Het vierde kwartaal is begonnen, de dure feestdagen komen eraan en misschien is het wéér niet gelukt om dat ene spaardoel te behalen… Wij kregen de Budgetplanner van Deltas toegestuurd: een handig hulpmiddel waarmee je méér inzicht in je geldzaken krijgt! Ik vertel je er alles over in deze blog én mag er twee weggeven. Doe je mee?

Inkomsten en uitgaven bijhouden

Als budget mamablogger deel ik via Instagram superveel budgettips voor mama’s & mini’s. Je zou haast denken dat ik iedere dag met tassen vol geshopte spullen thuiskom en dat mijn bankrekening één grote verzameling is van pintransacties bij Zeeman, Wibra, Action en Primark… Niets is minder waar, want ik deel niet alleen veel budgettips, ik waak ook over ons budget! Dat was trouwens niet altijd zo, want zoals ik in deze blog vertelde hadden wij eerst veel minder in beeld waar onze uitgaven naartoe gingen. Maar sinds wij onze inkomsten en uitgaven bijhouden, hebben we veel meer controle over onze geldzaken en dat geeft zo’n fijn gevoel! Toch merkte ik dat een Excel bestandje niet zaligmakend is: ik ben dol op lijstjes en schrijf regelmatig van alles op. Bijvoorbeeld hoeveel geld ik heb uitgegeven aan kinderkleding, wat er op het wensenlijstje staat voor de feestdagen plus bijbehorend bedrag óf hoeveel we nog moeten sparen om een bepaald spaardoel te behalen. Die lijstjes zijn nu allemaal losse flodders en soms kom ik weer een briefje tegen waarvan ik al vergeten was dat ik ‘m ooit gemaakt had. Of ik vergeet het bonnetje van dat gezellige koffietentje waar we na het lopen van het kabouterpad crashten en wat contant betaald is. Dat moet anders kunnen! Het goede nieuws is dat dat vanaf nu ook anders gáát, want wij kregen de budgetplanner van Deltas toegestuurd en dat is écht een musthave als je meer inzicht wilt hebben in je eigen geldzaken!

Budgettip De Budgetplanner van Deltas (+ WIN!) - Mama's Meisje blog

Budgetplanner: handig hulpmiddel

Hoeveel vaste lasten worden er maandelijks afgeschreven? Ik durf te wedden dat je flink moet nadenken welke kosten dit zijn en dat je de precieze bedragen ook niet allemaal kunt opnoemen. Dat is niet zo bijzonder, want als je alle mogelijke uitgaven opsomt, dan zijn het er nogal wat! De kosten voor wonen, het dagelijks leven, een auto, de kinderen, gezondheidszorg én communicatie zorgen voor een flinke lijst met bedragen die van onze rekeningen worden afgeschreven. Daarnaast willen we nog sparen en zijn er maandelijks onvoorziene kosten, de ene keer hoger dan de andere. De Budgetplanner van Deltas is een handig hulpmiddel, een soort notitieboek a.k.a. planner waarin je het overzicht bewaakt. De inleiding van dit boekje is erg uitgebreid: je vindt er uitleg over de opbouw van de Budgetplanner en op welke manier je deze kunt gebruiken. Wat vul je waar in? Er staat een compact jaaroverzicht in, waarin je te voorziene inkomsten en uitgaven per maand kunt noteren. Vervolgens zijn er 12 maanden waarin je per maand uitgebreider kwijt kunt welke geldstromen er hebben plaatsgevonden. Vaste en extra inkomsten, vaste lasten, uitgaven, eventuele creditcards en aan het einde van iedere maand kun je op de samenvattingspagina de balans opmaken. Achterin het boek zijn speciale pagina’s waar ruimte is voor uitgaven aan kerst, vakanties en waar je notities kwijt kunt. Ook is er een pagina met een jaaroverzicht, waar je de totalen van het gehele jaar kunt noteren. Wauw, deze Budgetplanner is enorm compleet en een musthave voor mensen die vanaf nu meer grip op hun portemonnee willen hebben. Daarom is het extra leuk dat ik twee exemplaren mag weggeven!

‘Deltas Budgetplanner Notitieboek’ (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044756814), adviesprijs €16,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

financieel hulpmiddel voor inkomsten en uitgaven - Mama's Meisje blog

WIN: De Budgetplanner van Deltas (2x)

Niet alleen wij beteren ons financiële leven: ook jij maakt kans op één van de twee exemplaren van deze Budgetplanner van Deltas! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op deze handige musthave
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 12 oktober 2021. De winnaars krijgen uiterlijk 17 oktober bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

commerciële content: disclaimer