In deze editie van Budget Boodschappen vertelt Tamara wat zij in haar winkelwagentje gooit. Ze let niet op de kleintjes en pakt wat ze nodig heeft. Lees maar mee!

Stel jezelf voor!

Ik ben Tamara, ik ben 41 jaar en woon in Tilburg. Ben getrouwd met Jeffrey en samen hebben wij 3 kinderen: Fynn is 11 jaar, Kjell is 6 jaar en Phoebe is 4 jaar. Ik ben werkzaam als zorgmedewerker in de ouderenzorg en mijn man werkt bij de Jumbo pick up point. Ik ben degene die bij ons altijd de boodschappen voor de hele week doet. Als we tussendoor iets nodig hebben of bijvoorbeeld weekendboodschappen moeten halen, dan doet mijn man dat af en toe.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Nee, dat is bij ons geen onderwerp. Ik haal wat ik nodig heb. Al schrik ik soms wel van wat ik moet afrekenen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik haal op maandag altijd de wekelijkse boodschappen bij de Jumbo. Dit omdat ik het een fijne winkel vind (en niet perse omdat mijn man bij de Jumbo werkt). Ik vind het bij de Jumbo gewoon fijn winkelen. Kom ik halverwege de week iets tekort, dan haal ik het ook wel eens bij de Albert Heijn. Ik had eerst een weekbudget van 150 euro maar omdat de boodschappen duurder zijn geworden ben ik toch wel tussen de 150 en 200 euro per week kwijt. Kaas haal ik altijd bij de kaaswinkel, en brood altijd bij de bakker.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Fruit,
Smeerkaas
Philadelphia
Vleeswaren
Melk
Pakjes drinken
Pakjes Chocomel
Koeken
Bakboter
Yoghurt
Vla
Ranja
Taksi en appelsap
Breakers
Appelstroop
Bifiworstjes
En ik had nog meer maar ik ben het bonnetje kwijt. Ik was mét koop zegels 120 euro kwijt. Deze week was een goedkope week, maar ik had dan ook geen wasmiddel nodig. Ik was 7,20 euro bij de kaaswinkel kwijt voor een pond jong belegen boerenkaas. En 5 euro bij de bakker.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ik koop eigenlijk alles behalve brood en kaas bij de Jumbo. Maar ben ik bij de Trekpleister en ik zie daar de wasmiddel in de aanbieding, dan haal ik het daar. Maar ik ga geen stad en land af voor alle aanbiedingen, daar heb ik ten eerste geen tijd voor en ten tweede geen zin in.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja! Wij sparen de koopzegels van de Jumbo, maar ook eigenlijk alleen van de Jumbo. Hier sparen wij een heel jaar voor en dit gebruiken wij voor bijvoorbeeld in de vakantie of als we dagjes weggaan. Want in een jaar tijd kun je veel zegelboekjes vol sparen.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

  • Boerenkool met speklap
  • Macaroni
  • Nasi met een omelet
  • Friet met hamburger
  • Gebakken aardappeltjes met sla en kip kluifjes
  • Op zaterdag hebben wij het kinderfeestje van Kjell en dan zal het ook iets van friet worden en zondag weten we het nog niet.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik houd tijdens het boodschappen doen eigenlijk niet echt ergens rekening mee. Ik pak eigenlijk wat ik nodig heb. Wel neem ik altijd producten mee die in de aanbieding zijn.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ik heb eigenlijk niet echt een tip dit omdat ik zelf niet echt op de kleintjes let. En wat ik al eerder aangaf, dat ik pak wat ik nodig heb.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Naar de afdeling wasmiddelen want die zijn vaak wel het duurst.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ik kan de chocolade niet weerstaan en de afdeling met alcohol loop ik makkelijk voorbij.

Wil je verder nog iets kwijt?

Vond het leuk om aan deze rubriek mee te doen.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Tamara! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog