Kinderboeken bespaartip incoming! Ik ontdekte de website deboekentas.nl en bestelde er drie licht beschadigde kinderboeken met korting. In deze review deel ik mijn ervaring met De Boekentas! Lees je mee?

Een eigen bieb

Het is geen verrassing: in huize Mama’s Meisje zijn wij dól op boeken! Er worden hier dagelijks heel wat meters gelezen en ik ben daar stiekem best trots op. Ik was vroeger zelf een enorme boekenwurm en zie eigenlijk alleen maar voordelen aan lezen. Daarom ben ik heel blij dat mijn kinderen die interesse in boeken hebben overgenomen en dat bijvoorbeeld Suus elke avond in bed ligt te lezen. Ook Niene en Linn krijgen iedere avond een verhaaltje voor het slapengaan. Een investering van 10 minuutjes per dag en het levert een heleboel op! Niet alleen een rijke woordenschat, maar ook het trainen van hun communicatievermogen en het prikkelen van de fantasie en nieuwsgierigheid. We hebben een flinke verzameling kinderboeken: noem het gerust een eigen bieb! Waar ik zelf lees via mijn Kobo e-reader en dus amper nog een papieren exemplaar in de hand heb, krijgen we vanwege Mama’s Meisje maandelijks kinderboeken toegestuurd. Ook sta ik bij Kruidvat vaak tussen de leukste prentenboeken te neuzen: zij hebben regelmatig afgeprijsde kinderboeken staan. Via Instagram stuitte ik onlangs op het account van deboekentas.nl: zij verkopen kinderboeken met korting. Ik bestelde er een aantal en vertel in deze blog meer over mijn ervaring met boekentas.nl. Goed om te weten dat ik dit op eigen initiatief deed, de boeken zelf betaalde en dit dus geen gesponsorde blog is!

Mijn ervaring met De Boekentas review - Mama's Meisje blog

Kinderboeken met korting

Eerlijk is eerlijk: kinderboeken zijn prachtig, maar óók prijzig. Natuurlijk kan ieder kind tot 18 jaar gratis lid worden van de bibliotheek, maar er is in mijn ogen helemaal niets mis met daarnaast een eigen boekenplank hebben. Bij deboekentas.nl worden nieuwe boeken verkocht die nèt niet goed genoeg zijn voor verkoop in de winkel. Dat komt bijvoorbeeld door een krasje, deukje of gevouwen bladzijde. De boeken worden opgekocht bij uitgeverijen en groothandels en krijgen een tweede kans. Deze lichtbeschadigde exemplaren worden verkocht met een flinke korting en daar wordt deze budgetmama natuurlijk weer héél vrolijk van! Ik besloot dus om drie boeken te bestellen via deboekentas.nl. Op de website vind je verschillende categorieën: naast kinderboeken met korting zijn er ook allerhande boeken voor volwassenen te vinden. Het aanbod varieert natuurlijk: dat is afhankelijk van welke boeken er opgekocht konden werden en in welke hoeveelheden.

Budgettip Kinderboeken met korting deboekentas.nl review - Mama's Meisje blog

Mijn ervaring met De Boekentas

Ik bestelde de volgende kinderboeken met korting bij deboekentas.nl:

  • Beer en Faas en de stalen oppas van €15,99 voor €8
  • Coco, kijk uit! van €16,99 voor €8,50
  • Vos en Vis van €16,99 voor €8,50.
  • Daarnaast ontving ik een gratis cadeauboekje van Peppa Pig: George.

Ik betaalde €3,99 voor verzending via PostNL, wat het totaal op €28,98 zet. Door de vakantieperiode duurde de verzending iets langer, maar dit stond netjes aangegeven op de website. Na ontvangst heb ik de boeken natuurlijk aan een grondige inspectie onderworpen om te kijken welke lichte beschadigingen ik kon ontdekken. Nou, je moet wel heel pietluttig zijn als je hierover valt, want ik vind de boeken echt in hele nette staat! Per boek kan ik maar één kleine oneffenheid ontdekken: nadat mijn kinderen ermee aan de haal zijn gegaan, zie je al snel dat een boek in conditie achteruit gaat. Mijn ervaring met De Boekentas is dus erg positief: ik vind het een aanrader! De prijs is een stuk lager dan gangbaar en de boeken zien er zeer netjes uit. Leuk dus om deze website in de gaten te houden, misschien scoor je wel de titel die op de wishlist van je kind staat óf een leuk kraam- of verjaardagscadeau voor een ander kindje! Als laatst nog een leuke tip: ik spotte op de website ook Mystery boekenpakketten. Er zijn twee varianten: voor kinderen van 2-5 jaar koop je 5 boeken voor €10 en er is ook een young adult – fantasy – chicklit combipakket. Daarin zitten 10 boeken voor €16,99. Je weet dan van tevoren niet welke titels je ontvangt, maar des te leuker is de verrassing!

boeken kopen licht beschadigd budgettip budget mamablogger - Mama's Meisje blog

Kende jij De Boekentas al? Waar scoor jij kinderboeken met korting? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog