Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. In deze editie van Budget Boodschappen lees je hoe Marlies het boodschappen doen aanpakt en wat ze nooit zou meenemen uit de supermarkt!

Stel jezelf voor!

Hoi, ik ben Marlies, 35 jaar. Ik ben mama van 2 jongens: James van net 2 jaar en Lucas van 1 jaar. Ik ben al 12 jaar gelukkig met Martin, ben kapster maar op dit moment bewust fulltime mama. Ik doe zelf altijd de boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Sinds ik mama ben, ben ik er zeker bewuster mee bezig.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS!

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik shop het liefst bij Albert Heijn. Ik laat 1x per week de boodschappen thuisbezorgen en ga dan vaak vrijdag nog wat weekenddingen halen. Gemiddeld geef ik inclusief pampers, doekjes en nog kunstvoeding rond de 125 euro uit bij de supermarkt. Daarnaast ga ik brood bij de bakker halen en vlees bij de slager, dat komt op gemiddeld 30 euro per week.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

2x Robijn Wasmiddel stralend wit
AH Zacht & sterk toiletpapier 3-laags
2x Vanish Oxi action whitening booster poeder
AH Beregoede luiers junior maat 5
2x Organix Knijpfruit haver abrikoos banaan 12 mnd
Nestlé Smarties pop up
La Baleine Zeezout fijn
Van Wijngaarden’s Zaanse mayonaise
AH Paneermeel kruiden
AH Kroepoek
Lenz Moser Gruner veltliner
2x Spa Intense bruisend mineraalwater
2x Delicata Reep melk
2x Sportlife Frozen deepmint gum sugarfree 4-pack
3x AH Halfvolle melk
AH Volle koffiemelk
De Zaanse Hoeve Roomboter gezouten
2x Blue Band Goede start!
Campina Dubbelvla chocolade vanille
Campina Volle yoghurt
Campina Vanille vla
AH Pastasaus napolitana
2x AH Komkommer
AH Verse Vlaamse friet met schil
AH Kilo’tje vastkokend

Hier betaalde ik in totaal 82.90 voor
Ik had 22.10 bonus en bonusbox korting

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

De verzorgingsproducten voor de kinderen heb ik van The Gift Label en bestel in 1x per half jaar online. Voor mij shampoo, conditioner, haarmousse en haarlak bestel ik bij de kappersgroothandel en badschuim hebben we altijd van Rituals.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik spaar geen koopzegels. Wel spaar ik Airmiles en doe ik met spaaracties mee van Appie.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Mijn man kijkt veel YouTube filmpjes van Indisch of Chinees eten, daar komt onze inspiratie vandaan… Sinds corona koken we ieder weekend een nieuw gerecht.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

De aanbiedingen hou ik zeker in de gaten. Verder moet ik zeggen, eten we echt wel in het weekend wat we lekker vinden en doordeweeks gewoon aardappels, groente en vlees of vis. Dingen die de kinderen mee kunnen eten.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

De kids aanbiedingen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Luiers en wasmiddel.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Chips kan ik echt nooit weerstaan! Ik zou nooit kant en klaar eten meenemen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vind het echt superleuk om jou te volgen en je hebt altijd superleuke tips.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Marlies! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt. Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog