Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Marlou het boodschappen doen aanpakt!

Stel jezelf voor!

Ik ben Marlou, 29 jaar en kom uit het Noorden van het land. Ik woon samen met mijn vriend, zoontje van 2 en we hebben een kat. Boodschappen doen we vaak om en om, net wat het beste uitkomt en wie er tijd voor heeft.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Eigenlijk niet echt. We zijn maar met z’n drieën en kunnen de boodschappen goed betalen dus het is niet nodig om heel erg op te letten. Misschien komt dat nog nu alles duurder wordt.

LEES OOK: 19 BESPAARTIPS IN DE SUPERMARKT

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

We gaan altijd naar de Jumbo. Ik denk dat wij per maand maximaal €600 aan de boodschappen kwijt zijn, maar daar reken ik de luiers en shampoo enzo in mee. We gaan twee keer per week om boodschappen, soms drie.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Ik kocht fruit in de aanbieding, bamigroente, aardappels, vlees, bami sliertjes, kroepoek, satésaus, volkoren penne, pijnboompitten, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, rucola, verse pesto, courgette, brood, halvarine, oude kaas, Optimel vla, een pak Jumbo luiers en koffiebonen, rookvlees, melk en keukenrol. Ik betaalde €72,05.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Dat koop ik eigenlijk altijd in de supermarkt. Luiers van Jumbo bevallen heel goed en ook wasmiddel en shampoo koop ik er. Make-up en dagcrème enzo bestel ik altijd bij Oriflame.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik heb een Jumbo Extra app (en een kaart), daarmee sparen we punten. Eens in de zoveel tijd zitten er gratis producten bij die wij graag eten en dan leveren we punten in. Bijvoorbeeld laatst met Heks’nkaas ofzo. Voor de dagjes uit komt het ook wel eens van pas.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Mijn zoontje eet graag aardappelen, vlees en groente. Mijn vriend het liefst ook, maar ik heb het wel voor elkaar gekregen dat hij meer is gaan proberen toen we gingen samenwonen. Want ik ben dol op pasta’s en rijstgerechten dus hij moet wel haha. Meestal eten we dat twee keer per week en de rest AVG, maar ook weleens een ovenschotel ofzo.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Eigenlijk vooral met mijn vriend en mijn zoontje. We eten dus veel aardappelgerechten en ik zet mijn zoontje liever niet al te pittige dingen voor, daar krijgt hij snel last van. Dus dan kook ik een beetje extra zodat hij er twee dagen van kan eten en dan eten wij pasta of rijst ofzo. Verder probeer ik wat meer op leefstijl te letten dus minder koekjes, chips en dat soort spul te halen.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Van huis uit kreeg ik mee dat het slim is om een vriezer te hebben. Ik gebruik dat vooral voor vlees en brood: als het in de aanbieding is, koop ik wat extra en vries het thuis in. Bijvoorbeeld een kilo kipfilet en dan doe ik het in porties in van die diepvrieszakken.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Naar de luiers, de koffiebonen en het wasmiddel! Dat zijn wel de duurste producten.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Die koekjes en chips kan ik maar moeilijk weerstaan. Als ik om boodschappen ben zie ik weleens van die ingeblikte vruchten. Daar krijg ik geen honger van, zullen we maar zeggen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik kende je blog nog niet, maar heb al veel uitjes gevonden hier in de buurt! Dank je wel!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Marlou! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt en ook dat je de uitjes op mijn blog ontdekt hebt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog