Op zoek naar een betaalbare outfit voor de kleinste bruiloftsgasten of bruidskinderkleding? Say no more, want als bugdet your middle name is, dan regel je dat! Ik scoorde een bruidmeisje outfit voor €40 en laat in deze blog zien waar alles vandaan komt!

Betaalbare bruidskinderkleding

Trouwen is een dure hobby, al kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Toen we in januari hoorden dat we in mei een bruiloft zouden hebben én dat onze dochters (en neefjes en nichtjes) bruidskindjes zouden zijn, begon de zoektocht naar betaalbare bruidskinderkleding. Ik wilde het bruidspaar niet op kosten jagen, want de kinderen zouden de outfit natuurlijk maar één dag dragen, ze groeien er op den duur uit en ze spelen, knoeien en stoeien. Als er iets vies zou worden of kapot zou gaan, is het extra fijn als het niet teveel pijn doet in de portemonnee. Natuurlijk hadden we ervoor kunnen kiezen om naar een bruidsmodezaak te gaan en jurkjes en kostuums voor de kinderen op maat te laten maken. Dan sluit het perfect aan en heb je iets bijzonders. Maar je betaalt er ook voor en die optie lieten wij snel varen. Het grote geluk was dat we een bruidsmeisje outfit voor €40 hebben gescoord die gewoon perfect aansloot op de outfits van het bruidspaar. Schoenen en een prachtige jurk: check!

goedkope outfit feestkleding bruiloft kind kostuum budget - Mama's Meisje blog

Bruidsmeisje outfit voor €40

Bij de zoektocht naar betaalbare bruidskinderkleding hadden we enkele eisen: de kleur van de jurkjes voor de bruidsmeisjes mocht níét helderwit zijn in verband met de jurk van de bruid. Voor de jongetjes zochten we naar een beige of lichtblauwe optie. Verder moesten de kinderen zich er natuurlijk wel prettig in kunnen bewegen, moest het comfortabel zitten en te combineren zijn met makkelijk schoeisel. Eerder dan verwacht spotte ik in de H&M app bij nieuw binnengekomen items hele schattige tule jurkjes. De onderzijde is gemaakt van tule met glitters, het bovenlijfje van een op satijn lijkende stof met geborduurde vlindertjes. Heel eenvoudig, maar super stijlvol en de perfecte match met de bruidsjurk. We bestelden ze gelijk voor alle meiden en hadden ze al snel binnen. Uiteindelijk hebben we nog één jurkje na moeten bestellen vanwege de verkeerde maat. Mijn advies is: bestel bij twijfel dubbele maten, zéker als je meerdere kids in dezelfde outfit wilt hebben. Matchende schoentjes vinden was een grotere uitdaging: qua maat lukte het vaak niet om voor iedereen dezelfde modellen te bestellen. Uiteindelijk slaagden we wederom bij H&M: we bestelden daar canvas sneakers in beige met een lichte stippenprint. Voor Linn bestelde ik lichtroze canvas sneakers omdat de andere editie niet in haar maat verkrijgbaar was. De jurkjes kostten €24,99 per stuk, de sneakers € 14,99 per paar en dus vond ik een bruidsmeisje outfit voor €40. Je bent een budgetmama of je bent het niet :)

tips betaalbare bruidskindermode bruiloft outfit kinderen goedkoop - Mama's Meisje blog

Budget bruiloft

Naast de bruidsmeisje outfit voor €40 hebben we, ook bij H&M, beigekleurige kostuums gekocht voor de bruidsjonkers. Deze kostten €24,99 en bestaan uit een gilet, een overhemd met korte mouwen, een broek en een vlinderdas. Deze kostuums hebben wel wat aanpassingen nodig gehad om ze helemaal op maat te maken: ze moesten enigszins ingenomen worden en de broekjes ingekort. Maar voor dat geld was dat geen probleem: het sluit helemaal aan bij de betaalbare bruidsoutfitjes van de meiden. Het feest was verre van een budget bruiloft, maar op deze manier heeft het bruidspaar flink bespaard op de bruidskinderkleding en de kleintjes zagen eruit om door een ringetje te halen. Tips voor adresjes om dit soort kleding te scoren? Naast H&M zijn ook Zara, C&A en Primark aanraders om in de gaten te houden. Vooral in het voorjaar druppelen daar al vroeg dit soort kostuums en jurkjes binnen die perfect geschikt zijn voor bruidsmeisjes en bruidsjongens. Wij kijken heel tevreden terug op deze keuze en ik wilde de tip graag met je delen, wie weet heb je er iets aan!

BUDGET TIP: HÉT ADRES VOOR BETAALBARE BRUIDSMODE

Wat vind jij van deze bruidsmeisje outfit voor €40? En weet je nog meer adresjes waar je betaalbare bruidskinderkleding kunt scoren? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer