangen. Ik wil van landelijk naar industrieel en ben gewoon bij het makkelijkst vervangbare begonnen. Qua meubels ben ik nog super tevreden en heel blij met de tweedehands gelukjes die we destijds scoorden. Het makkelijke van deze meubels is dat ze goed matchen met zowel een landelijke als een meer industriële stijl. In de toekomst willen we graag een nieuwe keuken laten plaatsen, waarin we ook meer rekening kunnen houden met het glutenvrije dieet van Suus. Maar aangezien ook wij nog steeds geen geldboom in de tuin hebben staan, is dit geen plan dat we op korte termijn gaan uitvoeren. Daarom besloot ik toch die buffetkast eens aan te pakken en van landelijk naar industrieel te pimpen. Niet alleen door deze een nieuwe kleur te geven, maar ook door rigoureus door mijn Blond Amsterdam collectie heen te gaan.

Blond Amsterdam in buffetkast servieskast - Mama's Meisje blog

collage buffetkast Blond Amsterdam servieskast voorbeeld landelijk - Mama's Meisje blog

Buffetkast pimpen

Nadat ik een selectie had gemaakt van welk servies ik nog wilde houden, maakte ik foto’s van de rest en zette dit op de plaatselijke verkoophoek. Het duurde niet lang voordat ik alles van Blond Amsterdam verkocht had, maar dat verbaasde me niets. Daarna stortte ik me op het project waar het allemaal om draaide: mijn buffetkast pimpen! Ik wilde de achterwand wit maken. Enig probleempje: er zat een soort patch papier op de achterwand met bloemetjes. Omdat dit er amper netjes van af te krijgen was, besloot ik er maar gewoon overheen te verven. Een tijdje geleden maakte ik een houten babygym met verf van Rust Oleum en van het pakket dat ik toen kreeg, had ik nog een spuitbus met witte verf staan. Deze heb ik gebruikt en de kleur is prima. Toch raad ik je af om deze spuitbus te gebruiken indien je een vergelijkbaar project gaat doen. Verf uit een spuitbus is moeilijk gelijkmatig aan te brengen en het vlekt gigantisch. Maar omdat het nu in de kast zit en er nog allerlei servies en accessoires voor komen te staan, vond ik het acceptabel.

Spuitbus verf krijtwit Rust Oleum ervaring - Mama's Meisje blog

Een kleur voor de buitenkant kiezen

Het aanbrengen van de verf met de spuitbus heb ik, zoals je op de foto ziet, buiten gedaan. Er kwamen behoorlijk wat walmen vanaf en we hadden een paar weken geleden geluk met het weertje, dus ik combineerde het nuttige met het aangename. Nadat alles was opgedroogd, zetten we de kast weer binnen en kon ik beginnen aan het moeilijkste gedeelte: een kleur voor de buitenkant kiezen. Dat was best lastig! Uiteindelijk kwam ik uit bij de kleur Gorgeous Green uit de Wood&Wall krijtverf collectie van Gamma. Voordat ik deze kon aanbrengen, moest ik de kast eerst ontvetten met wasbenzine, daarna licht schuren en vervolgens weer ontvetten.

Buffetkast schilderen ontvetten schuren wasbenzine krijtverf - Mama's Meisje blog

Wood&Wall krijtverf van Gamma

Na licht schuren en grondig ontvetten was het tijd om de Wood&Wall krijtverf van Gamma aan te brengen. Het grote voordeel van krijtverf vind ik dat je niet over ‘klus skills‘ hoeft te beschikken als je het aanbrengt. Het droogt netjes op en je moet het wel heel bont maken, wil het mislukken. Ik ben qua keuze van de kleur afgegaan op de kleurkaartjes, maar moet zeggen dat de kleur in werkelijkheid grijzer is dan deze kaartjes beloofden. In totaal heb ik twee lagen krijtverf aangebracht. Het is ook mogelijk om nog een matte vernislaag aan te brengen, welke de kleur donkerder kan maken. Misschien dat daarmee de kleur dieper wordt, maar tot nu toe heb ik dit dus nog niet gedaan. Zeker ook omdat ik de kleur helemaal niet lelijk vind: ik ben er heel tevreden over! Op onderstaande foto begon ik net met het aanbrengen van de verf. Ik kocht een blik verf van 2,5 liter en heb ongeveer een kwart gebruikt. De rest ga ik gebruiken voor de houten stoelen op onze slaapkamer en voor een tijdschriftenhouder.

Aanbrengen Wood&Wall krijtverf Gamma reviews reacties ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Het resultaat!

De eerste laag bracht ik ’s ochtends aan en diezelfde avond bracht ik daar een tweede laag overheen aan. De verf droogt erg snel maar moet natuurlijk ook nog uitharden. Nadat dit gebeurd was, verwijderde ik de tape en maakte de kast schoon met een vochtig doekje. Vervolgens was het tijd om alles opnieuw in te richten en ik ben superblij met het resultaat!

Buffet kast servieskast resultaat overschilderen met krijtverf - Mama's Meisje blog

collage resultaat buffetkast pimpen grijs gentle green krijtverf - Mama's Meisje blog

accessoires industrieel buffet kast servieskast nieuwe inrichting interieur inspiratie - Mama's Meisje blog

Servies en accessoires

Zoals je ziet heb ik geen Blond Amsterdam meer in de kast staan. Ik wilde een rustig servies en accessoires die meer aansluiten bij een industriële look. Daarom kocht ik bij Blokker een aantal items die ik via Instagram spotte bij Budgethome. Ik vind de kleuren van dit servies erg mooi en het is echt totaal anders dan wat ik eerst had! Bij Action scoorde ik de zwarte metalen draadmanden die een tijdje geleden in de weekaanbieding waren. De zwarte schenkkan komt daar ook vandaan en is ook verkrijgbaar in wit en blauw met ieder een ander patroontje. Oh, en voordat ik het vergeet, het zwarte minipoefje met velvet stof is daar ook te koop! De witte metalen opbergdoos kocht ik bij Trekpleister, dit was een foldertip die ik even geleden via Instagram deelde. Bij Xenos kocht ik een matte mintgroene theepot met een hengsel van bamboe. Deze is in nog veel meer kleuren verkrijgbaar, check het hier! Tot slot kocht ik tijdens ons verblijf in Denemarken twee schaaltjes bij (hoe origineel) Søstrene Grene.

Industrieel wandrek Xenos zwart metaal tips ideeën inspiratie interieur - Mama's Meisje blog

collage wandrek industrieel xenos hangers accessoires foto's kaartjes tekstbord idee inspiratie - Mama's Meisje blog

Een industrieel wandrek

Project ‘buffetkast‘ is dus meer dan geslaagd, al zeg ik het zelf. Maar dat theekastje hing er natuurlijk ook nog! Op die plek wilde ik een nieuwe accessoire ophangen en ik kwam al snel op een industrieel wandrek. Ik hoefde niet lang te zoeken, want bij Xenos vond ik dit exemplaar. Ik bestelde er direct mandjes, extra clips en haakjes bij en Erik monteerde het wandrek na ontvangst aan de muur. Wauw, hoe simpel om op die manier snel een totaal andere look te creëren! Binnenkort bestel ik bij Albelli allerlei leuke vierkante foto’s uit de verschillende fotoshoots die we tot nu toe hebben gehad. Deze foto’s zijn van perfect formaat (10×10 cm) en maken het wandrek lekker persoonlijk. Ik wil ook een kaart scoren met een toffe illustratie of inspirerende quote, degene die er nu hangt had ik nog liggen. Het kaarsje is afkomstig van Action. Het clipboard met de quote, de goudkleurige blaadjeshangers en de clips met houten kralen zijn afkomstig van Wibra. Het zilveren hangende lijstje kocht ik bij Xenos en de hangers met hartjes nam ik een hele tijd geleden bij Primark mee. Ik ben heel blij met mijn keuze om het interieur een opfrisser te geven en geniet van de nieuwe stijl in huis!

Wat vind jij van de buffetkast en het wandrek? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence