Veelgestelde vraag: waar shop je graag voor je kinderen? In deze blog lees je alles over mijn 11 favoriete budget kinderkleding merken! 

Hier shop ik graag voor de kids

Nieuw seizoen, nieuwe kinderkleding! Als moeder van drie dochters ben ik ‘chef kledingkast’ en aangezien die meiden groeien als kool, mag er regelmatig geshopt worden! Al eerder schreef ik uitgebreid over het budgetteren van de kinderbijslag. Voor de meiden schuif ik nog nette kleding zeker door voor een tweede of derde ronde, maar er is ieder seizoen alsnog behoefte aan iets nieuws. Regelmatig krijg ik complimenten over de leuke outfits van de kinderen. In ieder vragenrondje dat ik op mijn Instagram story’s beantwoord, zit deze vraag er dan ook tussen: waar shop je voor je kinderen? Tijd om hier een blog aan te wijden: dit zijn mijn favoriete budget kinderkleding merken in random volgorde!

Wibra

Wibra heeft ieder seizoen leuke kinderkleding collecties: de ene keer vallen ze meer in de smaak bij mij en mijn meiden dan de andere keer. Waar ik sowieso fan van ben, zijn de leggings van Wibra. Door het ravotten tijdens het buitenspelen en op het schoolplein sneuvelt er regelmatig een legging en daarom sla ik ze altijd in met stapelkorting. Ze hebben vaak mooie kleuren die aansluiten bij het seizoen!

WE Fashion: alleen tijdens sale

WE Fashion is niet per se een betaalbaar adresje in deze lijst met budget kinderkleding merken, maar ik shop er dan ook alleen tijdens de sale. Sterker nog: het is mijn favoriete sale voor kinderkleding, want de kortingen lopen flink op! Wel moet je zelf even inschatten wanneer je toeslaat: ze beginnen vaak met 50% korting, dan gaat het tot 70% korting. Vaak komt er daarna nog een 20% extra korting en tot slot nog een stapelkorting. Ik kan hier vrijwel altijd items bestellen voor het komende seizoen, dus echt een aanrader!

Mijn 11 favoriete budget kinderkleding merken - Mama's Meisje blog

Next Direct ervaring

“Hoe valt Next Direct qua maat?” Nog zo’n vraag die me regelmatig gesteld wordt. Niet zo gek, want ik bestel al jaren bij deze webshop en ben groot fan! Next Direct gebruikt vaak combimaten zoals 98/104 en 104/110. Laat je daar niet teveel door afleiden en ga ervan uit dat het valt zoals de tweede maat. Dat is mijn ervaring met Next Direct in ieder geval wel! Verder ben ik zeer te spreken over de kwaliteit van de kleding. Tip van flip: de 3-pak pyjama’s en shortama’s zijn niet alleen heel origineel en leuk in hun design, maar ook echt van topkwaliteit! Hier zien ze er na drie rondes nog steeds prima uit, dat kan ik van de pyjama’s van andere budget kinderkleding merken niet zeggen.

Budget kinderkleding merken: Zara

Van alle budget kinderkleding merken heb ik met Zara het meest een haat-liefde verhouding. De ene keer vul ik mijn winkelmandje daar bij wijze van spreken moeiteloos, de andere keer zie ik er amper iets leuks. Ik scoorde er laatst een fijne momjeans voor Linn en ook de leggingbroekjes voor haar vind ik heel fijn. De zomercollectie vind ik er sowieso altijd leuker dan die van het najaar.

H&M meisjeskleding

Bij H&M mag je me als vaste klant noteren: ik shop er regelmatig voor de meiden. Fijne basic jeansleggings, vestjes, jassen, korte broeken, basic tops en shirts: yes please! Ook de budgetproof zomerjurkjes van H&M zijn favoriet en ik durf wel te zeggen dan zo’n 30% van de kledingkasten van de meiden van H&M komt.

Hema voor sokken

Shoppen bij Hema: die winkel is logischerwijs ook opgenomen in mijn lijstje met budget kinderkleding merken. In het verleden shopte ik vaker bij Hema dan vandaag de dag. Komt denk ik vooral omdat Hema één van de kinderkleding winkels in onze woonplaats is en ik het graag wat origineler hou qua outfits. Ik scoorde er laatst wel een hele mooie flared legging met bijpassend vest én een denimjurk met legging voor Suus. En het is mijn go to voor kindersokken, die scoor ik altijd als er stapelkorting is. Hema heeft regelmatig mooie kortingen en is heel betaalbaar voor een goede kwaliteit, dus fijne winkel!

Primark faves

Als ik in de stad moet zijn, loop ik steevast even bij Primark naar binnen. Helaas is Linn nu officieel uit de collectie voor meisjes t/m maat 98 gegroeid: daarin slaagde ik áltijd. Voor de grotere meisjes vind ik de items veel wisselender: de ene keer wil ik álles, de andere keer vind ik het niet leuk. Qua accessoires is Primark ook leuk, want ik scoorde er al eens een mooie rieten hoed en bijpassend tasje met madeliefjes. De zomerse jurkjes en bruidscollectie zijn ook een aanrader voor als je een fotoshoot op de planning hebt in het zonnetje!

Shoplog Zomerkleding bij Primark, Zara en C&A - Mama's Meisje blog

TerStal

Als mamablogger en influencer heb ik het geluk dat ik meermaals per jaar mag samenwerken met mooie merken, waaronder met TerStal. Hun kinderkledingcollectie is altijd vernieuwd en hip zonder comfort uit het oog te verliezen. Vooral de flared broeken komen ieder seizoen in leuke printjes en de pasvorm is top! Maar ook de zomer- en winterjassen komen vaak van TerStal en door hun kortingsacties mag deze absoluut niet ontbreken in het rijtje met mijn favoriete budget kinderkleding merken!

Zeeman

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik twee keer per jaar een blog schrijf over de Zeeman babyfolder. Daarin vindt je altijd de te verwachten items voor baby’s en kinderen die in het aankomende seizoen de winkels zullen binnendruppelen. Bij Zeeman is het dan altijd rennen, want mede door verschillende social media accounts gaan sommige items mega hard! Voor de zomer scoor ik er graag de bikershorts voor onder rokjes en jurkjes en ook het ondergoed kopen we altijd bij Zeeman. Zeeman eindigt écht in mijn top 3 van budget kinderkleding merken!

C&A

Waar ik C&A een paar jaar minder vond, heb ik deze sinds afgelopen najaar weer hoog tussen mijn favoriete budget kinderkleding merken zitten. Een aantal jaren vond ik de collectie niet veel uitstralen, maar dat is nu echt totaal anders. Ik heb er de laatste tijd zoveel leuks voor de meiden gescoord en dat voor écht betaalbare prijsjes!

Korting op kinder merkkleding: Pincsale

Misschien heb je al eens gehoord van de Pincsale. Dit is een kinderkleding sale waarbij je merkkleding voor kinderen scoort met minimaal 50% korting. Deze sale komt in verschillende steden, via social media kun je in de gaten houden of en wanneer ze bij jou in de buurt zijn. Ik ben hier al meermaals voor uitgenodigd en heb hele mooie merkkleding met korting voor de meiden gescoord! Vooral de voorjaarseditie van de Pinscale is bij mij favoriet, dan kan ik altijd zóveel leuks vinden! Een aanrader voor wie tussen al deze budget kinderkleding merken vooral voor de duurdere merken wil kiezen.

Wat zijn jouw favoriete budget kinderkleding merken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog