Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Ze zijn niet zulke culinaire eters, maar de kosten voor boodschappen blijven stijgen merkt Michelle. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Michelle het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Michelle, 36 jaar, getrouwd en moeder van twee. Ik werk twee dagen per week in een dierenartspraktijk als assistente, mijn man werkt fulltime als automonteur. Ik doe de boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Qua kosten merk ik wel een stijging voor de boodschappen, maar dat is bij iedereen zo. We redden het nog wel, maar ik ben wel bezig met besparen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Meestal ga ik naar Albert Heijn, soms naar Lidl. Ik doe één keer boodschappen voor de hele week, maar een tweede keer is niet te voorkomen. Gemiddeld geef ik €120 per week uit in de supermarkt, maar soms zit er een duurdere kassabon tussen.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Vorige week kocht ik frisdrank, koek en chips in de aanbieding dus ik had nu vooral veel verse dingen nodig. Ik pinde €109,24.

3 volkoren brood
halvarine
boterhamworst
stuk belegen kaas
hazelnootpasta
vloeibare bak&braad
sperziebonen
rode bieten
aardappelen
Chinese wokgroente
varkensfiletlapjes
rundervinken
kipsaté
andijvie
spekblokjes
Unox rookworst
2 ovenfriet
mayonaise
kroepoek
pizzadeeg tomatensaus
strooikaas
ham
ananasschijven in blik
Honig groentesoep
boeren soepgroente
rundergehakt
vermicelli
ciabattina’s
boulogne stokbrood
Philadelphia
2 volle melk
Vifit
2 blanke vla
Mini babybell kaasjes
snoepkomkommer

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Nee, die koop ik bij de drogist of bestel online. Scheelt vaak veel geld.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels niet. Voor andere acties ligt het eraan wat het is. Met de Efteling spaaractie van Albert Heijn heb ik wel mee gespaard, we plannen een dagje Efteling tijdens een studiedag (dat zag ik een tijdje geleden bij jou op Instagram, nog bedankt voor de tip).

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

sperziebonen met aardappelen en varkensfiletlapjes
rode bieten met aardappelen en rundervink
nasi met saté en kroepoek
zelfgemaakte pizza
groentesoep met broodjes
patat

We zijn niet van die culinaire eters. Vaak aardappelen met groente en vlees en soms eens nasi, spaghetti of een ovenschotel. In het weekend lekker makkelijk.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Op het moment houd ik de kosten in het oog. Mijn man is een vleesliefhebber maar het is vrij duur geworden, dus haal ik minder vlees. Verder eten wij regelmatig hetzelfde omdat we dat graag lusten, gelukkig geen diëten of gekkigheid hier dus ik let vooral op de prijzen en wat er in de aanbieding is.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Als je een portie over hebt: invriezen. Daar kunnen wij 1 of 2 keer per maand wel een avondmaaltijd van eten.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Dan zou ik vlees inslaan, de vriezer vol. Dit is echt duur geworden.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Ze liggen op het moment weer in de supermarkt: van die ronde paaskoekjes, die kan ik niet weerstaan! Wat ik nooit zou meenemen is kattenvoer, dat haal ik bij een winkel in het dorp. Support your locals zeggen ze dan he.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Michelle! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog