Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Milou merkt duidelijk verschil in de uitgaven wanneer zij of haar man de boodschappen doet. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Milou het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Hoi! Ik ben Milou, ben 35 jaar en woon in Overijssel. Ik woon samen en heb een dochter. Ik werk in de zorg. We hebben geen vaste verdeling voor wie de boodschappen doet. Dit doen we afwisselend maar het verschil is duidelijk wel te merken in de uitgaven.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik probeer wel wat te letten op aanbiedingen, seizoensgroenten. Ook hebben we een grote vriezer waar we veel in kwijt kunnen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

We doen meestal boodschappen bij de Plus omdat deze dichtbij is. We proberen 1x per week de grote boodschappen te doen en vaak nog 1x tussendoor wat extra groente/fruit. Brood halen we bij de bakker. Soms zijn er periodes dat we druk zijn, overwerken/vergaderingen, dan merk ik dat we toch vaker impulsboodschappen doen.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Laatste boodschappen waren gehaast na een lange werkdag. We zouden beiden laat thuis zijn en hadden geen zin om de bedachte aardappels, broccoli en vlees te koken. Dus werden er twee verse kant- en klaarmaaltijden van de Plus met pasta en zalm en poffertjes voor onze dochter gehaald. Met tevens nog bananen, chips en wat frisdrank. Impulsaankopen dus voor €33,12.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Drogisterijartikelen haal ik of bij de Kruidvat in de aanbieding. Soms heeft bol.com grote bulkaanbiedingen waardoor ik bijvoorbeeld vaatwastabletten of wasmiddel voor een jaar vooruit insla.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Sinds kort spaar ik koopzegels bij de Plus. Ik las op het account van – ik denk – PorteRenee dat deze het meeste rendement hebben. Mijn voornemen is om deze rond de feestdagen in te zetten.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Meestal zijn er een paar basismenu’s die vaker terugkomen. Soms zijn er periodes dat we druk zijn, overwerken/vergaderingen, dan merk ik dat het menu wat minder gevarieerd is en dan kiezen we ook vaker voor een makkelijke maaltijd uit de vriezer.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

In de basis probeer ik te kiezen voor volkoren producten, groenten/fruit. Wanneer mijn man de boodschappen doet dan komen er vaker lekkere dingen bij. Gesneden fruit in bakjes, welke best aan de prijs zijn. Of wat lekkere tapashapjes.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Sinds kort maken we gebruik van een gezamenlijk boodschappenlijstje in onze notities. Welke we dan gedeeld hebben. Het kwam wel eens voor dat ik net de voorraad had aangevuld en mijn man een paar dagen later in zijn hoofd had dat het één en ander op is, waardoor we te veel in huis hadden.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Ik zou denk ik kaas, schoonmaakmiddelen en koffiebonen inslaan.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Eén keer meegenomen en nooit weer: sushi uit de supermarkt. Niet te weerstaan zijn toch wel de lekkere koekjes die in de aanbiedingsbakken liggen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Complimenten voor je leuke rubriek.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Milou! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog