Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. De boodschappen voor haar gezin van vijf worden steeds duurder, merkt ook Richelle. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Richelle het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Richelle, 31 jaar. Ik woon samen met mijn man, zoontje van 3 en mijn 2 dochters van bijna 1,5. Ik ben onderwijsassistent op een praktijkschool en werk 32 uur. Ik doe vaak de boodschappen maar mijn man soms ook. Is net hoe het uitkomt.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik probeer er wel mee bezig te zijn. Vooral nu alle 3 de kinderen gewoon mee eten. Alles gaat zo snel op en ik vind het echt een grote kostenpost.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik doe 1 keer in de week de grote boodschappen bij de LIDL en de AH. Af en toe tussendoor haal ik ook boodschappen bij de PLUS. Ik probeer wel zo min mogelijk nog dingen te halen naast die 1x de grote boodschappen. Ik merk dat ik daardoor veel geld uitgeef in de maand voor de boodschappen. Ik zit vaak tussen 100-150 euro. En dan reken ik bijvoorbeeld echt alleen het eten. Dus geen luiers en andere dingen.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Dat was een grote. Ik heb voor ongeveer 5 dagen avondeten gehaald en dan de standaard dingen zoals brood, fruit, kwark, melk en beleg. Bij de LIDL was ik 105 euro kwijt. Ik had toen wel door de app en de vele boodschappen op 1 bon 5% korting. Verder heb ik toen ook nog spullen bij de AH gehaald voor ongeveer 30 euro die ik dan niet bij de LIDL kon vinden.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Ik koop dat vaak bij de Kruidvat. Ik bestel maandverpakkingen luiers, ze zitten namelijk alle drie nog in de luiers. En dan bestel ik meteen allemaal acties. Ik probeer wel vooruit te denken en dan meerdere acties te kopen.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik spaar alleen voor de LIDL app en de AH. Maar meer de zegels die je dus sowieso al krijgt. Ik vraag mij wel altijd af of het een goede zet is om koopzegels te sparen.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Maandag: pompoen pasta ( recept via HelloFresh)
Dinsdag: Chinees afhalen bij mijn moeder die is jarig.
Woensdag: Boerenkool
Donderdag: Bami
Vrijdag: ga ik uit eten, mijn man en kinderen eten aardappels, bonen en een hamburger
Zaterdag: Bonenschotel ( aardappelpuree, sperziebonen, hamblokjes en spekblokjes)
Zondag: weer boodschappen doen

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik probeer wel gezonde keuzes te maken. En als ik van tevoren een lijstje maak, kijk ik naar de aanbiedingen. Maar ik maak wel een keuze op wat wij willen eten. Ik moet wel meer in de aanbiedingen gaan kijken en daarop mijn keuzes maken.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ik denk wel automatisch sparen met bijvoorbeeld de LIDL app. Je krijgt daar veel gratis dingen en je merkt er toch niks van. Verder zou ik graag wel zelf tips willen hebben.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Ik denk dan wel de luiers. Die kosten mij echt 100 euro in de maand met drie kids. Verder denk ik de vleesafdeling. Dus dan hoop ik dat het bij elkaar in de buurt ligt.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Toch wel lekkere dingen. Wat snoepjes, of chips. Maar verder houd ik ook van lekkere broodjes. Ik ben echt een lekkerbek, helaas.

Wil je verder nog iets kwijt?

Als jullie nog de gouden tip hebben om meer geld te besparen dan hoor ik het graag. Ik vind alles zo duur worden en soms vind ik het gewoon niet meer leuk.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Richelle! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog