Korting spotten, aanbiedingen scoren, minder uitgeven voor hetzelfde product: yes please! Maar dat lukt niet altijd, dus maakte ik een lijstje: op deze dingen bespaar ik niet. Lees maar mee!

Zaken waar ik niet op bespaar

Geldzaken, huishoudboekjes, budgettips, besparen: het zijn onderwerpen die je met enige regelmaat voorbij ziet komen op mijn blog en social media kanalen. En hoewel ik als koopjesjager het liefst voor een dubbeltje op de eerste rang zit, zijn er ook dingen waarvoor ik met gemak de portemonnee trek. Waarbij ‘budget’ niet altijd het alternatief is en besparen alleen aan de orde is als er toevallig een leuke aanbieding geldt. Of omdat ik het simpelweg niet nodig vind. Niet altijd leuk trouwens, maar daar kom ik later op terug. Ik maakte een lijstje met zaken die absoluut niet onder de categorie ‘budgetproof’ vallen: op deze dingen bespaar ik niet!

Huidverzorging voor mezelf en de kinderen

Noem het naïef (bonuspunten als je de woordgrap snapt) maar tot enkele jaren geleden had ik echt nul komma nul verstand van huidverzorging. Ik was dus zo’n consument die in de marketingtrucjes trapte: ‘voor de gevoelige huid‘ las en dacht dat het dan wel geschikt zou zijn. Totdat ik de website van Sproet Online ontdekte en er een wereld voor me openging. Ik schreef destijds over het omgooien van mijn eigen huidverzorgingsroutine en nog steeds raadpleeg ik regelmatig haar productadviezen. Ik bleek dus niet alleen zelf de verkeerde producten te gebruiken, ik smeerde ze ook nog op mijn kinderen. Vooral Niene’s huid is na de switch van bodylotion flink opgeknapt. Wel een prijzige, maar huidverzorging voor mezelf en de kinderen staat sindsdien zéker op het lijstje van dingen waarop ik niet bespaar. Natuurlijk check ik wel of er toevallig korting is of iets dergelijks, maar we hebben het toch nodig dus bestel ik het alsnog. Óók als dat voor de volle pond is.

ZO BESPAAR JE DIRECT OP JE ENERGIEKOSTEN!

huidadvies voor onrustige huid na zwangerschap - Mama's Meisje blog

Producten voor mijn haar

Als je mij over 10 jaar tegenkomt, gok ik dat ik nog steeds hetzelfde kapsel heb. Ik heb dun, sluik haar waar je precies niets mee kunt. Eerder schreef ik al over het gebrek aan volume en het feit dat ik het om de dag moet wassen, langer kan écht niet. Inmiddels heb ik wel een soort van routine gevonden met een fijne shampoo en stylingsproducten die ervoor zorgen dat ik niet letterlijk en figuurlijk met mijn handen in mijn haar zit als ik voor de spiegel sta. Erg fijn, maar enig nadeel: ik voel ‘m wel in de portemonnee. Maar ook in dit geval geldt: al doende leert men. Ik heb al zóveel budgetproof producten uitgeprobeerd en dat was het allemaal niet. Producten voor mijn haar die afkomstig zijn van de kapper, werken nu eenmaal écht beter. Tja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden, of in dit geval mijn bankrekening.

Niet besparen op kinderschoenen

Nog zoiets waar je op leegloopt omdat ze om de haverklap een groeispurt krijgen: nieuwe schoenen voor de kinderen. Natuurlijk, er zijn genoeg budgetproof exemplaren te vinden en ik koop er vaak ook wel één paar per kind van, voor erbij. Maar liever koop ik een paar goede kinderschoenen waar hun groeiende voeten baat bij hebben. Soepel, ademend materiaal, een goede pasvorm, voldoende steun: dat soort eigenschappen zijn vaak prijzig maar beter op de lange termijn. Ik slaag weleens bij Scapino (schoenen van Dr. Visser), maar ook Shoesme, Keq, Develab en Bunnies komen hier regelmatig voorbij.

Budget Op deze dingen bespaar ik niet - Mama's Meisje blog

Uitjes en vakanties

Een budget mamablogger die een categorie ‘budget uitjes‘ op haar website heeft en vervolgens uitjes en vakanties vermeldt in het lijstje met dingen waarop ze niet bespaart? Dat vraagt om uitleg! Kijk, het is niet zozeer dat het me allemaal niets uitmaakt wat een dagje uit of een vakantie kost: het tegenovergestelde juist! Maar áls we dan gaan, wil ik ook ‘goed’ gaan en volledig genieten. Dat betekent de ene keer dat we zelf broodjes meenemen omdat we daar bewust voor kiezen of er geen glutenvrije opties voor Suus zijn, maar een andere keer willen we wél eten bestellen bij een horecagelegenheid in bijvoorbeeld de dierentuin. Ik denk dat het een stukje opvoeding is: als ik vroeger alleen geld had om de entree van de discotheek te betalen en niets meer over om drinken te kopen, dan mocht ik niet op stap van m’n ouders. En dat is hoe ik er nu ook tegenaan kijk: als we eropuit gaan, willen we ervan genieten, anders stellen we het uitje liever uit. Zo zou ik niet op vakantie willen als het geld na het boeken van de accommodatie praktisch op is of als het een te grote aanslag op onze buffer is. Dan blijven we maar thuis, want ik wil maximaal genieten als we wél gaan :)

4 TIPS OM TE BESPAREN OP JE TELEFOONKOSTEN!

Glutenvrije producten

En dan met stip op één de uitgaven waarop ik maar wat graag zou willen besparen, maar dat is echt moeilijk: glutenvrije producten! Het glutenvrije dieet is natuurlijk onze lifesaver geweest want hoe fijn is het dat je klachtenvrij kunt leven door je voeding aan te passen? Maar we staan er niet altijd zo vrolijk in, zeker niet als je de kassabon bekijkt na het inslaan van glutenvrije producten. Gelukkig zijn er meerdere keren per jaar glutenvrije producten bij Lidl verkrijgbaar en daarnaast leren we stap voor stap steeds meer recepten en merken kennen die we graag opnieuw kopen. Een miskoop is namelijk best prijzig op glutenvrij gebied. We kopen het met liefde voor ons kind, maar jeetje: die prijzen!?

Op welke dingen bespaar jij niet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog