Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. In deze blog lees je Wilma’s antwoorden op de Budget Boodschappen vragenlijst!

Stel jezelf voor!

Ik ben Wilma, getrouwd en moeder van twee kinderen. Mijn partner werkt fulltime, ik werk parttime en de kinderen zitten op het voortgezet onderwijs.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja zeker! Besparen op boodschappen is iets waar ik mee bezig ben omdat ik me graag bewust ben van mijn inkopen. Er is een tijd geweest dat ik het met weinig budget moest doen en daaruit is voortgevloeid dat ik vandaag de dag nog steeds op de kleintjes let. Ik krijg er stiekem een kick van.

LEES OOK: 19 Boodschappen Bespaartips

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Het liefst ga ik naar Dirk, omdat ik het een gemoedelijke winkel vind en ze altijd leuke dingen in de aanbieding hebben. Ik doe ongeveer 3 keer per week boodschappen en geef gemiddeld per week rond de €175 uit.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Het bonnetje heb ik niet meer, maar ik kocht o.a. verse groenten, vleeswaren, fruit, koffie, melk, Vifit, toetjes, bier, frisdrank, wasmiddel, kaas en chips. Ik betaalde €110,65.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Zulke producten koop ik eigenlijk altijd in de winkel waar het op dat moment in de aanbieding is. Dat wisselt dus, want de ene keer is dat bij Dirk of Albert Heijn, de andere keer ga ik naar Kruidvat of Trekpleister.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels spaar ik niet. Dat deed ik vroeger wel, toen ik het wat minder had. Want dan had ik altijd een spaarcentje om leuke dingen te doen tijdens de vakanties van de kinderen. Nu is dat niet meer nodig. Aan andere acties doe ik weleens mee, als je bijvoorbeeld kunt sparen voor gratis producten.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Zalm uit de oven met sla
Gehaktbal met spinazie en aardappelen
Spaghetti
Gebakken aardappelen met vis en worteltjes
Broccoli met aardappelen en stoofvlees

Maaltijdinspiratie haal ik vooral uit mezelf. Wij eten veelal hetzelfde vanwege de kieskeurige tafelgenoten.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Momenteel houd ik veel rekening met mijn leefstijl en probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en behoeftes van de rest van mijn gezin. Dat zie je ook terug in het weekmenu.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Spit de folders door en vergelijk met elkaar.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Dan ren ik als eerst naar de wasmiddelen en de koffie. Omdat dit dure producten zijn die regelmatig in ons winkelwagentje liggen.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik zou nooit kant-en-klaarmaaltijden meenemen uit de supermarkt, ik kook liever zelf. Wat ik niet kan weerstaan, is Old Amsterdam kaas.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Wilma! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog