Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Correctie: zijn winkelwagentje, want Thijs doet de boodschappen sinds zijn vriendin tijdens de zwangerschap lichamelijke klachten kreeg. Lees maar mee!

Stel jezelf voor!

Ik ben Thijs (red: gefingeerde naam), 32 jaar en samen met mijn vriendin hebben we één zoon en nummer twee is onderweg. Mijn vriendin kreeg lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap van de eerste, toen heb ik de boodschappen op me genomen en dat ben ik blijven doen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Jazeker, omdat alles duurder wordt kan het bijna niet anders.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Meestal bij Jumbo, dit uit praktisch oogpunt. Hier is een handscanner, kun je makkelijk de boodschappen al inpakken. En deze is best groot, dus meestal kun je daar alles kopen wat je nodig hebt.

Wel moet ik zeggen dat ik de laatste tijd ook vaker naar de AH ga, vooral omdat er hier vaker passende aanbiedingen zijn.

Voor het vlees ga ik het liefst naar een goede slager, dit smaakt toch beter. En je weet waar het product vandaan komt.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Potgroente, komkommer, fruit, verse wortels, bloemkool, krieltjes, knijpfruit, potgroente, melk, kwark, boter, kaas, smeerkaas, bakboter, vleeswaren, pindakaas, hagelslag, brood, fris, patat. Op de kassabon staat: €64,07.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Bijna altijd bij de drogisterij, dit vanwege de prijs.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Nee, dit omdat je daarvoor extra moet betalen. Ik heb me nooit verdiept in het nut of het rendement hiervan, dus wat je er voor kunt terug krijgen.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

De inspiratie vinden is wel eens lastig, soms liggen er in de supermarkt suggesties. Die zijn altijd wel leuk om eens te proberen. Op het weekmenu staat bijvoorbeeld:
Ma: Spaghetti carbonara
Di: Boerenkool
Woe: Orzo met courgette, tomaat en spinazie
Do: Aardappels met kip en rode kool
Vrij: Bami
Za: Krieltjes worst en doperwtjes
Zo: Patat, sla en biefstuk

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik probeer wat rekening te houden met de prijs. Indien mogelijk koop ik producten uit Nederland, ik probeer met het seizoen mee te eten. Ik koop wel voornamelijk gezonde producten, ik haal niet zoveel te snacken en te snoepen in huis.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Bij producten die niet zoveel worden verkocht naar de datum kijken, mocht er een product in het rek staan dat over datum is krijg je (een nog houdbare verpakking) vaak gratis.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Ik zou graag een paar dure speciaal biertjes meenemen, deze zijn vaak duur. Ook zou ik gaan voor wat dure houdbare producten. Ik vind het wel een lastige vraag!

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik heb wel een zwak voor speciaal- en seizoensbiertjes. Ik kan niet direct iets bedenken wat ik nooit zou meenemen in de supermarkt.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Thijs! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog