Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Voor haar gezin van vijf duikt Tineke twee keer per week de supermarkt in met een budget van €75 per keer. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Tineke het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Hoi ik ben Tineke, bijna 35 jaar, moeder van 3 schoolgaande kinderen en juf. Ik doe thuis de meeste boodschappen, omdat mijn man fulltime werkt.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik probeer wel vaak het goedkoopste product te vinden met goede kwaliteit, want een gezin met 3 kinderen is al duur genoeg. Zeker nu overal de prijzen omhoog gegaan zijn.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik doe de meeste boodschappen bij Albert Heijn. Ik heb 14 jaar bij Etos gewerkt en daarmee kreeg ik personeelskorting bij AH. Dus trouwe klant bij Albert Heijn. Ik probeer de boodschappen in twee keer per week in huis te halen. Dit lukt helaas niet altijd omdat er altijd wel producten uitverkocht zijn, of vergeten. Gemiddeld zit ik op de 75 euro per keer, dus 150 euro in de week.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Ik had al wat paasspullen in huis gehaald, dus matzes, suikerbrood, paaseitjes, duivekater en paasservetjes. Daarnaast de ‘wekelijkse’ boodschappen: kipfilet, brood, vleeswaren, kaas, fruit, pizza ingrediënten, sperziebonen, tomaatjes en aardappels voor in de Roti. Melk, yoghurt, kattenvoer, frituurvet en een Breaker omdat ik in de haast vergeten was te ontbijten. Ik was in totaal €97,59 kwijt. Wat duurder dan normaal vanwege de extra paasdingen.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ik koop mijn drogisterijproducten eigenlijk altijd bij de Kruidvat. Ik heb het idee dat dat nog steeds het goedkoopste is. Ook wasmiddel en vaatwastabletten koop ik daar in de aanbieding.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik ben premium lid van de Albert Heijn dus ik spaar dubbele koopzegels, airmiles en actiezegels. Allemaal digitaal dus ik spaar ongemerkt. Ik vind de koopzegels een handig spaarpotje, zo ‘spaar’ ik ongemerkt elke keer wat euro’s.

LEES OOK: ‘BROOD VAN GISTEREN’ EN ANDERE ALBERT HEIJN BESPAARTIPS!

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Zoals je aan het boodschappenlijstje kon zien, aten wij dit weekend zelfgemaakte pizza en roti. Op vrijdag eten we standaard patat. Ik haal mijn inspiratie vooral uit de bonusfolder. Dan zie ik wat er in de bonus is en bedenk ik daar een gerecht mee.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik probeer veel volkoren producten te kopen, daarnaast de magere varianten van zuivel. Maar ik betrap mijzelf erop als iets anders in de bonus is, dat ik dan wel weer zwicht voor de prijs.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

In de AH app kan je van te voren al kijken wat er volgende week in de bonus is. Zo kan je op zaterdag bepalen: koop ik het nu, of red ik het twee dagen nog tot het in de bonus is.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Poee ik denk dat ik dan ga voor wasmiddel en misschien wel richting de diepvries… Daar heb je veel lang houdbare producten.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Gebak met 35% korting… Dat vliegt altijd stiekem mijn karretje in… Wat ik nooit zou kopen? Champignons lust ik echt niet… Hoewel ik het dan soms wel voor mijn man koop…

Wil je verder nog iets kwijt?

Leuke rubriek :)

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Tineke! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog