Ben jij ’team abonnement’ of heb je, net als ik, een los toestel? In deze blog vertel ik waarom ik kies voor Sim only!

Besparen op telefoonkosten

Toen ik ging studeren, besloot ik voor het eerst een telefoonabonnement af te sluiten. Tot dan toe kocht ik altijd beltegoed, wat trouwens nog heel gangbaar was in die tijd. Ja, ik heb het dan ook over zo’n zeventien jaar geleden en dat moest ik even uitrekenen, haha! Ik sloot een abonnement af voor een gloednieuw toestel mét kleurenscherm en camera en voelde me de koning te rijk. Alleen nog even een Totally Spice ringtone erop en deze meid was good to go! Nadat ik dit eerste abonnement had afgesloten, dacht ik eigenlijk helemaal niet meer na over andere opties. Totdat ik tien jaar geleden meedeed aan een prijsvraag en gebeld werd door een radiostation: ik had een gloednieuwe iPhone gewonnen! Dat was hét moment waarop ik overstapte op Sim only en sindsdien wil ik niet meer anders. Waarom ik kies voor Sim only? Je bent een budget mama of je bent het niet: besparen op telefoonkosten is wel de grootste motivatie. In deze blog vertel ik waarom ik kies voor Sim only!

voordelen van sim only - Mama's Meisje blog

Voordelen van Sim only

Toen ik mijn gewonnen toestel ontving en me dus moest verdiepen in de wereld van Sim only abonnement, gingen mijn ogen open. Abonnementen waarbij een toestel inbegrepen is, zijn in verhouding vele malen duurder dan wanneer je zelf een los toestel aanschaft met daarbij Sim only. De Consumentenbond heeft een fijne tool op haar website staan om mobiele abonnementen te vergelijken. Ik heb destijds goed gekeken naar mijn verbruik per maand: hoeveel MB’s, sms’jes en belminuten gebruikte ik gemiddeld per maand? Van daaruit zocht ik naar het best aansluitende abonnement en vergeleek ik de prijzen met elkaar. De voordelen van Sim only zijn niet alleen de besparing op telefoonkosten, maar ook:

  • Je bepaalt voortaan zelf wanneer je een nieuw toestel koopt. Waar de één jarenlang tevreden is met hetzelfde, nog goed werkende toestel, kiest de ander ervoor om jaarlijks de nieuwste release in huis te halen. Die vrijheid heb je en je kunt er dus zelf invulling aan geven!
  • In veel gevallen kun je je abonnement, ook tijdens de loopduur, aanpassen. Als je bijvoorbeeld ziet dat je regelmatig over je databundel gaat, kun je dit veelal zelf aanpassen in een online omgeving. Dat voorkomt weer hogere kosten!
  • Als je een Sim only abonnement neemt, betekent dit dat er geen BKR-registratie wordt gemaakt. Dit gebeurt wél bij het afsluiten van een telefoonabonnement indien het gaat om een bedrag dat hoger is dan €250 die langer dan 1 maand loopt.

Al jarenlang klant van Simpel

Zelf besloot ik een Sim only abonnement af te sluiten bij Simpel. Dat is inmiddels alweer zo’n 6 jaar geleden en daarmee kun je wel stellen dat ik een tevreden klant ben. Het fijne aan Simpel vind ik dat je regelmatig goede aanbiedingen krijgt. Eens in de zoveel tijd hebben ze speciale aanbiedingen waarbij je voor een mooie korting een abonnement kunt afsluiten óf je huidige abonnement kunt aanpassen of verlengen. Ik heb hier al regelmatig gebruik van gemaakt, waardoor ik nu 12GB internet en onbeperkt bellen heb voor een tientje per maand. Met mijn werk als content creator is zo’n hoge bundel een must. Zo bleek mijn bundel van 7GB te laag, omdat ik ook vaak tijdens perstripjes, uitjes en dagjes weg online ben. Sta je op een kabouterpad of op de kinderboerderij, is je bundel ineens op. Niet handig, maar in mijn geval makkelijk én goedkoop opgelost: één van de voordelen van Sim only! Ook fijn: ik heb een plafond ingesteld waardoor ik altijd een seintje krijg wanneer kosten die buiten mijn bundel vallen, een bepaald bedrag naderen. Hierdoor kom ik nooit voor verrassingen te staan. Ook dit jaar zal ik weer een nieuwe telefoon aanschaffen, maar mijn Sim only abonnement blijft lekker doorlopen!

Gebruik jij Sim only of heb je een abonnement? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer