Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Melissa heeft twee kinderen en bestelt haar boodschappen het liefst online, omdat ze in de winkel vaak verleid wordt om meer te kopen. In deze blog lees je haar antwoorden op de Budget Boodschappen vragenlijst!

Stel jezelf voor!

Hallo, ik ben Melissa en ik ben getrouwd met William. Samen hebben wij 2 kinderen (Jaylin en Jack) en een hond. Ik doe de boodschappen, eigenlijk altijd online maar vandaag een keer naar de AH gegaan met mijn zoontje. Vergeten boodschappen of iets tussendoor halen doet mijn man ook nog weleens.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja, ik wil niet besparen op lekker eten. Maar ik vind het zonde als er veel te veel weggegooid wordt. Ik ga dan liever nog een keer naar de winkel als er iets op is dan dat ik bijvoorbeeld 3 pakken beleg moet weggooien omdat het toch niet opgegeten wordt. En voor bepaalde dingen: waarom meer betalen als het goedkoper kan?

LEES OOK: ZO BESPAAR JE OP JE BOODSCHAPPEN!

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik doe eigenlijk alle boodschappen bij de AH. Ik laat dit één keer in de week bezorgen, vaak op woensdag. Maar ik ga ook weleens naar de Plus, Aldi of Jumbo voor een kleine boodschap. Wij hebben gemiddeld €500 per 4 weken aan boodschappengeld. Dit zet ik ook apart, niet omdat we teveel of te weinig hebben, maar ik vind het gewoon fijn om het overzicht in mijn financiën te hebben. Van dit bedrag doen we alles.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Nou, dat was: fruit, komkommer, paprika, beleg, aanmaaklimonade, yoghurt/kwark, schnitzels, spullen voor de macaroni die Oma dinsdag maakt, bouillon, fritessaus, zakje voor dipsaus, frikandellen voor de airfryer, saté, eieren en ben vast nog wat vergeten.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Dit koop ik waar het op dat moment in de aanbieding is. Ik pak vaak de actie 1+1. Wij gebruiken namelijk best veel merk hierin en verschillende dingen dus dan is die aanbieding wel lekker.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja ik spaar mee met de koopzegels; je merkt het bijna niet en het is toch een mooi spaarcentje. Zo zijn we daar al eens van naar de Efteling geweest.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Woensdag: Chicken Tonight
Donderdag: Uit eten (doen we overigens niet van het boodschappengeld, dat is nu met die prijsstijgingen niet meer haalbaar)
Vrijdag: patatdag
Zaterdag: nachtje weg
Zondag: onderweg of thuis eten, weten we nog niet
Maandag: aardappelen, schnitzels, sperziebonen
Dinsdag: macaroni gemaakt door Oma
Woensdag: overgebleven macaroni

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Dat er toch wel goed groente gegeten wordt. En wat iedereen lekker vindt. Ze hebben hier namelijk wel hun voorkeur, zo is de man gek op pasta/rijst maar de kids vinden rijst weer niet lekker. Maar ik probeer wel met iedereen rekening te houden. Als wij iets met rijst eten, maak ik het voor het bijvoorbeeld met pasta.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Een weekmenu maken. En hier helpt het laten bezorgen van de boodschappen ook. Dat heb ik vandaag weer gemerkt, ik laat me al snel verleiden in een winkel. Oh en probeer eens huismerk: vaak net zo goed/lekker maar stukken goedkoper.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Nou, dan ga ik toch echt naar de drogisterij afdeling en de luiers/babydoekjes. Al zijn de luiers hier niet de duurste, want de enige waar wij tevreden over zijn, zijn de Beregoede luiers van AH. Met onze buikslaper de enige die niet doorlekken, haha!

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Witte chocolade denk ik… En wat er nooit meegenomen zou worden, durf ik nu niet zo snel te zeggen. Wij eten eigenlijk alles wel…

Wil je verder nog iets kwijt?

Nee eigenlijk niet, vond het wel heel leuk om dit in te vullen. En mocht iemand nog een tip hebben, ik sta altijd open voor tips haha!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Melissa! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog