Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Willeke het boodschappen doen aanpakt! Zij won al eens 1 minuut gratis boodschappen doen…

Stel jezelf voor!

Ik ben Willeke, 22 jaar, getrouwd en moeder van een dochtertje van ruim 8 maanden. Ik werk twee dagen in de week als onderwijsassistente. Meestal doe ik de boodschappen, maar af en toe, als ik bijvoorbeeld wat vergeten ben dan bel ik mijn man als hij op de terugweg is van zijn werk om nog even een klein boodschapje te doen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Zeker! Ik vind de boodschappen allemaal zo duur! Elke week bekijk ik uitgebreid de folders om te kijken waar we op kunnen besparen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Het liefste doe ik mijn boodschappen bij Albert Heijn. Hier heb ik zelf gewerkt als vakkenvuller en caissière, dus dat voelde eigenlijk vertrouwd om heen te gaan toen we net getrouwd waren. Ik denk dat het ook wel mee speelt dat mijn moeder hier ook altijd boodschappen deed, daardoor ga je er toch sneller heen. Ik probeer 2 keer per week (meestal woensdag en vrijdag) naar de winkels te gaan en 1 keer naar de markt(zaterdag). Poeh.. ik denk dat we gemiddeld rond de 100-120 per week zitten. Hier zitten dan wel luiers, tandapasta, haarspullen etc. bij in

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Het winkelwagentje van Willeke - Mama's Meisje blog

Dit was bij Albert Heijn op vrijdag. De boodschappen voor zaterdag-dinsdag. Alleen het vlees zat er nog niet bij, dat koop ik op zaterdag bij de poelier op de markt.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Hiervoor ga ik meestal naar Kruidvat. Hier vind ik de aanbiedingen beter. Laatst liep ik langs Blokker en daar zag ik wasmiddel staan voor een topprijsje, dus dat heb ik daar mee genomen. Ik houd er wel van om merken te gebruiken: Robijn, Andrelon, l’Oreal, etc. Daarvan heb je bij Kruidvat een groter assortiment dan bij de AH. Maar soms, als er een goede aanbieding is, neem ik wel eens wat mee hoor bij de supermarkt.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels: nee. Andere acties: ligt aan de actie. Ik heb bijvoorbeeld mijn servies opgespaard bij Albert Heijn. Ik moest alleen nog flink wat bijbetalen. Dagjes uit probeer ik ook altijd te sparen. Alhoewel het meestal via bijvoorbeeld de ANWB goedkoper is.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Afgelopen week:
Zondag: soep met kip of iets van de bbq (eigenlijk elke week hetzelfde ? )
Maandag: rijst met kipkerrie
Dinsdag: sla, patat en een kippendijfilet van de bbq
Woensdag: wokkel pasta
Donderdag: chinees (broertje was jarig)
Vrijdag: bloemkoolschotel
Zaterdag: burrito’s

Ik probeer meestal op maandag, dinsdag en donderdag iets met aardappelen te eten. Alleen liep het afgelopen week totaal anders! Ik ga op vrijdag zitten met een boodschappenlijstje en dan probeer ik tot dinsdag het eten te plannen. En vanaf woensdag plan ik weer tot vrijdag.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Budget en aanbiedingen! Als ik zie dat er bijvoorbeeld stoofvlees ligt met een 35% kortingssticker, dan neem ik dat mee, want dat gaat bij mij toch altijd gelijk de vriezer in. Verder let ik echt op aanbiedingen. Wij houden best van merkproducten, maar dan wel uit de aanbieding. Vooral 1+1 ga ik vaak goed op!

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Haal producten die je vaak gebruikt echt in de aanbieding! Kan je heel veel euro’s schelen! Wij drinken zelf heel vaak Taksi, intussen heb ik al een aantal keer de persoonlijke aanbieding gehad 2 voor €2 of 3 voor €3. Scheelt toch weer bijna een hele euro. Bij mij scheelt het ook enorm of mijn man mee is om boodschappen. Die is ook gek op lekkere dingen, dus als hij mee is, ben ik vaak dubbel zo duur uit. Dus: winkel alleen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Dit heb ik al eens gewonnen met een bingo! En dit was de buit:

1 minuut gratis winkelen ervaring - Mama's Meisje blog

Ik heb hierna ruim een jaar lang geen wasmiddel hoeven te kopen! Ik had geluk dat Robijn op de kop stond dus dat ik dat zo mee kon grijpen. Ook was ik naar het vlees gerend. Zou ik nu niet meer doen, dat ‘haalt niet uit’. Als ik het weer zou winnen, zou ik het totaal anders aanpakken! Ik zou wel weer wasmiddel proberen hoor, maar vooral luiers! En misschien koffie. De eerste keer had ik voor €180, dat bedrag zou ik dan wel willen verbreken.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Wat kan ik niet weerstaan: chocolade… Als er chocolade in de aanbieding is, neem ik het altijd mee. En chips trouwens ook. Ik loop bijna nooit het chips-schap in, maar pak het altijd van de koppen af. Ik zou nóóit vis meenemen uit de supermarkt. Lijkt mij zo smerig. Helemaal vis in blik.. iewl. Nee, dan ga ik liever langs de viskraam!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Willeke! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt en hoe tof dat je al eens 1 minuut gratis winkelen in de supermarkt won! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog