Bestel jij weleens boodschappen online? In deze editie van Budget Boodschappen vertelt Simone over wat er regelmatig in haar winkelwagentje ligt! Lees je mee? 

Stel jezelf voor!

Hi, mijn naam is Simone, 27 jaar en ik ben getrouwd met Peter. Samen hebben wij drie kinderen in de leeftijden 4 jaar, 2 jaar en 7 maanden. Drie dagen per week sta ik voor de klas en daarnaast heb ik nog mijn eigen fotografie bedrijf; Noorland Fotografie. Bij ons thuis ben ik verantwoordelijk voor alle boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik bespaar niet perse op boodschappen, maar ik hou wel rekening met aanbiedingen en bijvoorbeeld seizoensproducten. Zeker als duurdere dingen als wasmiddel of vitamines in de aanbieding zijn, sla ik dan in, want ik vind het zonde om er teveel voor te betalen. Ook vind ik het zonde om altijd het A merk te kopen als B of C ook gewoon lekker is.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik bestel mijn boodschappen bij Albert Heijn. Ik haal ze dan elke maandag op bij de Pick-up. Dit doe ik om twee redenen; 1. Bestellen scheelt een heleboel impulsaankopen. Zeker als ik met trek de supermarkt in ga, verdwijnen er allerlei (onnodige) dingen in mijn karretje. 2. Met drie jonge kinderen en drie dagen werken scheelt deze manier gewoon heel veel tijd. In mijn zwangerschap liet ik de boodschappen trouwens bezorgen, maar nu ik weer aan het werk ben en de pick-up erg dicht bij mijn werk is, vind ik dat makkelijker. Mijn fruit koop ik overigens niet bij de Albert Heijn, maar bij een groentezaak bij ons op het winkelcentrum. Daar ga ik altijd heen voordat ik mijn boodschappen op haal.
Oh, en kaas koop ik op de markt, want die is wel echt lekkerder dan de supermarkt. Maar ik heb de luxe dat mijn moeder die elke week voor mij haalt als ze op mijn kinderen past :) Ik doe dan dus ook 1x per week boodschappen. Op maandag haal ik alles voor de hele week. Het wil nog wel eens voorkomen dat iets niet op voorraad was met bestellen of dat net iets essentieels op gaat gedurende de week, dan ga ik eind van de week nog even kort een rondje, maar ik probeer dat ik alles in een keer koop. Ik werk met een maandbudget en dat reken ik om naar een weekbudget. Bij een maand met vier weken heb ik dus geluk haha. Ik kom op ongeveer 110 – 130 euro per week, maar daar koop ik wel alles van; eten en drinken, maar ook luiers, brood, spullen van de drogisterij. Vind ik zelf overigens best netjes met twee kinderen in de luiers.
Met verjaardagen en feestmaanden ga ik uiteraard wel over mijn budget heen, maar daar ben ik op berekend.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Wokgroenten, cherrytomaatjes, snoeptomaatjes, kastanjechampignons, komkommer, tomaten, paprika mix, witlof, augurken, Amsterdamse uitjes, bacon, ham, Gelderse worst, kipfilet (vleeswaren), roompaté, krieltjes, aardappelbolletjes, verse friet, chilisaus, tomato frito, potje pesto, Zaanse mayonaise, vier broden, een turks brood, penne, yoghurt, noedels, gembersiroop, raak limonade, dixap appel, kipfilet, shampoo, luiers maat 4 en multivitamines voor de kinderen (was 1+1 gratis). Alles bij elkaar was dat 101,61. Daar kwamen nog servicekosten en statiegeld voor de kratten bij, maar ik leverde ook weer kratten in, dus ik betaalde uiteindelijk 97 euro bij de Albert Heijn en daarna kocht ik nog voor 13 euro fruit en noten bij Koopman.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Zulke dingen koop ik altijd in de aanbieding. Soms is dat bij de supermarkt, een andere keer bij Kruidvat of bijvoorbeeld Plein.nl. Vooral wasmiddel en vaatwastabletten koop ik in grote bulken, zodat ik er minstens een halfjaar mee vooruit kan.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels spaar ik niet, alle andere zegels wel. Als ik ze zelf niet hoef, probeer ik een ander er blij mee te maken.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Maandag: Witlof met ham en kaas, een kipkrokantschnitzel en krieltjes
Dinsdag: Ketjap champignons, rauwkost, aardappelbolletjes en een kipburger
Woensdag: Pasta pesto
Donderdag: Zoetzure Kipnoedels
Vrijdag: patat
Zaterdag Kipsalon
Zondag: Clubsandwich van Turks brood

Wij houden niet zo van Hollandse pot. We eten dat vooral zodat de kinderen in elk geval iets van groenten binnen krijgen. De meeste inspiratie haal ik van Instagram. Als ik een recept zie wat me lekker lijkt, sla ik die op en met het maken van mijn weekmenu haal ik dat lijstje tevoorschijn. Omdat ik dus weekboodschappen doe, maak ik ook een weekmenu, maar als ik op donderdag toch meer trek heb in het eten dat ik eigenlijk voor vrijdag had, dan ruil ik dat. Het komt niet zo krap, maar ik merk wel dat het maken van een weekmenu minder ruimte geeft om puntje bij paaltje maar iets makkelijks en ongezonds te maken.

Op woensdag eten we wel (bijna) altijd pasta. Dit is namelijk de laatste opvangdag van de week, de kinderen zijn dan naar het kinderdagverblijf en de bso geweest en zelf heb ik er dan drie dagen werken op zitten. Gemak dient de mens, dus dan eten we iets wat er altijd in gaat, zonder gemiep aan tafel. Is voor iedereen gezelliger.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik hou rekening met aanbiedingen en ik probeer binnen mijn weekbudget te blijven, dat is eigenlijk alles.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Maak een weekmenu! Het kost je (hooguit) een half uurtje nadenken en een lijstje maken, maar dat levert je uiteindelijk meer op. Ik vind het heerlijk om niet nog om 17u te hoeven bepalen wat we nou eigenlijk gaan eten, want dan heb ik echt geen trek meer in bijvoorbeeld bloemkool. Als ik ‘s ochtends al weet dat ik dat ‘s avonds eet is dat gewoon een feit en is de verleiding kleiner om de makkelijke (en meestal ongezonde) tour te kiezen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Sowieso het wasmiddel. Met drie kinderen is er niet tegenaan te wassen, dus daar heb ik altijd wat aan. En als ik dan nog tijd over heb naar de luiers!

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Als er iets lekkers in de aanbieding ben, ben ik echt snel om… En onder lekkers valt bij mij erg veel. Van snoep tot koek en van chips tot ijs. Eén van de redenen dat ik online mijn boodschappen bestel. Ik zou nooit huisdiervoer meenemen, want we hebben geen huisdier en die gaat er ook niet komen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vond het erg leuk om de vragenlijst in te vullen en ook heerlijk om ze van anderen te lezen!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Simone! Zelf ga ik bijna nooit naar de markt, misschien toch eens doen! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog