Op Facebook spotte ik een spelletje bij Zeeman en toen ik toch in de buurt was, liep ik even binnen. Daar kocht ik niet alleen het spelletje, maar ook leuke puzzels van Zeeman! Handige budgetproof kleinigheidjes die ik in deze blog aan je laat zien. Kijk je mee?

Pakjesavond preppin’

In vorige jaren schreef ik er al over op Mama’s Meisje: wat de decembermaand betreft, ben ik er altijd vroeg bij. Nee, het is niet dat de kerstboom hier medio augustus al wordt opgetuigd: ik doel op de cadeautjes voor íets eerder in december. Pakjesavond preppin’ is aan en iedere zondag als ik de foldertips voor op mijn Instagram Stories maak, kijk ik of ik iets leuks spot. Maar ik haal mijn inspiratie ook uit andere dingen, zoals de Facebookpagina van Zeeman. Daar spotte ik een leuk spelletje en omdat ik toch in de buurt was, liep ik even binnen. Ik vond daar niet alleen dat spelletje, maar ook leuke puzzels van Zeeman! In deze blog laat ik ze zien én waarschuw ik je alvast waar je op moet letten. Ik had namelijk een beetje pech…

mix & match spelletje - Mama's Meisje blog

shoplog budgettips budgetblogger mamablogger - Mama's Meisje blog

Mix & match spelletje

Via de Facebookpagina van Zeeman spotte ik een mix & match spelletje. Het idee is even simpel als origineel: in het doosje zitten 18 kaartjes die in totaal 6 diertjes kunnen vormen. De diertjes zijn opgedeeld in 3 delen en het is dus aan jouw kindje de taak om er een geheel van te maken. Mixen en matchen maar! De illustraties zijn grappig, de kleurtjes helemaal van nu en de prijs is lekker budgetproof: €1,99. Een ideaal verjaardagskleinigheidje, als beloning voor zindelijkheid of iets dergelijks, als autocadeautje voor een lange rit naar de vakantiebestemming óf als schoencadeautje voor de decembermaand. Naast dit mix & match spelletje zijn er ook memory spelletjes in diverse thema’s verkrijgbaar en spotte ik een domino. Deze zijn hetzelfde geprijsd!

Zeeman puzzel met opwindbaar autootje budgettip - Mama's Meisje blog

Zeeman puzzels

Een paar jaar geleden kocht ik een houten puzzeltje bij Zeeman en eerlijk gezegd was dat niet zo’n succes. Het zorgde eerder voor frustratie dan voor puzzelplezier want de figuurtjes pasten amper in de houten vorm. Daarom was ik een beetje huiverig voor Zeeman puzzels maar ik besloot de proef weer eens op de som te nemen. Ik kreeg namelijk een tip van een medewerker van het filiaal dat ik bezocht: een mini puzzel met een houten opwindautootje in de verpakking. In de puzzel zit een uitsparing, een soort ‘baan’ waar het autootje overheen kan rijden. Deze lagen in de aanbiedingsbak voor €0,50 per stuk dus ik heb er twee meegenomen in het kader van schoencadeautjes. Nou, deze moeder werd er helemaal vrolijk van want toen ik er eentje in elkaar zette voor het maken van de foto’s voor deze blog, leek ik net een klein kind. Sjonge, wat ontzettend origineel en ik schat zo in dat dit een heleboel speelplezier gaat opleveren! Op de verpakking staan de vier verschillende varianten weergegeven, wederom een handig kleinigheidje om in huis te hebben!

omkeerbare puzzel twee kanten schoencadeautje kleinigheidje kinderverjaardag cadeautip budget - Mama's Meisje blog

Dat is pech…

Helemaal in jubelstemming door dit schattige salegelukje begon ik aan één van de andere puzzels van Zeeman. Dit is een interactieve 3D-puzzel die wederom in verschillende thema’s verkrijgbaar is. Het leuke is dat er in één doos twee thema’s zitten: de puzzel is namelijk omkeerbaar. Ik nam er eentje met bosdieren mee, aan de andere zijde staan dino’s afgebeeld. De puzzel heeft een lengte van 1,10 meter en er zitten 4 ‘autootjes’ in de doos. Aan de binnenzijde van de doos staan illustraties dus deze kunnen erbij gezet worden. Wanneer de puzzel in elkaar is gezet, ontstaat er een soort rijbaan en kan er gespeeld worden. De puzzel kost €4,99. Er zouden 34 puzzelstukjes in de doos moeten zitten, helaas ontbrak er bij mij eentje. Gelukkig zette ik ‘m in elkaar om de foto’s te maken, anders waren we er pas in december achter gekomen. Tip: tel ze even voordat je ‘m cadeau geeft of weglegt voor later. Ik heb de bon nog, dus binnenkort weer even een bezoekje aan Zeeman inplannen. Heel vervelend!

Heb jij deze puzzels van Zeeman al gezien? En wat vind je van het mix & match spelletje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1