Ik zat er al een tijdje op te loeren, maar afgelopen zaterdag hakten we de knoop door: we kochten 6 nieuwe eetkamerstoelen voor €300. Een heuse budgettip dus en in deze blog vertel ik er meer over. Lees je mee?

Tweedehands interieur

Toen wij ruim acht jaar geleden begonnen met de verbouwing van ons huis, benoemde ik mezelf tot ‘chef inrichting’ en zat ik me achter de laptop urenlang te oriënteren op het interieur. Ik had tijdens mijn studie al wel op kamers gewoond in Groningen, dus de meubels die ik daar nog van had, zetten we na de verbouwing op de logeerkamer neer. Al snel scharrelde ik via Marktplaats en verschillende verkoophoeken een compleet tweedehands interieur bij elkaar. Wij hebben destijds amper nieuwe meubels gekocht en het leuke was: alles matchte. Ik was helemaal verliefd op de meubels en de sfeer was perfect! Maar ja, dat was in de tijd dat we nog geen kinderen en geen hond hadden en in de loop der jaren raak je toch uitgekeken op bepaalde items… Smaken en trends veranderen! Inmiddels zijn we bijna zeven jaar verder en hebben we al het één en ander veranderd in huis. Het behang in de woonkamer is vervangen, we hebben de speelhoek opnieuw ingericht en ik pimpte de buffetkast. En hoewel mijn wensenlijstje inmiddels weer gegroeid is, waren de eetkamerstoelen écht aan vervanging toe.

oude stoelen aan vervanging toe - Mama's Meisje blog

Tafelboertje: nieuwe eetkamerstoelen

Met een kleuter, peuter en dreumes in huis is het never a dull moment aan de eettafel. De broodkruimels, yoghurt en sperzieboontjes vliegen hier altijd gezellig in het rond. Tel daar de creatieve knutselmomentjes (lees: lijm en verf) én de werkkleding van de man bij op (we wonen op een boerderij) en je snapt hoe onze eetkamerstoelen eruit zagen. We kochten ze destijds tweedehands en ze hebben bijna 7 jaar hun dienst gedaan, maar nu wilde ik héél graag nieuwe. Máár budget is my middle name en met het oog op de komende jaren wilde ik er absoluut geen honderden euro’s per stoel aan uitgeven. Die fase komt vast nog wel, maar dat zag ik nu nog niet zo zitten. Vorig jaar zomer maakte ik kennis met de Instagrampagina van Tafelboertje. Zij verkopen prachtige tafels die je helemaal zelf kunt samenstellen en zijn gevestigd in het Overijsselse Goor. Ook hebben ze hele hippe stoelen en ik was al een tijdje aan het loeren. Er kwamen hele leuke opties voorbij, maar ik twijfelde enorm over de kleur. Totdat ik zaterdag besloot dat ik toch een kijkje wilde nemen. Helemaal omdat er nu een mooie actie liep: 6 eetkamerstoelen voor €300. Nou, je raadt het al: ik ging met nieuwe eetkamerstoelen naar huis!

eetkamerstoelen Tafelboertje ervaring review beoordeling - Mama's Meisje blog

wishlisted ovale tafel - Mama's Meisje blog

Volgende spaardoel: een ovale tafel

Ik hoefde er niet lang over na te denken. De kwaliteit is prima: de eetkamerstoelen zijn gemaakt van kunstleer en makkelijk afneembaar met een licht vochtig doekje. Van tevoren dacht ik dat een groentint wel mooi zou zijn, maar ik ging uiteindelijk met antracietkleurige stoelen naar huis. We hebben ze direct in elkaar gezet en ik vind het al zo’n andere uitstraling geven! De enige doorn in het oog is nu die vierkante koloniale tafel. We hebben inmiddels een volgende spaardoel en openden een digitaal spaarpotje. Wishlisted: een ovale tafel! Dat maakt het helemaal af, maar dat komt hopelijk later dit jaar. Voor de duidelijkheid: ik schrijf deze blog niet vanuit een samenwerking, er is niets gesponsord, we hebben de stoelen zelf betaald. Ik ben gewoon erg enthousiast en vind het leuk om hardwerkende mensen in het zonnetje te zetten! Woon je in Twente of omstreken óf vind je het geen probleem om een eindje te rijden, dan is het zeker de moeite waard om de socials van Tafelboertje eens te checken. Ze hanteren scherpe prijzen en hebben regelmatig fijne aanbiedingen en koopjes. Een budgettip dus, want waar vind je nou 6 eetkamerstoelen voor €300? Ik ben helemaal happy met dit koopje! Edit: de ovale eettafel is inmiddels binnen en die scoorden we óók voor een budgetprijsje!

Hoe ziet jouw eethoek eruit? En hebben jouw eetkamerstoelen veel te lijden door knoeiende kids en harende huisdieren? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog