Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Veronique is bewust alleenstaande moeder en laat de boodschappen wekelijks bezorgen. In deze editie van Budget Boodschappen lees je hoeveel zij uitgeeft en welke bespaartip zij zelf wekelijks toepast!

Stel jezelf voor!

Ik ben Veronique, 34 jaar en ik ben een bewust alleenstaande moeder van een dochter van 2,5 jaar oud. Ik doe uiteraard de boodschappen zelf. Soms wel een voordeel om geen rekening te hoeven houden met een partner maar ook een nadeel als de maaltijdinspiratie op is bij mij.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik heb altijd wel gelet op mijn uitgaven omtrent boodschappen maar de laatste maanden speelt dit nog veel meer. Alles wordt duurder en ik doe nu nog bewuster boodschappen. Goed letten op de bonus maar ook uitproberen of de huismerken niet net zo goed smaken als de A-merken.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik bestel altijd bij Albert Heijn. Ik heb samen met mijn moeder een bezorgbundel. We delen de kosten voor de bundel, de boodschappen worden geleverd bij mij en mijn moeder, die in de buurt woont, haalt ze dan bij mij op.

We bestellen 1x in de week. Als alles gewoon leverbaar is ga ik niet meer naar de supermarkt toe. Rondom feestdagen willen we wel eens een keer extra laten bezorgen.

Ik geef gemiddeld €70 – €80 per week uit aan boodschappen.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Ik heb altijd een lijst met producten die wekelijks terug komen zoals brood, drinkyoghurt, vleeswaren voor op brood, enz. De rest is afhankelijk van wat er nog in de vriezer ligt, wat er op het weekmenu staat en wat er in de bonus is. Deze week kwam veel uit de vriezer en was er niet heel veel bijzonders in de bonus dus was ik nog geen €70 kwijt.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Het meeste bestel ik mee, maar alleen als het in de bonus is. Wasmiddel koop ik wel bij bol.com als deze een goede aanbieding heeft. Mijn dochter is net uit de luiers, maar die kocht ik altijd ergens anders. Ik had Pampers voor haar en verschillende webshops hadden regelmatig goede aanbiedingen.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels heb ik niet. Ik twijfel wel vaker of ik ze niet toch wil als leuk spaarpotje. Voor de andere acties die Albert Heijn regelmatig heeft, spaar ik automatisch mee. Dit krijg ik gewoon in de app erbij. Met het meeste doe ik niks. Laatste was de bestekset, maar dit was iets wat ik goed kon gebruiken.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Ik eet niet heel avontuurlijk. Met een peuter is het wel beperkt. Ik heb sowieso 1x aardappelen, pasta en rijst op het menu staan. Favoriete gerechten zijn pasta bolognese, nasi, chicken tonight, pilav. Dit zijn de gerechten die mijn dochter het beste eet en die ik zelf ook lekker vind dus die staan regelmatig op het menu.

Wat ik ook altijd doe is 2 dagen hetzelfde eten. Hier begon ik mee toen ik op mezelf ging wonen. 1 dag koken en 2 dagen ervan eten en dan nog vaak voor 2 dagen in de vriezer. Hierdoor hoef ik maar 3 à 4 gerechten per week te bedenken want soms weet ik echt niet meer wat ik moet maken. Ik struin dan vaak receptensite af op zoek naar iets nieuws.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Voornamelijk met de bonus. Ik probeer zoveel mogelijk in de aanbieding te kopen. Verder geen speciaal dieet.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

De vriezer is je vriend. Ik kook altijd voor meerdere keren en doe dit in de vriezer. Het is niet alleen handig, maar ook goedkoper. Daarbij koop ik bijvoorbeeld vlees als het in de aanbieding is, ook als ik het die week niet nodig heb. Dan gaat het de vriezer in voor een andere keer.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Ik denk de wasmiddelen / wc papier / drogisterij producten. Dit is vaak toch vrij prijzig en blijft natuurlijk onbeperkt houdbaar.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik heb niet echt iets wat ik niet kan weerstaan, waarschijnlijk omdat ik de boodschappen online bestel. Ik zet ze gedurende de week erin en vaak haal ik dan van die impuls boodschappen er later weer uit.

Ik koop eigenlijk nooit kant en klaar maaltijden. Ik maak het liever zelf.

Wil je verder nog iets kwijt?

Misschien een beetje raar, maar ik verheug me er echt op als op vrijdag de bonus van AH online komt. Ik vind het dan leuk om alles langs te gaan en hopelijk leuke aanbiedingen te kunnen kopen!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Veronique! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt en heel herkenbaar dat je blij wordt van de nieuwste folders! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog